Loading
Sisältö
Login

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. Sudenpennut kokoontuvat laumassa, jota johtaa aikuinen akela. Sudenpentujen ohjelma koostuu jäljistä ja askeleista. Viikoittaisten koloiltojen lisäksi sudenpennut retkeilevät, leireilevät ja jopa kisailevat partiotaitojen parissa.

Lippukunnan sudenpentulaumat:

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10-12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijat kokoontuvat vartiossa, jota johtaa aikuinen sampo. Seikkailijaohjelma koostuu ilmansuunnista sekä väli-ilmansuunnista, joiden myötä opetellaan partion perustaitoja ja retkeillään paljon. Lisäksi ohjelmaan kuuluu taitomerkkejä sekä partiotaitokisoihin osallistumista.

Lippukunnan seikkailijavartiot:

Tarpojat

Tarpojat ovat 12-15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikottain kokoontuvissa vartioissa, jonka vartionjohtajana toimiii samoaja ja hänen apunaan aikuinen luotsi. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta: leiri, luovuus, yhteiskunta ja selviytyminen. Keskeistä tarpojaohjelmassa on yhdessä toimiminen, kokemukset kavereiden kanssa, hyödylliset aktiviteetit ja vartion omien juttujen syntyminen.

Lippukunnan tarpojavartiot:

Samoajat

Samoajat ovat 15-17-vuotiaita partiolaisia. Samoajat muodostavat vartioita, jonka johtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva samoaja. Vartion tukena toimii aikuinen luotsi. Samoajaohjelma koostuu pakollisista (mm. ryhmänohjaajakoulutus, johtaminen, samoajatapahtuma) ja vapaaehtoisista aktiviteeteista.

Lippukunnan samoajavartiot:

Vaeltajat

Vaeltajat ovat 18-22-vuotiaita partiolaisia. Vaeltajavartiot kokoontuvat kerran tai kaiksi kuussa. Vartionjohtajana toimii samaan ikäkauteen kuuluva vaeltaja, jonka tukena toimii aikuinen luotsi. Vaeltajaohjelma koostuu projekteista yms. ja sitä voidaan toteuttaa esimerkiksi yhdessä alueen muiden lippukuntien kanssa. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan ohjelman suorittamiseksi. Vaeltajaohjelma aloitetaan Suomi-projektilla ja päätetään ulkomaat-projektiin.

Lippukunnan vaeltajavartiot:

Aikuiset

Aikuisilla tarkoitetaan yli 22-vuotiaita partiolaisia. Aikuisten tehtävänä partiossa on mahdollistaa ja tukea lasten ja nuorten kasvua. Aikuisen rooli eri ikäkausissa vaihtelee. Vaikka aikuisille ei varsinaista partio-ohjelmaa erikseen ole, aikuinen oppii tehtävässään uutta ja kehittyy kasvattajana ja johtajana. Vaikka partio on nuorisojärjestö, myös aikuisjäseniä tarvitaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa partioharrastusta tai jatkaa sitä!

Etusivu >Toiminta >Ryhmät >
Sisältö