Loading
Sisältö
Login

Hirvi-lauman toisen vuoden menneet tapahtumat (2010-2011)

Kuvia menneistä tapahtumista 2011

14.-15.7.2011 Kesäleirillä Kolkassa

Leiritaidot.jpg
Sudenpennut vierailivat lippukunnan kesäleirillä. Leirillä suoritettiin leiritaidot -jälki ja uitiin, saunottiin, syötiin, nukuttiin, rakennettiin majoja, leikittiin ja askarreltiin mm. solmutauluja. Kuvia leiriltä täällä.

27.-28.3.2011 Menolippu Timbuktuun

Maailma.jpg
Koko lippukunnan sudenpenturetki Timbuktu keräsi kolmisenkymmentä sudenpentua Mannerlahteen. Kuvia sudenpenturetkeltä kuvagalleriassa.

21.05.2011 Taitava sudenpentu

Hirvistä osallistui kaksi pentuetta Taitava Sudenpentu -kisoihin. Kisat meni hienosti, osa oli ensi kertaa kisoissa.

16.5.2011 Kevään viimeinen laumailta

Kevään viimeinen laumailta vietettiin syöden herkkuja ja pelaten mm. jälki-bingoa.

15.05.2011 Partioparaati Suomen Turussa

Paraatissa Kolkankävijät saavutti 2. sijan ryhtikilpailussa isojen yheistlippukuntien sarjassa. Mukana oli 9 Hirvi-laumalaista.

09.05.2011 Retki Zoolandiaan

Kuulumisia Zoolandian retkeltämme:
http://www.kolkankavijat.fi/uutiset/499

02.05.2011 Kisailua ja ulkoilua

Tänään kertasimme miten sudenpentukisoissa pitää käyttäytyä ja miten tehtäviä tehdään. Kokeilimme tehdä muutamia vanhoja kisatehtäviä ja hyvinhän ne sujuivat! Kisoihin 21.5. on lähdössä kaksi pentuetta Hirvi-laumasta.

28.04.2011 Yrjönpäivän partiomessu

Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat ja Kolkankävijät kokoontuivat ensi kertaa yhteiseen Yrjönpäivän kirkkoon Maskussa.

18.04.2011 Linnunpönttöjä

... syntyi oikein urakalla. Naputus ja naulaus oli kovaa, sillä 12 vasaraa ei tässä hommassa ollut riittävästi! Mutta valmista tuli ja linnut saivat uusia asuntoja.

11.04.2011 Kanoja, lohikäärmeitä ja ameeboja

Meitä oli tänään laumaillassa 14 sudaria ja 3 johtajaa - hirmuisen iso porukka siis! Ulkoilimme koko tunnin ja jatkoimme eläiperheisiin tutustumista kiojen ja leikkien avulla. Lisää saimme myös kisailmoittautumisia, jo 7 sudenpentua on ilmoittautunut pentueeseemme Taitava sudenpentu -kisaan!

04.04.2011 Hullunkuriset eläinperheet

Lemmikki.jpg
Aloitimme tänään lemmikki-jäljen suorittamisen. Tutustuimme eläinperheisiin; mikä on nimeltään isä-possu tai miksi kutsutaan karitsan äitiä? Pelasimme eläinperheillä korttipeliä ja leikimme eläinaiheisia leikkejä. Vauhtia ja virtaa riitti - laumaillassa oli paikalla ihan kaikki sudenpennut! Ilmoittautumisia kevään sudarikisoihinkin tuli yhden pentueen verran.

28.3.2011 Helmiä ja Hirviä

Koloilta alkoi ulkoleikein, jonka jälkeen siirryimme sisälle. Päivitimme Hirvi-läsnäolotaulumme ajantasalle, se on saanut vähemmän huomiota tämän vuoden puolella. Hirvet saivat lisää sarvia ja helmiä niihin. Jakoon tuli tiedote loppukevään aikatauluista ja ohjelmasta sekä kisakirje toukokuun sudepentukisoista (vip on jo 8.4.!).

18.-19.3.2011 Leirikokkeja Hirvivaarassa

Leirikokki.jpg
Vihdoin koitti aika Hirvilauman oman yöretken! Hirvivaara-retkelle osallistui 7 sudenpentua ja lauman omat akelat vahvistuksenaan Kulta Katriina.
Uutinen nettisivuilla: Leirikokkeja Hirvivaarassa
Kuvia retkeltä: Kuvagalleria

14.03.2011 Retkelle valmistautuminen
Tänään pakkasimme yhdessä yhteisiä retkivarusteitamme ja sudenpennut etsivät kaikki tavarat itse. Suunnittelimme myös ruokalistaamme huutoäänestyksellä. Suoritamme retkellä leirikokki-jäljen. Seitsemän sudenpentua ilmoittautui retkelle nyt, mutta vielä mahtuu mukaan!

07.03.2011 Myrskäreitä ja trangioita

Hirvilauma suuntaa pian yöretkelle ja niinpä laumaillassa kerrattiin vähän retkivälineiden käyttöä. Trangia ja myrskylyhty tulivat viimeistään nyt kaikille tutuksi. Ryhmälle jaettiin Hirvivaara-retkikirjeitä nyt ja vip on ensi viikolla, muistakaa ilmoittautua mukaan!

28.02.2011 Pulkkailua Mynämäellä

Kolkankävijöiden sudenpennut valloittivat Mynämäen urheilukeskuksen pulkkamäen. Jo perinteikäs tapahtuma, mutta uusi paikka! Mynämäen urheilukeskuksen pulkkamäki tuli testattua lähemmäs 30 sudenpennun voimin. Vauhtia (ja ajoittain ehkä hieman vaarallisia tilanteitakin) riitti, mutta hauskaa oli ja iloisia ilmeitä ilmoilla. Lisäksi mukana oli sisaruksia ja vanhempia, parhaimmillaan nuotion loisteessa lämmitteli viitisenkymmentä henkeä. Nuotiolla päästiin nauttimaan tietysti myös makkaraa ja mehua.

14.02.2011 Ystävänpäivä

Hyvää ystävänpäivää! Vietimme laumaillan ystävänpäivän merkeissä ja valmistimme ystävänpäivän pipareita, jotka koristelimme ihan itse. Lopuksi oli tietysti aika herkuttelun ja söimme itse valmistamamme herkut.

07.02.2011 Luonnossa liikkujan varusteita

Tutustuttiin trangian käyttöön. Osa on sillä jo retkiruokaakin päässyt tekemään, osa teki siihen ensi tuttavuutta nyt. Lisäksi harjoittelimme kimin kokeita; ensin trangian osilla ja sitten muilla retkivarusteilla kuten kartalla, kompassilla, karttalaukulla, ea-pakkauksella, jne.

20110204_eveliina_024.JPG?m=1296900519

Hirvi-laumalaisia eduskuntatalon portailla.


04.02.2011 Päivä Helsingissä

Syksyllä jättipalsamin torjuntatalkoisiin osallistuneet Hirvi-laumalaiset pääsivät mukaan Positiivisen aktivistitempauksen palkintomatkalle Helsinkiin.

Kuvia ja kuulumisia matkasta

31.01.2011 Tähti-ita

Tänään pääsimme vihdoin toteuttamaan tähtitieteellisen illan! Kokoonnuimme Lemun kirkolla, josta suuntasimme läheiselle aukealle pimeään katselemaan tähtitaivasta. Opastajanamme oli Jarkko, joka kertoi meille tähtikuvioista. Löysimme taivaalta ainakin otavan, pohjantähden, pienen karhun, kassiopeian, orionin, joutsenen ja seulaset. Taivaalta löytyi myös sateellittejä, lentokoneita ja Jupiter.

24.01.2011 Jokamiehenoikeuksia ja suunnistusta

Koska taivaalla oli pilviä, emme päässeet katselemaan tähtiä ja kokoonnuimme kololla. Kolon pihalla näimme pilviverhon läpi muutaman tähden, mutta odottelemme parempia ilmoja! Tällä kertaa jatkoimme luonnossa liikkuja -jäljen suorittamista ja ohjelmassa oli jokamiehenoikeuksiin tutustumista. Sudenpentujen piti löytää Wanhan Oskarin sisätiloista yhdeksän väittämää jokamiehenoikeuksista ja päättää sitten oliko se sallittua vai ei. Lopuksi käytiin kuvat yhdessä läpi.

17.01.2011 Luonnon voimat

Luonnossa_liikkuja.jpg
Tänään aloitimme suorittamaan luonnossa liikkuja -jälkeä. Perehdyimme siihen, mitä pitää huomioida kun lähtee retkelle vuoden eri aikoina ja miten voi varautua luonnon voimiin kuten myrskyyn, ukkoseen, helteeseen, lumipyryyn, jne. Kaikki saivat tiedotteen, jossa on tulevan kevään ohjelma ja alustavat aikataulut: tiedote

10.01.2011 Tänne polkumme johtaa, luokse iltanuotion...

Hirvi-lauma vietti vuoden ensimmäistä laumailtaa iltanuotiotunnelmissa. Sisälle oli tehty puista ja valoista nuotio, jonka ympärillä lauloimme, tarinoimme ja leikimme. Osallistuimme myös jatulintarhojen suunnitteluhaasteeseen ja keksimme käyttötarkoituksia jatulintarhoille.

13.12.2010 Sudenpentujen joulujuhlat!

Hirvet osallistuivat sudenpentujen joulujuhlintaan Askaisissa, josta lisää kuulumisia ja kuvia täällä. Hirvet saivat tonttumerkkien lisäksi kotiseutu- ja kädentaidot-jäljet sekä uudet tänä syksynä aloittaneet sudenpennut saivat tervetuloa-jäljen.

6.12.2010 Lupauksenantotilaisuus

Partiolupauksen antoi itsenäisyyspäivänä 4 sudenpentua Hirvi-laumasta.
Uutinen tapahtumasta ja kuvia löytyy täältä.

29.11.2010 Syksyn viimeinen laumailta

Pakkasten paukkuessa ulkona (-19 astetta!) päätimme viettää laumaillan sisällä. Ohjelmassa oli omatekoisen pelin pelaamista ja sisäleikkejä. Tänään myös selvisi, että Hirvi-lauma on muuten myynyt yli 100 adventtikalenteria!

22.11.2010 Pelinappuloiden tekeminen

Tänään Hirvet askartelivat jokaiselle oman pelinappulan, jonka sai tuunata oman mielensä mukaan. Nyt peli on valmis ja ensi kerralla päästään pelaamaan! Tällä kertaa harjoittelimme uusien sudenpentujen kanssa myös partiolupausta, sillä lupauksenantotilaisuus on itsenäisyyspäivänä, siiis kahden viikon kuluttua. Tällä kertaa jaettiin tiedote loppuvuoden tapahtumista.

15.11.2010 Noppien askartelua

K%C3%A4dentaidot.jpg
Sahoja, puuta, hiomapaperia, polttovälineitä ja sudenpentuja. Näistä syntyi lautapeliin jokaiselle omatekoiset nopat. Kädentaidot -jäljen suorittaminen jatkuu!

08.11.2010 Hirvimetsä

Aloitimme tänään lauman oman lautapelin askartelemista, joka sai nimekseen hirvimetsä. Tänään tuli valmiiksi pelilauta, ensi kerralla puuhastellaan noppia ja sitten on vuorossa pelinappulat. Ja sitten eikun pelaamaan!

01.11.2010 Heijastimet heilumaan pimeässä!

Tämän illan ohjelmassa oli heijastimien askartelua. Tuli tarpeeseen, sillä viikonloppuna siirrettiin kelloja ja pimeää oli jo aloitettaessamme laumailtaa. Teimme huopaheijastimia, joihin jokainen teki heijastinkankaasta sudenpennun tassun jäljen.

25.10.2010 Vierailu kotiseutumuseoon

Hirvi-lauma jatkoi kotiseutu-jäljen suorittamista ja tällä kertaa vuorossa oli vierailu kotiseutumuseoon! Lisää vierailustamme täällä.

18.10.2010 Hirviralli

Tänään ohjelmassa oli uusille sudenpennuille ruokailuvälinepussin tekoa, painoimme pusseihin samanlaiset hirvet kuin muut ovat tehneet aiemmin. Elina oli tällä kertaa auttamassa meitä. Toiset jatkoivat Lemun ja Maskun vaakunoiden askartelulla - ne tulivat nyt valmiiksi. Lopuksi leikimme hetken hirvi/autorallia ja sitten olikin jo kotiinlähdön aika. Sudenpennuille jaettiin tiedotteet adventtikalentereista ja ensi kerran museovierailusta.

11.10.2010 Kotiseutu-jäljen suorittaminen alkoi

Kotiseutu.jpg
Kaikki sudenpennut olivat paikalla, ja tällä kertaa saimme johtaja-avuksemme Anniinan. Alkuun leikimme ulkona, jonka jälkeen sisällä jakauduttiin kahtia; tänä syksynä aloittaneet sudenpennut pääsivät tutustumaan partiomerkkeihin ja huivin solmimiseen (tervetuloa-jälki), kun taas "vanhat" aloittivat kotiseutu-jälkeä askartelemalla Lemun ja Maskun vaakunat, joita jatketaan ensi kerralla yhdessä loppuun.

02.10.2010 Päiväretki Tonttumetsään

Hirvi-lauma osallistui lippukunnan sudenpentujen retkipäivään Mietoisissa, osa syksyllä aloittaneista uusista sudenpennuista pääsi ensimmäiselle päiväretkelle nyt. Tonttumetsässä tavattiin mukavia tonttuja, jotka olivat keksineet meille kaikkea mukavaa puuhaa. Metsästä löytyi ainakin kotitonttu, linnantonttu, saunatonttu, puutarhatonttu ja leipuritonttu. Lisää retkipäivästä voi lukea täältä ja kuvia löytyy kuvagalleriasta.

27.09.2010 Hirveesti hirviä

Alkuun purimme suurimmat energiat pihalla leikkimällä ja siirryimme sisään (ihan kaikki energia ei tainnut purkaantua ulkona) päivittämään hirvitauluamme, jossa komeilee nyt jo 14 hirveä. Uudet sudenpennut saivat tauluun omat hirvet sarvineen ja vanhoille sudenpennuille lisättiin sarvia, joihin mahtuu taas keräämään uusia helmiä läsnäoloistaan. Ensi lauantain retkelle on ilmoittautunut 12 sudenpentua, osalle tämä on eka partioretki. Kertasimme pikaisesti yhdessä miten retkellä toimitaan ja nyt odotellaan, että päästään oikeasti sinne metsään ja retkelle!

20.09.2010 Ulkoilua ja talkoilua

Laumailtaa oli Lemussa pitämässä Juggan kanssa Ville, kun taas Eveliinan kanssa talkoilemassa Turussa oli vanhemmista Päivit S & A, Mari ja Tuija, kiitokset vanhemmille aktiivisuudesta! Laumailta sujui ulkoillen ja ilmoittautumisia Tonttumetsään tuli. Uudetkin sudenpennut pääsevät kahden viikon kuluttua ensimmäiselle partioretkelleen! Jos unohdit palauttaa ilmoittautumislapun, sen voi palauttaa lpk:n postilaatikkoon 23.9. mennessä.

13.9.2010 Uusia sudenpentuja Hirvi-laumaan

Tänään laumamme kasvoi uusilla sudenpennuilla, uusia ekaluokkalaisia tuli tänään mukaan 6. Illan vietimme tutustuen toisiimme ja Wanhaan Oskariin sekä leikimme hiukan. Partiosyksy alkaa nyt todenteolla! Lokakuun alussa osallistumme sudenpentujen retkipäivään, Tonttumetsään. Uusille sudenpennuille tulee ensi kerralla tarkempaa tietoa kaikista ajankohtaisista asioista näin partiopolun alkuun.

06.09.2010 Jättipalsamin torjuntaa

Hirvi-lauma otti vastaan haasteen ja osallistuimme jättipalsamin torjuntatalkoisiin koululla. Lisää kuulumisia ja kuvia illan talkoista: Jättipalsamin torjuntaa Lemussa

30.08.2010 Syksyn ensimmäinen laumailta!

Suurin osa Hirvistä löysi tiensä ensimmäiseen laumailtaan, ilmoittelemme vielä puuttuneille uudelleen kun ilmeni, että tiedotus on taas ilmeisesti hiukan tökkinyt.. Illan ohjelmassa oli ulkoilua ja me kokosimme ja pakkasimme kaikki lippukunnan kupolit kolon takapihalla; joku kun oli laittanut ne kaikki kuivumaan varastoon samanaikaisesti ja osat olivat tietysti ihan sekaisin. Nyt varastossa on kuitenkin 7 toimivaa kupolia ja Hirvet toivottavat antoisia retkiä telttailijoille!

24.08.2010 Lippukunnan iltanuotio Mäntylässä

Hirvi-laumalaisia oli mukana lippukunnan toimintakauden aloitustapahtumassa, iltanuotiolla Mäntylässä. Lisää kuulumisia voi lukea täältä.

muokattu : 24.02.2018 0:00 lisätty : josu 13.02.2013 20:06
hirvet/2-vuosi >
Sisältö