Partiopaita : Vanha vastaan uusi.

Yleistä keskustelua Kolkankävijöihin liittyvistä asioista

Valvojat: josu, Kata, helenasiivone

Kumman paidan pukisit päällesi?

Vanhan tietenkin!
3
38%
Eipäs kun uuden!
5
63%
 
Ääniä yhteensä : 8

Partiopaita : Vanha vastaan uusi.

ViestiKirjoittaja josu » 7.9.2005 20:02

Pitkään on partiomedioissa pyörinyt aihe, joka koskee meitä vartiolaisia, vaeltajia ja johtajia. Nimittäin SP:n toteuttama partiopaitauudistus. Uudet paidat ovat pikkuhiljaa ilmestymäisillään partiokauppojen hyllyille ja osa saattaa ihmetellä hommatakko uuden vaiko vanhan mallinen paita.

Edellisessä syyskuun jofussa oli tarkoituksena linjata Kolkankävijöiden kanta, mitä paitaa tulemme jatkossa käyttämään. Kuitenkin tämä aihe unohtui ottaa esille vilkaan mielenkiintoisista muista aiheista syntyneen keskustelun tohinassa. Aihetta tullaan ilmeisesti käsittelemään marraskuun jofussa, jolloin siitä myös tehdään päätös. (Ja noille joille sana jofu ei herätä mitään mielikuvia, voin valaista, että jofu on Kolkankävijöiden johtajisto foorumi. Tuohon foorumiin tai kokoukseen Kokän johtajat kokoontuvat kahden kuukauden välein päättämään lippukunnan asioista).

Nyt hyvissä ajoin ennen tuota seuraavaa jofua on kaiketi hyvä antaa mahdollisuus kaikille sanoa mielipiteensä paitauudistuksesta ja ilmaista näkemyksensä, siitä miten Kolkankävijöiden tähän tulee suhtautua.

Tähän nyt koitan lyhyesti tiivistää kaiken tuon oleellisen tiedon mitä tuosta uudesta paidasta on.

Eli paitaa on hieman muotoiltu "trendikkäämpään" suuntaan. Pojille ja tytöille löytyy paidat omalla leikkauksella. Tavoitteena uudistuksessa on ollut luoda "katu-uskottava" paita ja paita, joka on sekä miellyttävä, että käytännöllinen päällä. Sinisen paidan väri on hieman vaaleentunut entisestä paidasta. Uusi väri on nimetty mustikansiniseksi. Myös paidan materiaali on vaihtunut. Ilvampi kangas koostuu 65 %:sta puuvillaa ja 35 %:sta polyesteria. Paidan voi pestä 60 asteessa.

Uuden paidan hinta on vanhaa paitaa 4 euroa kalleempi eli uusi partiopaita maksaa 44 euroa.

Mikäli Kolkankävijät päätyy käyttämään jatkossa uutta paitaa, myös vanhaa paitaa voi edelleen käyttää. Eli mikäli juuri on hankkinut uuden vanhan mallisen paidan, niin sitä voi myös jatkossa käyttää, eikä tarvitse heti perään tehdä toista investointia padan osalta.

Toisaalta partiokaupat ovat luvanneet toimittaa myös vanhan mallisia paitoja niitä haluaville. Itselleni on jäänyt hieman hämärän peittoon, miten pitkään vanhoja paitoja vielä on tarjolla.


Kuva

Lisään tähän yhteyteen myös gallupin. Aikaisempien kokemuksien perusteella gallupit vähentää kommenttien määrä. Johtajat, vaeltajat, vartiolaiset ja heidän vanhemmat! Kokelkaahan myös kommentoida ja perustella näkemyksiä.

Loppuun vielä linkkejä, joista löytää kuvia ja tietoja paidasta
http://www.kahvipannu.fi/~walla/hema/ga ... opaidat05/ Kuvia paitojen julkistamistilaisuudesta
http://www.partio.fi/julkaisut.php?taso_id=314 SP:n kuvia paidoista
http://www.partio.fi/uutiset.php?taso_id=3&id=393 SP:n uutisointi aiheesta
http://www.partio.fi/julkaisut.php?taso_id=304 SP:n sivut uusista asuista (huomatkaa ne "alalinkit" siellä vasemmassa valikossa)

lisäys:
Uusimmassa Partio-lehdessä (4/2005) on myös kokemuksia ja juttua paidasta sivuilla 6-8 ja 24-25
Viimeksi muokannut josu päivämäärä 8.9.2005 18:19, muokattu yhteensä 1 kerran
Joonas Suominen [Johtaja @ Kokä]
josu
Sivuston ylläpitäjä
 
