Ohjeistuksia. Lukase läpi ennen kuin alat kirjoittelmaan.

Palsta partiotavaroiden kierrätykseen. Tänne voit jättää osto-, myynti- ja vaihtoilmoituksia ylimääräisistä ja puuttuvista partiotavaroista

Valvojat: josu, Kata, helenasiivone

Ohjeistuksia. Lukase läpi ennen kuin alat kirjoittelmaan.

ViestiKirjoittaja josu » 17.1.2005 21:47

Ohjeita ja vinkkejä palstan käyttöstä

Pitkään Kolkankävijöissä on mietitty miten saadaa kaapin pohjalle käytöstä pois jäänet partiotavarat kiertoon ja takaisin käyttöön niitä tarvitseville. Tavaroiden kierrätystä on yritetty tehostaa tarjoamalla mahdollisuus tuoda tavarat myyntiin markkinoille ja muualle. Toistaiseksi tavoitteisa ei olla onnistutta kovin hyvin, joten olkoon tämä palsta meidän uusin yritys saada kierätetty partiotavaroita.

Aluksi meinasin tehdä lippukunnan pääsivustoille toiminnon jonka avulla voisi ilmoittaa ja selata ilmoituksia. Pitkien mietintöjen jälkeen tulin siihen tulokseen, että tämä foorumi on minulle nopeampi ja helpompi toteuttaa ja tarjoaa ihan tarpeeksi monipuoliset toiminnot tavaroiden ostoon, myntiin ja vaihtamiseen. Tässä on nyt vähän ohjeistusta siitä, miten tätä on järkevintä käyttää.

Ilmoituksen otsikointi

Kirjoita otsikon aihe siten, että siitä selviää ollaanko ostamassa, myymässä vaiko vaihtamassa ja mitä tavaraa. Helpoiten ja tilaa säästäen ilmoituksen "tyypin" voi ilmaista O: M: V: A: (ostetaan, myydään, vaihdetaan, annetaan) merkinnöillä aiheen alussa.
 • M: Partiopaita kokoa 48
 • V: musta pillinaru vihreään
 • Vaihdetaan musta pillinaru vihreään
 • O: Baretti kokoa 44
 • A: Paikkakuntatunnus (Lemu) ja piirimerkki

Tarpeeksi tietoa viesteihin
Viestiä kirjoittaessa on syytä miettiä onko siinä ilmoitettu kaikki oleellinen. Mikäli olet ajatellu tavaralle hintapyyntö tai maksimihintaa tai jotain sen suuntaista, ilmoita myös se. Tavaran kunnosta on myös syytä kertoa varsinkin mikäli se ei enää ole ihan "täydellinen".

Paitojen, päähineiden ja muiden samantyylisten kohdalla on syytä mainita koko ja vaikka paidan kohdalla tietoa mikäli siinä on joitain merkkejä kiini (esim tyttöjen / poikien lupausmerkki tms). Hyvä olisi pyrkiä siihen, että tietoa on niin paljon ettei viestin lukasun jälkeen tule mieleen täsmentäviä kysymyksiä.

Myös paikkakuntansa olisi hyvä viestissään ilmoittaa. Jodenkin ostopäätöksiin tuokin voi vaikuttaa.

Yhteystiedot voi halutessaan viestiin laittaa, mutta muitakin mahdollisuuksia on mikäli noita ei halua koko maailman tietoisuuteen. Enempi tietoa alempana.

Vinkkejä & Suosituksia

Ilmoituksen kirjoittaja
Suosittelen todellakin rekisteröitymistä sivuille. Rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata ja poistaa kirjoittamiansa viestejä ja hänelle voi lähettää myös yksityisviestejä.

Kun ilmoitus ei ole enään ajankohtainen, olisi todella mukavaa mikäli viestin kirjoittaja kävisi sen poistamassa.

Mikäli et halua ilmoitusta jättäessä lisätä yhteystietojasi viestiin niin tällöin voi jippoilla seuraavasti, että sinuun saadaan otettua yhteyttä (pitää olla rekisteröitynyt käyttäjä).
 1. Tarkista käyttäjätiedoista, että sähköpostiosoitteesi on varmasti oikea
 2. Käyttäjätiedoista kohdasta valinnat ja sieltä "ilmoita yksityisviesteistä" tarkista, että pallura on asetettu kohtaan "kyllä", jolloin saat sinulle lähetetyt yksityisviestit suoraan sähköpostiisi, eikä tarvitse välttämättä täällä käydä ramppaamassa ja katsomassa onko sinulle uusia yksityisviestejä.
 3. Mikäli et halua, että sähköpostisii näkyy sivuilla valitse käyttäjätietojen "valinnat" kohdasta "Näytä aina sähköpostiosoitteeni:" vaihtoehto "ei". Edelleen sinulle voidaan lähettää yksityisviesti joka ohjataan sähköpostiisi. Sinulle postia lähettävä ei tällöin näe sähköpostiosoitettasi.

Ilmoitukseen vastaaja
 • Vastatessa viestiin (kaupan teon merkeissä) lähetä kiinostuksesi ja yhteystietosi ilmoituksen jättäjälle suoraan sähköpostilla (viestin lopusta painikkeesta Kuva)
 • Mikäli ilmoituksen jättäjä ei ole halunnut sähköpostinsa näkyvän (Kuva painiketta ei näy ilmoituksen/viestin lopussa) voit jättää hänelle yksityisviestin painikkeella Kuva
 • Mikäli sinulla on kysyttävää ilmoitukseen liittyen, kannattaa vastata ilmoitukseen jolloin kysymys ja ilmoituksen jättäjän vastaus tulee aikanaan muidenkin näkyviin.
Joonas Suominen [Johtaja @ Kokä]
josu
Sivuston ylläpitäjä
 
Viestit: 254
Liittynyt: 15.1.2005 16:35

Paluu Kolkantori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron