Loading
Sisältö
Login

Hirvi-lauman ensimmäisen vuoden menneet tapahtumat (2009-2010)

Hirvi-lauma

Hirvi-lauman jäsenet ensimmäisenä vuotena.


24.05.2010 Kevään päätös Mäntylässä

Kevään viimeistä laumailtaa vietettiin Mäntylässä, kotiseutukeskuksessa Lemussa. Vietettiin aikaa yhdessä, leikittiin ja syötiin herkkuja. Paikalla oli kaikki sudenpennut, akelat ja partioäidit. Viikonloppuna osallistumme vielä lippukunnan sudenpenturetkelle Mannerlahteen ja Kolkkaan ja sitten alkaa kesäloma. Hirvet toivottavat aurinkoista kesää kaikille!

Yhteispotretti ja juttu laumaillastamme: Hirvet Mäntylässä

17.05.2010 Ympäristön suojelua ja öljyntorjuntaa

Ympäristön suojelu -jäljen odotetuin ja mielenkiintoisin osuus suoritettiin tänään: Hirvi-lauma harjoitteli öljyntorjuntaa. :) Kokeilimme pesuvadeissa, miten öljyntorjuntaa katastrofien sattuessa harjoitetaan (ohjeet). Tämä oli kivaa, tosin totesimme, että isossa aallokossa merellä homma saattaa olla melkoisen paljon haastavampaa, kuten uutisista olemme saaneet lukea. Tänään saimme myös valmiiksi myös ruokailuvälinepussit.

10.05.2010 Oranssit Hirvet

Aloitimme tällä kertaa ruokailuvälinepussien askartelun. Painoimme kankaalle hirven kangasväreillän. Hirvestä tuli pirteän oranssi. Ensi kerralla jatkamme pussien askartelulla loppuun ja näin ollen toukokuun lopulla olevalle retkelle kaikki ovat pakata ruokailuvälineensä ihka uuteen pussukkaan. Ensi kerralla jatkamme ympäristön suojelu -jäljen suorittelua ja vuorossa on mm. öljyntorjuntaa, johon valmistelimme välineitä jo.

Lippukunnan sudenpenturetkelle on ilmoittautunut 5 sudaria Hirvi-laumasta, ensi kerralla voi vielä palauttaa lapun ja ehtii mukaan!

03.05.2010 Roskien lajittelua ja kierrätystä

Ymp%C3%A4rist%C3%B6n_suojelu.jpg
Aloitimme suorittamaan ympäristön suojelu -jälkeä. Tutustuimme roskien lajitteluun, kokeilimme sitä myös itse ja teimme retken lähimmälle roskien kierrätys pisteelle. Meno kuitenkin yltyi loppua kohden niin vilkkaaksi ja levottomaksi, että suoritukset jäivät kesken ja loppuaika leikittiin pihalla.

Uusia kuvia tullut nettisivuille mm. kisoista: kuvagalleria

26.04.2010 Ulkoilua

...ja jakoon lähti lippukunnan sudenpenturetken kirjeet: Pohjoisnuoli 10

25.04.2010 Partioviikon partioparaati

Hirvi-laumalaiset osallistuivat ensi kertaa partioparaatiin. Mukaan uskaltautui tällä kertaa vain 2 sudenpentua, mutta ensi vuonna sitten isommalla porukalla! Paraatitunnelmia lisää paraatiuutisesta. Turun Tuomiokirkolle meitä partiolaisia kokoontui tänä vuonna yli 4100 partiolaista.

22.04.2010 Partioviikon partiomessussa

Partioviikolla Kolkankävijät kokoontuivat perinteiseen Yrjönpäivän partiomessuun Lemun kirkkoon, jossa oli ohjelmassa mm. uusien sudenpentujen lupauksenanto. Partiomessun kuulumisia lisää täällä. Uudet Hirvet saivat Tervetuloa-jäljen suoritettua ja kaikki ovat saavat suoritettua Partioperinne-jäljen, merkkejä jaettiin kirkossa.

17.04.2010 Kurt Gödelin matkassa Aikakoneessa

Laumamme lähti ensi kertaa sudenpentukisoihin ja päivähän oli tosi hauska. Vaikka jouduimme hiukan jonottelemaan ja vettäkin tuli iltapäivällä, tosi partiolaisia tämä ei haitannut ja kisapäivä sujui hienosti ja lopputuloskin ensikertalaisille erinomainen! Lähdetään varmasti ensi keväänäkin sudarikisoihin. Lisää Aikakone 2010 -kisoista nettisivuillamme: Sudenpentukisoissa matkattiin aikakoneella

15.04.2010 Tienvarsien kevätsiivousta Lemussa

Laumamme osallistui neljän hengen voimin Lemussa järjestettyyn tienvarsien kevätsiivoukseen: Tienvarsia siivottiin Lemussa

12.04.2010 Kohti kisoja!

Ulkona oli hieno ilma, joten vietimme koko tunnin ulkona. Tutustuimme tehtäväkäskyihin, suoritimme muutaman vanhan kisatehtävän, opettelimme ilmoittautumaan rastilla ja kertasimme vähän työkalujen turvallista käyttöä. Olemme valmiita lauantain koitokseen! :)

29.03.2010 Ensiapua

Mitä pitää tehdä jos tulee haava? Miten hoidetaan palovammaa? Mitä löytyy ensiapulaukusta? Miten hälytetään apua? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyi vastaus tällä kertaa. Tutustuttiin ensiapulaukkuun ja ihmeteltiin mitä käytetään mihinkin haaveriin. Rairuohosatoa oli viikon aikana tullut, sudenpennut jatkavat rairuohon kasvatusta pääsiäisen aikana kotosalla.

22.03.2010 Kartta ja kompassi

Laumaillassa tutkiskeltiin karttaa, sieltä löytyi ainakin koti, koulu ja kolo. Tutustuttiin myös hiukan karttamerkkeihin ja kompassiin - odottelemmekin jo innolla kevään sudenpenturetkeä, jossa tullaan suorittamaan suunnistus-jälki! Tämän illan ohjelmaan kuului myös rairuohon kylväminen, toivottavasti satoa on havaittavissa ensi viikolla. ;)

15.03.2010 Mitä ovatkaan jokamiehen oikeudet?

Tänään laumaillassa tutustuttiin jokamiehenoikeuksiin, jotka koskevat myös naisia. Pohdimme yhdessä kuvavihjeiden avulla mitä luonnossa liikkuessa saa tehdä ja mikä on kiellettyä. Lopuksi pelasimme muistipeliä jokamiehenoikeuksilla. Hirvi-lauma ilmoittautuu tämän illan ilmoittautumisten perusteella myös mukaan kevään L-SP:n sudarikisoihin!

08.03.2010 Työkaluja on monenlaisia

02.03.2010 Sudenpentuosaston pulkkailuilta Hirvensalossa

Hirvi-lauma osallistui pulkkailuiltaan ensi kertaa, vaikka tällä tapahtumalla on jo useamman vuoden perinteet. Ohjelmassa oli siis pulkkailua ja lisäksi päästiin nauttimaan nuotion tunnelmasta. Uutinen aiheesta: Lumiriehaa ja pulkkailua

15.02.2010 Jäälyhtypuuhailua

Tänään puuhailimme koko illan ulkona. Laitoimme aluilleen lippukunnan jäälyhtytalkoot. Tarkoituksena on tehdä jäälyhtyjä ja jäärakennuspalikoita Maskun vapaa-aikatoimen kokoperheen lumiriehatapahtumaan. Kaikkiaan 27 ämpäriä täytettiin vedellä ja tulipa siinä lattiatkin pestyä samalla, kun ämpärin reunat ei aina riittäneet.. Kun olimme selvinneet urakasta, leikimme vielä hetken aikaa ulkona.

08.02.2010 Retkivarusteiden huoltoa

06.02.2010 Hirvet Hangessa

normal_20100206-102630-eveliina.jpg

Hirvet Hangessa

Hirvi-lauma lähti ensimmäiselle päiväretkelleen talvisena lauantaiaamuna 6.2.2010, mukana oli 6 sudenpentua ja akelat. Retken nimen mukaisesti oltiin kuin hirvet hangessa, Kolkanpolulla kun oli paljon lunta! Lisää ensiretkikokemuksiamme voi lukea Hirvet Hangessa eli sudenpentulauman ensimmäinen retki-uutisesta ja kuvia löytyy kuvagalleriasta.

01.02.2010 Retkivarusteiden pakkaaminen

Olemme lähdössä tulevana lauantaina retkelle, joten laumailta vietettiin retkivalmisteluiden merkeissä. Kävimme yläkerran varastossa hakemassa retkivarusteita: trangioita, sinolia, vesikanistereita, EA-laukun, karttoja, jne. Nämä me sitten pakkaamme ahkioon retkellämme. Kokeilimme vielä muistinvirkistykseksi, miten trangia kootaan ja kyllähän se hienosti sujui - saamme varmasti retkellä ruokaa. :) Tutustuimme myös Lemun karttaan, josta jokainen etsi koulun, kodin ja kolon. Tänään laumaillassamme oli mukana samoajat Tiia ja Petra, jotka lupasivat tulla jatkossa uudelleenkin mukaan koloiltoihimme.

25.01.2010 Retkivarusteet ja varustelista

Retki.jpg
Tällä kertaa pohdimme yhdessä, mitä retkelle otetaan mukaan. Olemme aloittaneet retki-jäljen suorittamisen. Laumamme tekee ensimmäisen oman päiväretken lauantaina 6.2.2010. Akelan reppu oli pakattu täyteen tavaraa, josta sudenpennut saivat sitten karsia pois sopimattomat tavarat - makuupussia tai hyttysmyrkkyä ei päiväretkellä talvella tarvita! Ensi kerralla pakkaammekin lpk:n varastosta yhteiset tavaramme valmiiksi Hirvet Hangessa -retkeämme varten.

18.01.2010 Kimin tarina ja koe

Partioperinne.jpg
Tänään laumaamme tuli kolme uutta sudenpentua! Alkuun purimme liiat energiat ulkona hirvihipan voimin. Sisällä askartelimme läsnäolotauluun uusille sudareille hirvet sarvineen ja nyt taulussamme on koossa jo melkoinen hirvilauma. Jatkoimme tänään kimin kokeita uusin haastein; nyt piti tunnistaa ääniä. Laumaillan lopuksi kuulimme myös Kimin tarinan. Tämä oli alkua partioperinne-jäljen suorittamiseksi. Hirvet suorittavat keväällä ainakin retki, partioperinne, ympäristönsuojelu ja kotiseutu -jäljet.

11.01.2010 Partio alkoi taas

Hirvet palailivat joululomiltaan koloiltaan ja saimme laumaamme yhden uuden sudenpennun - hyvä alku uudelle vuodelle. Koska meitä on edelleen vähän, päätimme askarrella vielä kaikille ekaluokkalaisille partiokortteja, joihin liimailtiin sudenpentujen jälkiä. Jospa saisimme vielä hiukan lisää sudenpentuja laumaamme! Ehdimme myös lopuksi hiukan kokeilemaan kimin koetta eri tavoin; ensin kokeilimme askarteluvälineillä, jonka jälkeen vaikeutimme tehtävää samanlaisilla, mutta eri värisillä tusseilla. Ensi kerralla päästään kokeilemaan samaa kuulo- ja tuntoaistein.

07.12.2009 Joulujuhlat Askaisissa

Kaikki lippukunnan laumat kokoontuivat yhteiseen joulujuhlaan Askaisten seurakuntatalolle eli askaislaisten sudenpentujen kololle. Hirvet saivat tänään ensimmäiset sudenpentujen jäljet partiopaitaansa kiinnitettäviksi; olemme suorittaneet tervetuloa- ja askartelu-jäljet!

Lisää illan tapahtumista löytyy nettisivujen uutisista: Vilinää vilskettä, helinää helsekettä... Ja valokuvia löytyy täältä. Hirvet vetäytyvät joulun viettoon!

06.12.2009 Partiolupauksenantotilaisuus

Hirvet antoivat itsenäisyyspäivän kirkossa partiolupauksen.
Uutinen lippukunnan nettisivuilla: Itsenäisyyspäivänä annettiin partiolupauksia
Kuvia lippukunnan nettisivuilla: Itsenäisyyspäivän kuvat

30.11.2009 Partiolupaus

Aloitimme laumaillan ulkona nimikkoleikillämme hirvihipalla. Sisällä jatkoimme jouluisella askartelulla. Kävyt oli kuivuneet ja yritimme kasata niistä käpykuusen liimaamalla käpyjä pahvikartioon. Melko pitkälle pääsimme, mutta ihan kuusen latvaan asti ei päästy.. Käpykuusen askartelu osoittautui aika haastavaksi. Illan ohjelmaan kuului myös partiolupauksen harjoittelua, sudenpennuthan antavat sunnuntaina lupauksen Askaisten kirkossa. Mietimme myös vähän, että mitä lupaus ja partioihanteet tarkoittavat ja harjoittelimme tietysti sudenpentutervehdystä.

Sudenpentujen partiolupaus:
Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani,
omaa maatani ja maailmaa,
toteuttaa sudenpennun ihanteita ja olla avuksi toisille.

Sudenpennun ihanteena on
- kunnioittaa toista ihmistä
- rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä

23.11.2009 Käpyjen keräilyä

Askartelu.jpg
Tällä kertaa meitä ilmestyi laumailtaan vähän, osa sudareista oli sairaana. Aloitimme poikien kanssa laumaillan käpyjen keräilyllä. Kolon pimeältä pihalta käpyjen löytäminen oli aika mahdotonta, joten suuntasimme kirjaston valoihin ja astiamme olikin jo pian täysi. Askartelemme kävyistä jotain jouluista ensi kerralla. Se kuuluu askartelujälkeen, jota olemme suorittamassa nyt. Tutustuimme tällä kertaa myös Sudenpennun jäljet -kirjaan, täytimme siihen tietoja ja jokainen sudari sai omansa kotiin vietäväksi. Kotiin vietäväksi tuli myös lappunen, jossa on tietoa mm. lupauksenannosta ja pikkujouluista.

16.11.2009 Myrskylyhty tutuksi

Hirvet tutustuivat myrskylyhtyyn ja sen oikeaan ja turvalliseen käyttöön. Teimme myös pienen kävelyretken metsään ja totesimme kuinka mainio apuväline "myrskäri" onkaan partiolaiselle pimeässä metsässä liikuttaessa. Lopuksi pelasimme vielä pihalla polttopalloa. Päätimme laumailtamme sisaruspiiriin myrsylyhdyn ympärillä.
Kiitos Ville avusta!

2.11.2009 Partiohuivi ja sudenpennun merkit tulivat tutuiksi

Tervetuloa.jpg
Tällä kertaa sudenpennut saivat partiohuivin. Tutustuimme myös sudenpennun paitaan ja siihen tuleviin merkkeihin. Katsoimme myös kuvista, mitä askeleita ja millaisia merkkejä olemme suorittamassa parhaillaan. Ensimmäinen merkki on tervetuloa-jälki, merkissä on kuvan sudenpää ja sen suorittaminen päättyy partiolupauksen antamiseen 6.12.2009. Muissa merkeissä on taustalla tassun kuva (merkki on nimeltään jälki), joita sitten kerätään kolmen vuoden ajan sudenpentupaitaan. Olemme aloittaneet myös jo askartelu ja partioperinne-jälkien suorittamisen. Tänään opettelimme muuten ensi kerran merimiessolmun tekemistä, ja lopulta se syntyikin jokaisen omaan huiviin ihan itse tekemänä!

26.10.2009 Hirvimetsä

Koska meillä on nyt vihdoin se oma nimi ja eläin, pääsimme askartelemaan läsnäolotaulua laumallemme. Jokainen askarteli itselleen hirven, joka kiinnitettiin tauluun. Hirville tehtiin isot sarvet ja sarviin kerätään helmiä laumailtaan osallistumisen merkkinä. Joku tuleva kerta askartelemme hirville vielä hiukan metsää elinympäristöksi. Kävimme myös ihailemassa yläkerran ph-huoneessa olevia hirvensarvia, jotka joku vartio on vuosia sitten riihityksessään löytänyt. Laumailta hurahti taas hirvittävän nopeasti ohi ja lopulta päätettiin ilta taas sisaruspiiriin ja lähdettiin kotiin kalenterilappujen kanssa.

19.10.2009 Meistä tuli Hirvi-lauma!

Tällä kertaa lauman nimen äänestys päättyi huutoäänestykseen ja nimeksemme tuli Hirvet. Kaikkien muiden leikkien lomassa sudenpennut keksivät heti laumamme uuden nimen mukaan oman leikinkin, hirvihipan. Ulkoiltaessa hämärtyvässä laumaillassa oli jälleen luvassa lisää paljastuksia partiosta. Tällä kertaa mm. ihmettelimme mikä on trangia, miten sitä käytetään ja sitten keitimme yhdessä kaikille lämpimät vadelmamehut trangialla. Ja hyvää oli.

12.10.2009 Laumaillassa ulkoiltiin ja pohdittiin nimeä laumallemme

Toinen laumailtamme ei tuonut uusia jäseniä, mutta jo aloittaneet sudenpennut olivat innokkaasti mukana. Alkuleikkien jälkeen oli tarkoitus siirtyä sisään, mutta sudenpennut osoittivat heti tosipartiolaisen merkkejä ja vaativat, että ohjelma jatkuu ulkona. Näin siis tehtiin ja nautimme raikkaasta hämärtyvästä syysillasta. Ryhmämme nimi ei ratkennut vielä kahdellakaan äänestys kerralla, sillä tasapisteissä olivat nimiehdotukset Hirvi, Ilves ja Mäyrä. Ensi kerralla sitten selviää, mitä meistä tulee!

5.10.2009 Ensimmäisessä laumaillassa tutustuttiin toisiimme ja partioon

Ihka ekan laumaillan aikana tutustuimme toisiimme ja koloomme. Akelat myös paljastivat hieman siitä, mitä uusi harrastus tuo mukanaan. Ja tietysti leikittiin. Useampi sudenpentu olikin jo mukana lippukunnan toimintakauden avajaisiksi järjestetyllä iltanuotiolla, joten isommastakin partiotapaamisesta ja -tunnelmasta oli monella jo kokemusta. Uusia sudenpentuja ilmoittautui vain muutama, mutta seuraavalla kerralla nämä uudet sudenpennut lupasivat tuoda myös kaverinsa mukaan partioon. Kaksi äitiä ilmoittautui myös mukaan ryhmänjohtajiemme avuksi viikottaisiin koloiltoihimme - Kiitos Päivit!

muokattu : 24.02.2018 0:00 lisätty : josu 13.02.2013 20:06
hirvet/1-vuosi >
Sisältö