Loading
Sisältö
Login

Sopulit

perustiedot seikkailijat (tytöt ja pojat) 2004 syntyneet
Kokoontuminen maanantaisin klo 18.30-19.30, Lemu
Johtajat
Rekola Maaret etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi 040 7697 915
Vainio Marjut etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi
Puola Samuli etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi

Pingviinit siirtyvät neljännelle luokalle syksyllä ja aika siirtyä sudenpennuista seikkailijoihin!

Tänä syksynä olemme tutustuneet myös ensiapuun sekä erinlaisiin askarteluihin..

Toisen syksyn aloitimme retkeilemällä Kolkankylässä elokuussa viettäessämme retkiviikonloppua.. Viikonloppuumme kuului vadelmien noukkimista, lettuja, rannekorujen tekoa, ruuanlaittoa, saunomista, vessan pintakäsittelyä, nukkumista, piirtelyä..
Mutta kaikki kiva loppuu aikanaan, sudenpennut olivat valmiita jäämään pidemmäksikin aikaa mökille..

Ekalta vuodelta poimittua:

Miten puukkoa kuuluu käyttää? Mitä tulee ottaa huomioon?

Kävimme tutustumassa paloasemalla.. Pääsimme myös katsomaan millaista on paloautossa sisällä..

Miten lipunnostossa käyttäydytään? Partiolaiset tervehtii lippua, milloin tervehdys alkaa, miten se tehdään?

Ohjelmassa lämpimien voileipien tekoa.. Kun olimme saaneet leivät valmiiksi ja päässeet maisteluvaiheeseen, niin reseptiä kaipailtiin.. Tässä käyttämämme aineet: Paahtoleipää, ketsuppia, kinkkusuikaleita, ananasta, tomaattia, juustoa sekä pizzamaustetta.. Sitten uuniin noin 200 astetta ja 20 minuuttia..

Vuorossa ensiapua.. Mikä on kolmioliina ja miten sitä käytetään?

Pingviinien yöretkeltä 11.-12.2.2012 poimittua:
Lauantaiaamuna pakkauduimme vanhempien kyyteihin ja otimme suunnan kohti Nousiaista ja lippukunnan mökkiä. Perille päästyämme ohjelmassa oli huudon keksintää sekä jätesäkeillä pulkkamäkeen.. Lounaan jälkeen kuulimme Kasperista, Jesperistä ja Joonatanista, kolmesta iloisesta rosvosta.. Sen jälkeen vuorossa oli puolijoukkueteltan pystytystä ja lämmitystä.. Päivällinen syötiin teltassa.. Etsi heijastimia taskulampun avulla seuraten tätä narua ja käy katsomassa mikä kirjain löytyy.. Iltanuotiolla makkaraa.. Sitten valmistautumaan nukkumaan mökissä.. Mökkiä oli päivän aikana lämmitetty.. Yöllä lämpötila nousi melkein 30 asteeseen..
Aamulla herättyämme ja aamupalan syötyämme tunnistimme metsästä eläinten jälkiä.. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli tavaroiden pakkaus ja kotiinlähtö..

Aloitimme tekemään ruokailuvälinepusseja.. Siihen painettiin pingviinin kuva..

Laumaillassa ohjelmassamme oli työkalujen tunnistusta.. mitä eri sahoja on? osataanko me täyttää tämä Sudenpentujen jäljet-kirjassa oleva ristikko?

Tällä kerralla mietittiin heijastimen tärkeyttä.. Miksi heijastinta käytetään? Mitä hyötyä siitä on? Onhan sinullakin heijastin?

Ohjelmassamme oli sudenpentujen lupauksen harjoittelua, lupauksenantotilaisuus istenäisyyspäivän kirkon yhteydessä, uintikerta sekä osallistuimme lippukunnan sudenpentujen joulujuhlaan..

Pingviinien päiväretkestä 26.11.2011 lippukunnan mökiltä poimittua:
Retkelle lähdettiin vanhempien kyydeillä Salen pihasta. Kun pääsimme perille, ihmettelimme mitä mökkitontiltamme löytyy sekä missä menee rajat. Sen jälkeen oli vuorossa linnunpönttöjen tekoa. Ruuaksi kolkkamössöä ja sen jälkeen "Satu menninkäisestä, joka löysi kuunsirpin". Leikkejä, kymmenen tikkua laudalla, kirkonrottaa, puunkaatoa.. Sitten harjoiteltiin trangian käyttöä ihan käytännössä, valmistimme appelsiini-banaanikiisseliä.. Sen jälkeen sisaruspiiri ja sitten olikin aika suunnata kohti kotia..

Selvitettiin mikä trangia on sekä mihin sitä käytetään.. Tällä siis, retkikeittimeillä, tehdään ruokaa kun ollaan maastossa ja ruokaa tehdään pienelle porukalle..

Mikä solmu tulee partiohuiviin? Merimiessolmu.. No, miten se tehdään? Vasen yli oikean ja vasemmalla tehdään solmu "loppuun" ja sen jälkeen oikea yli vasemman sekä solmu oikealla solmu "loppuun" ja valmista tuli..

Laumaillassa askartelimme pingviinien malliset nimikyltit itsellemme. Koloillan päätteeksi sudenpennut saivat huivit kaulaan ja Sudenpentujen jälket-kirjan mukaan kotiin tutustuttavaksi.

Laumaillat aloitimme tutustumalla toisiimme leikkien avulla. Leikimme muunmuassa nimipalloa, hämähälinverkkoa sekä wc-paperia. Ensimmäisen laumaillan aikana myös päätimme laumallemme nimin. Meistä tuli Pingviinit.

Etusivu >Toiminta >Ryhmät > Sopulit >
Sisältö