Loading
Sisältö
Login

Hippiäiset ja Puukiipiät aloittivat partiotaipaleensa syksylla 2004.
Koska laumat on toimineet ensimmäisen vuoden erillään kerron mitä Puukippiäiset ovat tehneet ensimmäisen vuoden aikana, tosin Hippiäisetkin mainitaan useasti, koska laumoilla oli jo ensimmäisenä vuonna paljon yhteistä toimintaa.

Vauhdikkaan syksyn aikana ehdimme repun pakkaamisen, solmujen sekä lupauksen harjoittelun että paljon muun lisäksi leikkimään.

Osallistuimme kaikkien sudenpentujen yhteiselle retkelle2.10.2004, jonka suuntana oli Kolkansaari. Siellä suoritettiin Vesilläliikkuja -taitomerkki, jonka yhteydessä kokeilimme: pelastusrenkaan käyttöä, pullopostin tekemistä, pelastusliivien käyttöä sekä paljon muuta.

Viimeisen syksyn kokoontumiskerran pidimme yhdessä Hippiäisen kanssa 4.12.2004 Veraisten laavulla. Tällöin ohjelmassa oli laavulla yhdessä olemisen lisäksi Kolkkamössön valmistusta, makkaratikun veistelyä, nuotion sytyttämistä ja patikointia laavulle sekä takaisin.

6.12.2004 oli itsenäisyyyspäivänkirkko, jossa annoimme sudenpentulupauksen.

Keväällä olemme kokeilleet toimimista ilman jotakin aistia, valmistaneet ystävänpäiväkortteja, tutustuttu vieraaseen kulttuuriin, haavojen hoitoon sekä paljon muuhun.

Kolkankäviöiden sudenpennuille järjestettiin 9.3.2005 Hirvensalossa pulkkarieha, johon innoissamme osallistuimme.

Hippiäisten ja Puukiipiöiden johtajat päättivät tehdä yhteistyötä, joten meillä oli 19.-20.3.2005 yhteinen yöretki Sudenmajalla Hipiäisten kanssa.

14.4.2005 vietimme laumaillan Veraisten laavulla yhdessä Hippiäisten kanssa ja oli mukana myös vanhempia ja sisaruksia.
Makkaranpaiston ja tikkupullien lisäksioli ohjelmassa juttelua partiosta ja partioinnista.

Askaisten kirkossa 23.4.2005 pidettyyn Yrjönpäiväkirkkoon osaillistuimme ja sen jälkeen pidetyssä kahvitilaisuudessa meille annettiin sudenpentujen ensimmäisen vaihemekin Pikkuhukka.

8.5.2005 partioparaatissa osallistumisemme oli aika vähäistä, vaikka Puukiipiöitten osallistuminen oli vähäistä pärjäsi toinen ekaluokkalainen lauma, Hippiäiset, paremmin aktiivisuuskilpailuissa.
Hippiäiset pärjäsivät tällä kertaa aktiivisuuskilpailussa hyvin ja sioittuivat ensimmäisiksi.

Inkkari'05 oli sudenpennuille järjestetty sudenpentuleiri Mannerlahdessa järjestetty 13.-15.5.2005.
Viikonlopun ajan olimme inkkareita.
Ja koska inkkarit asuivat ja elelivät luonnossa suoritimme Luonnontutkija -taitomerkin.

Laumanjohtajat olivat taas kerran päättäneet toimia yhdessä ja meillä Puukiipiöillä ja Hippiäisillä oli yhteinen päätöskerta Lemun lintutornilla 23.5.2005.

Kesällä järjestetyllä Uppotukki 05:llä oli sudenpentujenkin mahdollisuus osallistua 27.-29.7.2005 leirille ja osa meistä olikin siellä kokeilemassa millaista on olla ilman sähköä, juoksevaa vettä, nukkua teltassa ja olla ulkona satoi tai paistoi.

Syksyllä 2005 aloitimme yhdistetyn toimintamme.
Mukaan tuli myös muutaman uutta sudenpentua sen lisäksi, että mukana olleita oli toistakymmentä paikalla.

Meillä oli lauman oma retki 14.-16.10.2005 Kåkenissa, Paraisilla.
Viikonlopun aikanakokeilimme erinlaisia vammaisurheilulajeja,muunmuassa keihäänheittoa istuvalteen, kuulantyöntöä istuen ja sokeana juosten tietty matka. Tämäolierityisen hauska lali, juostiin niin että näki tämän matkan ja sen jälkeen peitettiin silmät ja juostiin sama matka uudestaan ja päätettiin me johtajatkin kokeilla kyseistälajia ja kun yleensä tulee jonkunlaista varovaisuutta kunei näe mihin jouksee niin minäpä(Kata) juoksin sen matkan oikeastaan samaan aikaan,oli siinä muutama sekunnin sadasosa ero,mutta ei huomattavaa eroa ollut,kun aika joillakin aika oli enemmän kuin kaksinkertainen.
Kokeilimme myös laskeutumista,mikä merkitys on heijastimella ja luettiinpa meille möys molempina iltoina iltasatu,mutta toisena iltana osalta jäi loppuratkaisu jäi kuulematta(ainakin mimulta) ,koska nukkumatti vei ennen loppuratkaisuja unten maille.

Syksymme on ollut vauhdikas ja olemme veistelleet puukoilla, opetelleet tähtiä Jarkon opastuksella ja kiitos siitä, paketoineet isänpäivälahjoja, harjoitelleet karttamerkkejä. Leikkejäkin on mahtunut vauhdikkaaseen ohjelmistoomme.

Keväällä on ollut ohjelmassa sääkarttoja, miten autta kotona eli kotiapukorttia suorittaen, sormi- ja vesivärit..
Leipomista ja ohjeiden lukemista..

Retkelle ollaan oman lauman kesken menossa 10-12.3.2006 Askaisten Sipiniemeen..
Ulkoilua, pulkkailua (toivottavasti), leikkejä, kettiössäkin tarvitaan apua ja loistavia ohjeistuksia..
Vauhtia ja vilinää.. sohlausta ja hulinaa.. riemua ja vauhdikasta menossa..

Lippukunta järjesti sudenpennuilleen sudarileirin 26.-28.5.2006 Mannerlahdessa, Askaisissa. Aiheena oli partiohistoria, jonka mukaan leiri oli nimetty: Ruskean meren saareksi. Leirillä suoritettiin Yksissä tuumin -taitomerkki.

Kevät päätettiin nyyttäreitten ja mölkyn merkeissä ja valmistauduttiin kesään.

Uusi syksy ja uudet metkut

Puuhippiäiset aloittavat viimeisen vuotensa sudenpentuina ja toiminta lähti vauhdikkaasti käyntiin elokuun puolessa välissä.

Kolkankävijöillä oli yhteinen aloituspäivä, jossa pääsimme kokeilemaan poistumisharjoitusta ja sammuttamaan nuotioita.

Metsäretkellä keräämässä puolukoita ja metsäretkellä laavulla.

Retkellä Hopearannassa, kokeillen gps-suunnistusta, pienen hakemisen jälkeen löysimme aarteitten kätköpaikat.. Ilta nuotion loimussa.. Iltasatuja, kunnes kaikki nukahtivat..

Tyynyliinoihin kuvia painamalla..

muokattu : marika.aulio 12.09.2007 19:06 listty : josu 09.09.2007 15:20
PuuhippiaistenSudenpentuaika >
Sisältö