Loading
Sisältö
Login

Lippukuntapäivässä koulutusta ja asiaa partiojohtajille

Joukko Kolkankävijöiden partiojohtajia osallistui Varsinais-Suomen Partiopiirin lippukuntapäivään 9.9. Nousiaisissa. Päivän ohjelma tarjosi tuttuun tapaan tietoa ajankohtaisista asioista, mahdollisuutta kouluttautua eri saroilla sekä mukavaa yhdessäoloa piirin muiden lippukuntien johtajien kanssa.

Päivän ohjelmaan mahtui paljon hyödyllistä koulutustarjontaa lippukunnassa toimiville johtajille. Tietojaan ja taitojaan oli mahdollisuus päivittää mm. pelastussuunnitelman laatimisessa, talouden hoidossa ja ansiomerkkiasioissa. Lisäksi päivä tarjosi kohdennettua koulutusta sammoille, valtermanneille ja koulutusvastaaville. Paikalla oli myös partiotoimisto, partiovaruste sekä useita piirin jaostoja ja ryhmiä tekemässä omaa toimintaansa tutuksi lippukunnille.

Partiomaailmassa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Edessä on mm. juhlavuosi 2007, jolloin partioliike täyttää 100 vuotta ja juhlavuosi tuo mukanaan monenlaisia tapahtumia ja projekteja (http://www.partio.fi/2007). Juhlavuoden kohokohta tulee olemaan 1.8.2007, jolloin partiolaiset ympäri maailmaa leireillään nostavat lipun uudelle vuosisadalle. Juhlavuoteen osuu myös piirimme perinteinen tammileiri sudenpennuille, joka paljastui lpk-päivän aikana ”Kolkkametsä 2006” –nimiseksi partioseikkailuksi. Kolkkametsä vie kaikki Kolkankävijöidenkin sudenpennut aikaan, jolloin partiotoimintaa aloiteltiin!

Lippukuntapäivän aikana kuultiin myös paljon asiaa Suomen Partiolaisissa meneillään olevista uudistuksista. Partioliikkeen kasvatustavoitteita kirjataan ja sen yhteydessä kaavaillaan ikäusiuudistusta (http://www.partio.fi/julkaisut.php?taso_id=340&id=393), jonka jälkeen ikäkausia olisi viisi nykyisten kolmen tilalla. Myös uudet piirirajat puhuttivat osallistujia, sillä uuden ehdotuksen mukaan suomenkielisiä partiopiirejä olisi jatkossa nykyisen 17 piirin sijaan kahdeksan (lisätietoa http://www.uusipartio.fi -sivuilta).

Eveliina Virtanen 10.09.2006

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö