Loading
Sisältö
Login
Vajosuon vaellus

7.-8.10.2017 järjestetään Vajosuon vaellus Kuhankuonolla. Vaellus on tarkoitettu Seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille.

Muista ilmoittautua: bit.ly/vajosuonvaellus
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 22.9.2017


- Katariina Siivonen 16.09.2017
Uusille poluille Vajosuolle

Kolkankävijöiden seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset pääsevät tänä syksynä uusille poluille! 7.-8.10.2017 suunnataan Kuhankuonon retkeilyreitistölle, Vajosuon Vaellukselle.

Vaelluksen maisemaa värittävät matkalla Kurjenrahkan kansalispuiston alueet, Pukkipalon aarnialue sekä savojärven rannat.

Ilmoittaudu mukaan: bit.ly/vajosuonvaellus

Lisätietoa tapahtumasta viikkotoiminnan alkaessa.


- Katariina Siivonen 19.07.2017
Kirahvit syysretkeilemässä

Kirahvit suuntasivat Kolkankylään halloweenina retkeilemään. Kirahvit lähtivät lauantaina 29.10. mökille harjoittelemaan kaminateltassa yöpymistä. Retkelle osallistui 7 seikkalijaa ja 5 johtajaa. Lauantaiaamusta suunnattiin mökille. Lauantain aikana paistoimme nuotiolla lettuja, pystytimme teltan sekä harjoittelimme kaminan käyttöä, leikkejä ja saunomista. Saunomisen jälkeen vielä teimem kurpitsalyhtyjä. Illalla kömmimme telttaan nukkumaan. Telttayö sujui hienosti, kamina ei sammunut kertaakaan ja lämpöä oli sopivasti. Sunnuntaina lipunnoston ja aamupalan jälkeen leikittiin erinäisiä leikkejä, siivottin paikat ja valmistettiin trangialla kolkkamössöä, jälkkäriksi vielä vaahtokarkkeja nuotiolla.

Kiitos kaikille retkelle osallistuneille.


- Katariina Siivonen 30.10.2016
Ongelmia kuvagalleriassa

Kuva galleriassa on ilmaantunut ongelmia. Tästä syystä kuvagalleriassa näkyvät vain vanhat kuvat. Kuvagalleria pyritään saamaan ajantaselle viikonlopun aikana.


- Joonas Suominen 26.08.2010
Kolkka Jussi 1/2008 ilmestynyt

Juhlavuoden ensimmäinen lippukuntalehti on ilmestynyt. Voit lukea sen netissä; http://www.kolkankavijat.fi/?lehti tai odottaa paperista versiota, joka tulee jakoon viikon alusta sudenpennuille ja vartiolaisille..


- Helena Siivonen 12.01.2008
Tammileirille ilmoittautuneita yhteensä 46!

Kesäkuussa pidettävälle Tammileirille ilmottautui lippukunnastamme 37 sudenpentua, 6 johtajaa ja 3 työleiriläistä. Ilmoittautuneille postitetaan leiriläisen opas ja maksuohjeet huhtikuun aikana.


- Helena Siivonen 19.03.2007
Muistelemispäivää vietetään 22.2.2007

Maailman partiolaisten muistelemispäivää vietetään tänäkin vuonna helmikuun 22. päivä, partioliikkeen perustajien Lordi ja Lady Olave Baden-Powellin yhteisenä synttäripäivänä. Muistelemispäivä on erityisesti kansainvälinen partiopäivä: silloin on tapana tutustua esimerkiksi leikkien ja ruoan kautta muiden maiden ja kulttuurien elämään ja partiotoimintaan. Kansainvälisen partioliikkeen täyttäessa tänä vuonna 100 vuotta onkin erityisen hyvä hetki perehtyä partion kansainvälisyyteen.

Muistelemispäiväsivuilta löytyy tarinoita siitä, miten muistelemispäivää vietetään eri puolilla maailmaa. Sivuilta löytyy myös tietoa muistelemispäivän historiasta sekä toimintavinkkejä siihen, kuinka muistelemispäivää voi juhlistaa.

Lähde: Lippukuntaposti 1/2007


- Eveliina Virtanen 21.02.2007
SP:n sivut ovat uudistuneet

Suomen Partiolaisten verkkopalvelua on uudistettu. Uudet sivut on suunnattu ensisijaisesti partiolaisille. Tämän voi havaita jo navigoinnista, joka on jaoteltu ikäkausittain. Sivuilla on pyritty tuomaan esille tietoa myös muille partiosta kiinostuneille.

Käyhän vilkaisemat SP:n uudet sivut


- Joonas Suominen 01.02.2007
Varusteluetteloista päänvaivaa?

Oletko joskus laatinut varusteluettelon ja jakelun jälkeen oivaltanut jonkin oleellisen tavaran uupuvan? Tai tuottaako luettelon kasaaminen hampaiden kiristystä? Auttakaamme toinen toisiamme ja täydennetään yhdessä valmiit listapohjat eri tilaisuuksiin.

Katsoppa sivu varusteluettelot


- Joonas Suominen 19.01.2007
Uutta ilmettä Kolkka Jussiin

Uusin Kolkka Jussi on ilmestynyt ja se on ollut jaossa jo tämän viikon. Lippukuntalehtemme ulkoasua on uudistettu sitten viime vuoden lehdistä. Kolkka Jussin uutta asua on yritetty selkeyttää ja muokata vastaamaan paremmin Suomen Partiolaisten uudistettua graafista ilmettä

Lehden voi ladata Kolkka Jussin sivulta.
ja mielepiteensä uudistuksesta voi ilmaista keskustelualueella


- Joonas Suominen 18.01.2007
Partioliikkeen juhlavuosi on lähtenyt käyntiin

Vuonna 2007 partioliike täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden 2007 teema "Yksi Maailma Yksi Lupaus" kuvastaa kymmenien miljoonien nuorten päämäärää, yhteisiä arvoja ja yhteistä tulevaisuuden tavoitetta. Juhlavuoden tapahtumista saa lisätietoa juhlavuoden nettisivuilta.

Juhlavuoden alun uutisia:
Moninkertainen juhlavuosi
WOSM:n pääsihteerin 100-vuotisviesti
Satavuotinen partiotoiminta esille museonäyttelyssä


- Eveliina Virtanen 15.01.2007
Suurjuhlan nettisivut on avattu

Suurjuhla on vuoden 2007 Suomen suurin
partiotapahtuma, joka kerää arviolta 20 000 partiolaista juhlistamaan partion
100-vuotis taivaltaan. Suurjuhla tarjoaa partiomaista ohjelmaa 9.-10.6 välisenä
aikana Tampereella, mikä huipentuu paraatiin tapahtuman pääteeksi.

Kolkankävijöiden vartiolaisille, vaeltajille ja johtajille tarjotaan
mahdollisuus osallistua Suurjuhlaan. Sudenpennuille riittää ohjelmaa kevään ja
kesän aikana mm. huhtikuussa lippukunnan omalla
sudenpentuleirillä ja kesäkuussa
Tammileirillä, joka on kolmen vuoden välein
järjestettävä piirin sudenpentuleiri.

Linkkejä aiheesta
http://suurjuhla.hp.partio.fi/ Suurjuhlan viralliset sivut
http://www.v-sp.fi/tammileiri Tammileirin sivut
http://www.partio.fi/2007/ Juhlavuoden 2007 sivut


- Joonas Suominen 01.11.2006
Vuoden 2007 jäsenmaksut postissa

Seuraavan vuoden jäsenmaksut tipahtelevat postilaatikkoihinne lähiaikoina. Tarkistakaa, että saattaa jäsenmaksun sekä että nimenne on oikeinkirjoitettu. Ilmoittakaa muuttuneista tiedoista minulle.

I-maksun (28,55e) maksavat perheen ensimmäinen toimintaan osallistuva ja yli 17-vuotiaat. II-maksun maksavat muut perheen alle 17-vuotiaat jäsenet. II-maksuun ei sisälly partiolehtiä.


- Joonas Suominen 19.10.2006
Ennätys Kolkankävijöiden jäsenmäärässä

Kolkankävijöiden jäsenmäärä on vaihdellut 150-170 jäseneen vuodenajasta riippuen. Nyt jäsenmäärä on ylittänyt ensimmäistä kertaa 180 jäsenen rajan. Jäsenmäärä on korkeimmillaan näin syksyisin ja notkahtaa hieman toimintakauden kuluessa.

Kolkankävijöiden jäsenmäärä on ollut jo usean vuoden ajan kasvussa ja sama kasvu näyttäisi edelleen jatkuvan. Suurin kasvu tapahtui vuonna 2000, kun Askaisissa ja Velkualla käynistyi partiotoiminta uudelleen pienen tauon jälkeen.


- Joonas Suominen 14.10.2006
Uusin Kolkka Jussi jakoon

Syksyn numero Kolkka Jussita on toimitettu kololle. Lehdet jaetaan ryhmissä ensi viikon aikana. Lehden sähköisen version voi ladata Kolkka Jussin sivulta.


- Joonas Suominen 22.09.2006
Taika 2006 kutsuu koolle piirin vartiot ja venekunnat

Kolkanpolulla 23.9.2006 järjestettävään retkipäivään on ilmoittautunut 19 vartiota ja venekuntaa Varsinais-Suomen Partiopiirin alueelta, yhteensä 114 vartiolaista. Päivän aikana vartiot pääsevät tutustumaan Rauhanrakentaja-hankkeeseen, jota partiolaiset ympäri maailmaa tällä hetkellä suorittavat. Kolkankävijöistä mukaan on lähdössä 3 vartiota.

Vartioiden retkipäivän järjestelyistä vastaa Rannikkoseudun alueen lippukunnat. Samanaikaisesti samassa maastossa oli tarkoitus järjestää myös laumanjohtajien vihjepäivät, mutta vähäisten ilmoittautumisten vuoksi vihjarit peruttiin.


- Eveliina Virtanen 16.09.2006
Ensimmäinen rauhanpallo löydetty

Kesäleirillä vapautettiin noin 40 heliumtäytteistä palloa, joihin oli kiinnitetty minigrip-pussiin pakattu rauhanprojektiin liittyvä "ihmisen ja luonnon välinen rauha" kortti. Kortinlöytäjää pyydetään ilmoittamaan löytämästään kortista.

Ensimmäinen löytöilmoitus on vastaanotettu ja kortti löytyi reilun kilometrin päästä lähetyspaikasta.

Lista löydetyistä palloista


- Joonas Suominen 19.08.2006
Kolon atk-uutisia

Lemun kololle on löytynyt skanneri lahjoituksena. Kiitokset Antille, joka tuon hommasi. Tässä juhannuksen tietämillä tai jälkeen kolon koneelle vaihtuu käyttöjärjestelmäksi linuxin Kubuntu-jakelupaketti. Samalla myös asennetaan skannerin kaipailemat ohjelmat.

Uudella järjestelmän toivotaan helpottavan koneen päivittämistä ja tarjoamaan helppokäyttöisyyttä sen käyttäjille. Koneseen pyritään saamaan myös yksinkertainen systeemi, jolla voipi itselleen luoda käyttäjätunnuksen koneelle. Tällöin jokainen käyttäjä voi säätää koneen ulkoasun ja käyttäytymisen sellaiseksi kuin haluaa.

Kaikki käyttäjien lisäämät tiedostot pelastetaan kunhan ne löytyvät /home/kolkka tai dokumentti hakemistosta.

Kubuntun kotisivut englanniksi
Ubuntusta suomeksi Kubuntu ja Ubuntu ovat lähes sama jakelupaketti. Erona on graafinen käyttöliittymä (Ubuntun Gnome vs Kubuntun KDE)


- Joonas Suominen 12.06.2006
Kolkanpolun esite uudistetaan.

JoFu hyväksyi uudistetun Kolkanpolun esitteen luonnoksen. Uusi esite tulee olemaan kooltaan A3:n kokoinen ja siihen pyritään löytämään selkeämpi kartta. Lisäksi esitteessä kerrotaan Kolkanpolun kohteista ja muista Lemun nähtävyyksistä. Uudesta esitteestä tulee maksullinen. Esitteen maksuilla katetaan painamisesta ja kartan julkaisuoikeuksista syntyvät kulut. Esite saadaan jakeluun aikaisintaan syksyllä.


- Joonas Suominen 30.05.2006
Galleriasta karsittu kuvia

Tilan puutteen vuoksi galleriassa säilytetään jatkossa ainoastaan kuluvan ja edellisen vuoden kuvia. Vanhemmat kuvat poistetaan galleriasta ja ne löytyvät kolon cd-kokoelmista.


- Joonas Suominen 30.05.2006
Keväiseen partioparaatiin kokoonnuttiin Turussa 7.5.

Perinteiseen tapaan varsinais-suomalaiset partiolaiset kokoontuivat Turun Tuomiokirkolle yhteiseen juhlaan, jonka päätteeksi suvivirsi raikui yli 4000 partiolaisen voimin. Juhla jatkui iloisella paraatilla halki keskustan auringon paisteessa. Marssinkomentajana toimi Antti Kuparinen Kolkankävijöistä.

Kolkankävijöiden päivä alkoi Lemussa yhteisellä ohjelmalla, jonka päätteeksi palkittiin aktiivisin marssipäivään osallistunut ryhmä: tällä kertaa laatan omaan marssipokaaliimme sai lemulainen Oravat-lauma. Katariina Siivonen palkittiin partiovarusteen lahjakortilla toimintakauden aikana osoittamastaan aktiivisesta ja esimerkillisestä johtaja- ja vaeltajatoiminnasta.

Paraatipäivänä ansiomerkkejä jaettiin ansioituneille johtajille. Helena Siivoselle myönnettiin Mannerheim-solki. Antti Kuparinen ja Eveliina Virtanen vastaanottivat Suomen Partiolaisten pronssisen ansiomerkin.

Kuvia paraatipäivästä Turusta: http://www.vsp.partio.fi/paraati/


- Eveliina Virtanen 08.05.2006
Yrjön päivän palvelutempaus

Kolkankävijöiden Yrjön päivän 23.4. juhlallisuudet liitettiin tänä vuonna Naantalin seudun sotaveteraanien kirkkopyhän yhteyteen. Jumalanpalvelukseen Lemun kirkossa ja juhlaan Lemun koululla osallistui siis niin sotiemme veteraaneja kuin partiolaisiakin. Kirkon päätteeksi oli seppeleiden laskut sankarihaudoille, joihin Kolkankävijät osallistuivat kantamalla veteraanien lippuja.


- Eveliina Virtanen 24.04.2006
Partioviikko on 17.-23.4.

Yksi partiokevään näkyvimmistä tapahtumista on partioviikko, jota vietetään 17.-23.4.2006. Vuosittain vietettävälle partioviikolle osuu aina Yrjön päivä 23.4., mikä on partiolaisten juhlapäivä. Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell valitsi hyveellisen ja rehdin heikkojen auttajan Pyhän Yrjön partiolaisten suojelupyhimykseksi ja esikuvaksi.

Partioviikolla partiotoiminnan tulisi näkyä entistä enemmän kaikelle kansalle: esitellään partiotoimintaa, järjestetään palvelutempauksia ja ollaan esillä partiolaisina. Lisäksi jokainen yksittäinen partiolainen voi viestiä harrastuksestaan laittamalla huivin kaulaan vaikkapa koko viikoksi!

Kolkankävijät kokoontuvat partioviikolla 23.4. Yrjön päivän kirkkoon ja juhlaan. Tänä vuonna Yrjön päivän vietto lupauksenantotilaisuuksineen sijoittuu Veteraanien kirkkopyhän yhteyteen, sillä olemme lupautuneet auttamaan sotiemme veteraaneja palvelutempauksella.


- Eveliina Virtanen 17.04.2006
Johtajapulaa Lemussa

Torstain 9.3. Vakka-Suomen sanomissa ilmestyneessä artikkelissa, käsiteltiin Lemun johtajapulaa. Johtajien uupumisen vuoksi voidaan joutua tilanteeseen, jossa kaikille halukkaille ei kyetä tarjoamaan mahdollisuutta aloittaa partiota. Tilanne ei ole myöskään kehuttava Askaisissa. Koko artikkeli löytyy täältä


- Joonas Suominen 20.03.2006
Tulentekijöitä talvipakkasessa

Lippukunnan vartioikäisten talvileiri järjestettiin tänä vuonna viikonlopun mittaisena Lokalahdella Koivulassa 3.-5.3. Viikonlopun aikana 17 vartiolaista suoritti tulentekijä-taitomerkin ja testasi talvileiritaitojaan kamiinateltoissa yöpyen yhdessä 14 johtajan kanssa.

Leiri päättyi sunnuntaina vanhempien vierailutuokioon. Myös vanhemmat pääsivät testaamaan tulentekotaitojaan, kun lopuksi vuorossa oli leikkimielinen tulentekokisa. Niin vartiolaisten, johtajien kuin vanhempienkin nuotiot syttyivät helposti ja vedet saatiin keitettyä pahvimukeissa.


- Eveliina Virtanen 09.03.2006
Varsinaisessa kokouksessa äänestettiin

Lippukunnan varsinaisessa kokouksessa 27.2. puitiin sääntömääräisiä asioita. Aktiivista toimintaamme todistettiin niin viime vuoden toimintakertomuksen kuin myös vuoden 2006 toimintasuunnitelman hyväksymisellä. Lippukunnanjohtajaksi vuosiksi 2006-2007 valittiin Antti Kuparinen.

Monen vuoden tauon jälkeen päästiin kokouksessa äänestämäänkin kun aiheena oli vuoden 2006 aikana perittävät johtajien osallistumismaksut. Päädyttiin siihen, että lippukunta maksaa johtajiston koulutuksen, mutta johtajat maksavat tapahtumien osallistumismaksun.


- Eveliina Virtanen 09.03.2006
Valokuvia retkeltä..

Oravat ja Merileijonat -laumat retkeilivät yhdessä 3.-4.3.2006 Sudenmajalla. Nyt tuosta yhden yön kestäneestä retkestä löytyy kuvia galleriasta. Ei kun katsomaan!;)


- Helena Siivonen 07.03.2006
Adventtikalenterien myynti oli onnistunutta

Kolkankävijät myivät partiolaisten adventtikalentereita tänäkin vuonna aktiivisesti. Kalentereita myytiin Askaisissa, Velkualla ja Lemussa yhteensä 549 kappaletta. Viime vuoden myyntiennätykseen 603 myytyyn kalenteriin ei ihan päästy, mutta muuten myynti sujui erinomaisesti ja myymättömiä kalentereita palautui vain muutamia.

Eniten kalentereita myivät sudenpentulaumat, joista löytyi lippukunnan ahkerimmat myyntiryhmät. Kolme eniten kalentereita myynyttä laumaa olivat Oravat-lauma Lemusta (103 kalenteria), Karhut-lauma Askaisista (92 kalenteria) ja Puuhippiäiset-lauma Lemusta (80 kalenteria). Vartioista kalentereita myi kaikkein ahkerimmin Karhut Lemusta (76 kalenteria). Kalentereita myyneet ryhmät saavat kalenterien myyntipalkintonsa alkuvuoden puolella.


- Eveliina Virtanen 13.12.2005
Itsenäisyyspäivänä annettiin partiolupauksia ja myönnettiin ansiomerkkejä

Kolkankävijät kokoontuivat Askaisiin itsenäisyyspäivän kirkkoon ja juhlaan. Kirkonmenojen päätteeksi partiolupauksen antoivat niin uudet sudenpennut kuin vartiolaisetkin. Lupauksenantajat olivat pääosin Oravat-laumasta (Lemu) sekä Karhut-vartiosta (Lemu) ja Apinat-vartiosta (Askainen).

Seppeleen laskujen jälkeen siirryttiin Askaisten kunnan ja Lemu-Askaisten seurakunnan järjestämään juhlaan. Perinteisesti juhlaan kuului myös lippukunnan johtajien muistaminen, ja tällä kertaa ansiomerkein muistettiin Askaisissa ja Velkualla toimineita johtajia. Anja Suomiselle myönnettiin Collanin-solki aktiivisesta sudenpentutoiminnasta ja Niina Valveelle myönnettiin V-SP:n pronssinen ansiomitali ansiokkaasta partiotoiminnasta.


- Eveliina Virtanen 13.12.2005
Päätös partiopaidoista tehty

6.11 pidetyssä jofussa johtajat päättivät yksimielisesti, että Kolkankävijöiden virallinen paita on jatkossa uuden mallinen partiopaita. Vanhaa paitaa saa edelleen käyttään. Seuraavan kerran partiopaitaa hankkiessa toivomme, että tuolloin paidaksi hankitaan uuden mallinen paita.


- Joonas Suominen 07.11.2005
Puuhippiäiset Kåkenissa

Puuhippiäiset-lauman 7 jäsentä ja 2 johtajaa (plus 2 muuta johtajaa) olivat viime viikonlopun 14.-16.10. mökillä Paraisilla, Kåkenissa. Myös kuvia tapahtumasta on tulossa...


- Helena Siivonen 18.10.2005
Riihitys vietettiin aurinkoisessa säässä

Riihityksessä testataan vartiolaisten vuosien varrella oppimia partiotaitoja. Riihitys järjestettiin 7. - 8.10. Vartiolaiset taivalsivat Veraisten laavulta Lemun kololle ja suorittivat matkan varrella eri aiheisia rasteja. Tämän vuoden riihityksessä mitattiin II- ja III-luokan taitoja. Kaikki 17 riihitykseen osallistunutta vartiolaista läpäisivät riihityksen.


- Joonas Suominen 12.10.2005
Kolkanpolku kaipaa polunvartijaa

Hakusessa olisi mielenkiintoiseen tehtävään innokas ja toimelias henkilö, joka saa pidettyä narut hyppysissään ja osaa välittää hoitohommia myös muille. Polunvartijan toimeenkuvaan kuuluu Kolkanpolun retkeilyreitistön nykyisen tilan kartoittaminen ja polun kehitystyön koordinointi.

Paikoitellen polun merkkaukset ovat puutteellisia ja joillekin osille reittistöä tarvittaisiin lisää viitoituksia ja kylttejä. Polunvartijan yhtenä tehtävänä olisi selvittää, mistä paikoista polkua pitää vielä kehitellä, miettiä materiaalitarpeet ja mistä niitä saa.

Polunvartija huolehtii myös, että Kolkanpolku säilyy siistissä kunnossa ja miettii tähän erillaisia keinoja. Tämä ei tarkoita, että kyseinen henkilö yksin keräisi kaikki roskat maastosta vaan silloin tällöin suorittaisi tarkastuskäyntejä maastoon, jakaisi erillaisia polun hoitoon liittyviä hommia vartioiden ja vaeltajaryhmien vastuulle tai ideoisi muunlaisia menetelmiä, jotta polku pysyisi viihtyisänä.

Tällä hetkellä Jugga on lupautunut hoitamaan Kolkanpolkuun liittyviä asioita, kunnes uusi henkilö löydetään tilalle.

<b>ps</b> Polunvartija titteli ei ole vielä mitenkään "virallinen". Tässä tekstissä tehtävä kulkee tuolla tittelillä, kun muutakaan en äkkiseltäni keksinyt.

Kysymykset polunvartijan tehtävään liittyen voi osoittaa
Jukka Niittymäelle tai
Antti Kupariselle


- Joonas Suominen 04.09.2005
Lurppa 05:n ajankohtaa siirretty!

Kokän leikkimielisen sudarikisan ajankohtaa on siirretty viikolla aikaisemmaksi. Koulun ulkoilupäivä sijoittu samalle päivälle alkuperäisen ajankohdan kanssa, jotenka ainoa järkevä vaihtoehto oli siirtää tapahtumaa aikaisemmaksi. Lurppa järjestetään lauantaina 17.9 klo 10.00 alkaen


- Joonas Suominen 22.08.2005
Reilu 400 kuvaa selailtavana

Kesäleirin Uppotukki 05 kuvat on lisätty kuvagalleriaan. Vielä uupuu ainakin yhen kameran kuvat, mutta nekin ilmestyy joskus tulevaisuudessa tuonne. Kuvia kun on noin monta, niin tosiaan kannattaa selailessa antaa kuville ääniä niistä kuvan alla näkyvistä tähdistä, niin jatkossa sieltä on helpommin löydettävissä parhaat kuvat.


- Joonas Suominen 17.08.2005
Pulinarkka avattu keskustelualueelle

Keskustelualueelle on lisätty pulinanurkka toiminto, josta pääsee jutustelemaan reaaliajassa #kolkankavijat ja #partio kanavalle. Keskusteluihin mukaan pääsee siirtymällä keskustelualueelle ja klikkaamalla ylälinkeistä "pulinanurkka". Huomaathan, että selaimessa tulee olla java tuettuna.

Molemmat keskustelukanavat sijaitsevat Quakenetin irc-verkossa ja #partio-kanavan keskimääräinen koko on 50 irkkaajaa päivässä. Tosin jokaiselle vuorokauden tunnille ei ihan yhtä suullasta keskustelua riitä. Aamusta keskustelut käyvät luultavasti hiljaisimmillaan, pikkuhiljaa iltaa kohden voimistuen.

Pulinanurkassa on vielä hieman viilailemista. Ainakin nuo englanninkieliset termit pikkuhiljaa kääntyvät suomeksi ja tuon syheemin käytöstä tulee monipuoliset ohjeet, kunhan tässä kerkeän.


- Joonas Suominen 22.06.2005
Inkkari 05 kuvia lisätty galleriaan

13-15.5 pidetyn sudarileirin, Inkkari 05, kuvia taas lisäilty galleriaan. Tällä hetkellä ko. tapahtumasta kuvia löytyy 182 kuvaa. Mahdollisesti vielä tulossa lisää kuvia.


- Joonas Suominen 24.05.2005
Kuvagalleriassa rikkoutunut 1000 kuvan raja

Kolkankävijöiden toiminnasta ja tapahtumista on pyritty lisämään kuvat myös meidän webgalleriaan. Sudarikisojen ja Merileijonien retkikuvien lisäykseen jälkeen 1000 kuvan raja on rikkoutunut. Galleriasta löytyy tällä hetkellä 1054 kappaletta kuvia toiminnastamme :)


- Joonas Suominen 27.04.2005
Sudenpentukisan kuvat lisätty galleriaan

23.4 järjestetyn sudenpentujen kisailun kuvat löytyvät nyt galleriasta


- Joonas Suominen 27.04.2005
Sudenpentujen liikennetapahtuma peruttu

Liikennetapahtuma on peruttu ainakin tämän kevään osalta. Tapahtuma järjestetään mahdollisesti syksyllä.


- Joonas Suominen 20.04.2005
Tiedonkulkua koteihin ja vanhemmille pyritään tehostamaan.

Tietoomme on tullut, että lapsille jaetut retki- ja tapahtumakirjeet eivät ole aina, syystä tai toisesta, selviytynyt jokaiseen kotiin asti. Nyt tiedonkulkua koteihin pyritään parantamaan ottamalla käyttöön vanhemmille ja jäsenille suunnattu sähköpostilista perinteisten paperikirjeiden <b>rinnalle</b>.

Johtajat keräävät koloilloissa 1.4 mennessä halukkaiden sähköpostiosoitteet, jotka tullaan lisämään listalle. Listalle tullaan lähettämään muutamien johtajien toimesta noin kerran kuukaudessa kuukausitiedote Kolkankävijöiden tulevista tapahtumista.

Sähköpostilista pyritään saamaan toimintaan huhtikuun aikana. Myöhemmässäkin vaiheessa listalle voi vielä liittyä ja tästä tulee aikanaan ohjeistus myös nettisivuille.


- Joonas Suominen 09.03.2005
Huovin Taiga on päättynyt

Ilmeisesti piirin talvileiri sujui hyvin ja hienossa säässä. Mahdolliset talvileirikuvat yritän jahdata käsiini ja lisätä sivuille 2 viikon kuluessa.

Leirin omalta sivulta löytyy kuvia toiminnasta ja leirilehdet http://www.muovikuisma.fi/huovintaiga/

Lehtijuttu leiristä Turun Sanomissa
TS perjantai 25.2


- Joonas Suominen 28.02.2005
Vuosikokous valitsi uuden hallituksen

Sunnuntaina 20.2 pidetty vuosikokous valitsi uuden hallituksen. Tämän vuoden hallituskokoonpanoon kuuluvat

Antti Kuparinen, Lippukunnanjohtaja
Eveliina Virtanen, Sihteeri
Maaret Rekola, Rahastonhoitaja
Jukka Niittymäki, Akela
Lotta Alho, Sampo
Hanna Vesterinen, Valtermanni

Hallituksen uusia jäseniä ovat Evelinaa, Maaret ja Jukka.


- Joonas Suominen 27.02.2005
Kuvagalleria uudistunut!

Jeh! Ja uudistusten aikakausi edelleen jatkuu Kolkankävijöiden webbisysteemien osalta. Kuvagalleria sai alleen uuden koneiston. Lähinnä ainoa syy oli, jotta kuvia on helpompi hallita uudella systeemillä.

Lisäetuna tuli mm. kuvien kommentointi ja hakutoiminto, josta ei tosin ole hyötyä, jollei joku jaksa kirjoitella kuville infotietoja :) Niin ja yhtenä parhaimpana lisäominaisuutena on omat suosikit toiminto, jolla voi haalia yhteen kasaan suosikki kuvansa ja ladata yhtenä zip-tiedostona kotikoneelle.


- Joonas Suominen 06.02.2005
Sivujen ulkoasu uudistui!

Kuten tarkkasilmäisemmät saattoikin huomata, sivujen ulkoasu on muuttunut aika radikaalisti. Uudistuksella haettiin keveämpää ilmettä sivustolle. Toivottavasti tämä onnistui. Jätähän myös mielipiteesi uudesta ilmeestä keskustelualueelle
tänne näin


- Joonas Suominen 31.01.2005
Katkoksia sivujen ja sähköpostin toiminnassa viikolla 7

Internetpalvelujemme tarjoaja suorittaa muutoksia omiin verkkoyhteyksiinsä viikolla 7 (14.2. - 17.2.). Tämä aiheuttaa sivuillemme hetkellisiä katkoksia lähinnä toimistoajan ulkopuolella. Sivujen toimintaan liittyviä katkoksia esiintyy luultavasti päivinä 14.2 ja 17.2.

Johtajien sähköpostien perille tulossa saattaa esiintyä viiveitä kyseisellä viikolla. Suurimmat viiveet ovat 24 tunnin luokkaa. Sähköpostipalveluun kohdistuu eniten katkoksia ja viiveitä perille tulossa 15.2.

Palvelujen tarjoajan muutosten ansiosta, sivujen toiminta vakaantuu ja muutamien viikkojen aikana esintyneet häiriöt sivujen toiminnassa toivon mukaan lakkaavat.


- Joonas Suominen 24.01.2005
Kolkankävijät paransivat joulukalenterimyyntiä 50%:lla

Kolkankävijöiden toimesta joulukalentereita viime vuonna myytiin 608 kappaletta. Tuota edellisenä vuonna 2003 kalenterimyynti oli noin 400 kappaletta.

Vuoden 2003 kalenterimyyntitulos oli jo huima parannus vuoden 2002 myyntiin nähden. Kykenemmekö edelleen tämän vuoden lopussa parantamaan myyntiämme?

Kalentereista tulleet rahat ohjataan leiritoiminnan tukemiseen.


- Joonas Suominen 18.01.2005
Ip-kirkon kuvat löytyy galleriasta

Itsenäisyyspäivän kuvat kirkosta ja juhlatilaisuudesta on lisätty kuvagalleriaan. Lisää kuvia tapahtumasta vielä tulossa ja ne lisätään galleriaan kunhan saan käsiini ne.


- Joonas Suominen 21.12.2004
Kolkankävijöiden webbisivut vihdoinkin esillä.

Päätös www.kolkankavijat.fi osoitteen hankimisesta syntyi loppukeväästä. Tuolloin ja hieman sitä aiemminkin oli ollut suunitteilla uudistaa Kolkankävijöiden kotisivut. Reilut 3 kuukautta sivut ovat olleet kehitteillä ja vihdoin ne ovat sellaisessa tilassa, että sivut tohtii laittaa esille.

Nykyisetkään sivut eivät misään tapauksessa ole täysin valmiit. Lähes ensimmäistä kertaa päästän kesken eräisen projektin julkisuuteen. Koulukiireiden ja muiden partiotehtävien vuoksi tällä hetkellä ei löydy aikaa kehittelylle. Sivut ovat jo nyt toimivat tosin ehkä hieman repalaiset.

Sivustolta löytyy kaikki samat tiedot kuin vanhoiltakin sivuilta, pois lukien yhteystiedot. Näitä tullaan edelleen kehittämään ja parantamaan. Pieniä virheitä varmasti vielä löytyy. Ainakin Internet Explorerilla on suuria ongelmia ymmärtää mitä tahtoisin näyttää :) Noita pikkusia kauneusvirheitä en vielä ole saanut tuon selaimen osalta korjattua, mutta eiköhän nekin aikanaan.


- Joonas Suominen 24.09.2004
Etusivu >Viestintä >Uutiset > Tiedotteet >
Sisältö