Viestit: 254
Liittynyt: 15.1.2005 16:35

ViestiKirjoittaja josu » 7.9.2005 20:09

Jeps ja neutraalin johdannon jälkeen pääsen vihdoin lausahtamaan oman mielipitteeni :)

Itse olen aina ollut vähän sillä linjalla, et aina pittää saada uutta. Monet tosiaan ovat kehuskelleet, jotka tuota paitaa ovat kokeilleet, että se tosiaan on mielyttävämpi päällä. Oma paitani on todella vanha malli tuosta vanhemmasta paidasta ja uutta en ole kokeillut.

Nykyisin en kovin mielelläni partsapaitaa pue päälleni paitsi juhlatilaisuuksissa ja noissa lipunnostoissa. Ehkäpä, jos tuo uusi paita on ihan oikeasti mukavempi päällä, sitä paitaa saattaisi ehkäpä käyttää useammin.

Myös tuo, että mitenkä pitkään vanhoja paitoja on tarjolla, askarruttaa hieman. Että saako niitä vielä esimerkiksi sitten viiden vuoden päästä vai joudutaanko sitten viimeistään silloin siirtymään näihin uusiin paitoihin.

Siis olen aika vahvasti uuden paidan kannalla :)
Joonas Suominen [Johtaja @ Kokä]
josu
Sivuston ylläpitäjä
 
Viestit: 254
Liittynyt: 15.1.2005 16:35

ViestiKirjoittaja jussivienonen » 7.9.2005 21:40

Olen uuden kannalla, vaikka epäilen onko tuolla uudellakaan paidalla käyttöä lipunnoston ja paraatin ulkopuolella... Uuden paidan yksityiskohtiin, ominaisuuksiin ja puutteisiin lienee turha ottaa kantaa kun tuo nyt kuitenkin on jo SP:ssä hyväksytty:). Päätöksen uuden paidan käytöön otosta voi yhtä hyvin tehdä nyt, kun sen kuitenkin jossain vaiheessa on tehtävä. Jos uuteen siirrytään virallisesti heti, niin nuo vanhat paidat poistunevat seuraavan kymmenen vuoden kuluessa kolkankävijöiden lipunnostoista..

Tulevien vuosien paraatit tulevat olemaan aika häröjä, kun on uutta ja vanhaa ja takkia ja pipoa...
Jussi Vienonen [Johtaja @ Kokä]
jussivienonen
 
Viestit: 28
Liittynyt: 15.1.2005 16:35

ViestiKirjoittaja Kata » 9.9.2005 10:22

En tiedä oikein kumman kannalla oon, koska väitän ettei mun ainakaan tuu käytettyy yhtään enempää sitä paitaa oli se minkä mallinen vaan ja kuinka mukava vaan päällä.

Luultavasti ostan siinä vaiheessa uuden paidan (en välttämättä tarkoita uutta mallia) kun munsta tulee partionjohtaja, koska vanhassa on vaikka kuin ka paljon merkkejä. No se on sen ajan ongelma.

Uutta paitaa en oo vielä kokeillut, mutta ajattelin käydä sovittamassa ja kertoa sitten tarkemmin,että millä kannalla olen.
Katariina Siivonen [Johtaja @ Kokä]
Kata
 
Viestit: 34
Liittynyt: 15.1.2005 16:35

Uusi paita..

ViestiKirjoittaja helenasiivone » 16.9.2005 12:54

Tuota uutta paitaa eilen sovittaneena oon kyllä vahvasti sen kannalla. Vaikka väri vielä pistääkin erilaísuudessaan silmään aika pahasti, mutta eiköhän siihenkin totu, kuten aina kaikkiin uusiin juttuihin. Hitaammin tai nopeammin.

Mä olin kyllä aika yllättynyt, et eka sovittamalla löysin sopivan kokoisen paidan, ei oikeastaan kiristänyt eikä puristanut mistään. Hiukan se oli jotenkin hassu se ylänappi, mutta niimpä taitaa olla tuossa vanhassakin paidassa.

Mä voisin ite kuvitella, et mä ehkä tulisin käyttämään paitaa enempi (tai ainakin se ois mukavampi laittaa päälle!), jos olisi niinku tavallaan sinut paidan kanssa.

Uutta pitää olla! :wink:
Helena Siivonen [Johtaja @ Kokä]
helenasiivone
 
Viestit: 131
Liittynyt: 15.1.2005 16:35


Paluu Yleiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron