Loading
Sisältö
Login

Kolkanpolku

20111126_kotiseutu_ml_008.JPG?m=1331577621
Kolkanpolku on retkeilyreitistö Lemussa, joka on rakennettu lemulaisten yhdistysten voimin vuosina 2003-2004. Reitistön kokonaispituus on noin 20 km, josta polkuosuutta on 12-13 km. Reittiä voi kulkea myös polkupyörällä. Reitistöltä on yhteys myös Mietoisten retkeilyreiteille Mannuisten vuorelta.

Kolkanpolku alkaa Lemun keskustan alueelta. Aloituspaikkana toimii entinen kunnantalo, jonka pihalta löytyy myös pysäköintimahdollisuus. Paikalta löytyy myös opastaulu. Reitistö ulottuu etelästä Isovuoren alueelta Lemun keskustan kautta Veraisten läpi pohjoiseen Mannuistenvuorelle, josta reitti jatkaa länteen Kuuvanvuorelle. Kuuvanvuorella on muinais-linnan jäänteet vieläkin nähtävissä. Kiintolaavut löytyvät Veraisista ja Reisvuorelta.

Muistathan retkeilyreitistöllä liikkuessasi jokamiehenoikeudet! Reitti on merkitty maastoon keltaisin ja punaisin maalitäplin. Huomioi, että laavujen nuotiopaikoilla ei välttämättä ole polttopuita. Tuothan omat roskasi mukanasi pois reitistöltä.


Kohteita Kolkanpolulta

20101002_eveliina_019.JPG?m=1326572159
Isovuori löytyy Reisvuoren laavun läheisyydestä, lähimpänä Lemun keskustaa. Isovuoren laen lähistöltä löytyy suurehkoja siirtolohkareita ja kallion halkeamia.

Kuuvanvuori sijaitsee lähellä Nousiaisten kunnan rajaa. Vuori kohoaa merenpinnasta noin 55 metrin korkeuteen ja alueella on nähtävissä muinaislinnan jäänteet. Alueelta löytyy opastaulu, jossa kerrotaan muinaislinnan vaiheista. Maasto on paikoitellen vaativa.

Mannuistenvuori on Lemun korkein kohta, noin 56 metriä. Vuorelle noustessa voi ihailla pieniä muinaisrantoja ja jääkauden silottamia kallioita. Mannuistenvuorelta Kolkanpolku yhtyy Maunun polkuun, jonka varrelta Mannuistenvuoren rinteeltä löytyy hiidenkirnu.

Reisvuoren laavulle mahtuu nukkumaan hyvin neljä aikuista. Laavulla on myös nuotiopaikka. Reisvuoren laavulta on noin kilometrin matka Isovuoren näköalapaikalle.

Veraisten laavu mahdollistaa mukavan ulkoilmamajoituksen noin kahdeksalle aikuiselle. Laavu sijaitsee kallion suojassa ja edustalla on nuotiopaikka. Laavu on noin parin kilometrin päässä Mannuistenvuorelta.

Metsähallituksen lintutorni sijaitsee Kaidanpään eteläkärjessä Oukkulanlahden lintuvesien ääressä. Tie lintutornin parkkipaikalle on viitoitettu kirkkotieltä asti. Parkkipaikalta lintutornille on matkaa noin 1,5 kilometria merkattua polkua ja pitkospuita pitkin. Oukkulanlahden alue ei kuulu Kolkanpolkuun vaan se on osa Metsähallituksen kosteikko-life projektia, jossa pyritään hoitamaan ja kunnostakaan arvokkaita kosteikkoja.

Etusivu >Toimipaikat >Kolkanpolku >
Sisältö