Loading
Sisältö
Login

Retkipäivää vietettiin aurinkoisessa säässä

uutiskuva

Vartioiden ja venekuntien retkipäivä ”Taika” 23.9.2006 kokosi yhteen noin 120 partiolaista ympäri Varsinais-Suomen Partiopiiriä. Ohjelma koostui Rauhanrakentaja-teeman ympärille ja erittäin aurinkoinen syyspäivä vietettiin maastossa; matkaan lähdettiin Mietoisten Maununpolulta ja päädyttiin Lemuun Kolkanpolulle.

Lähtötehtävänä oli valmistaa passipussit, joihin jokainen sai matkaan lähdettäessä oman henkilökohtaisen retkipassin. Aamupäivän aikana vartiot luovuttivat mukana tuomiaan vaatteita vaatekeräykseen (ylivoimaisesti eniten Kotkat-vartio Merimaskun Reimareista!), tutustuivat reiluun kauppaan, lauloivat ja leikkivät afrikkalaiseen tapaan sekä pohtivat partioliikkeen kansainvälisyyttä. Ruokailun jälkeen ohjelmassa oli itse Rauhanrakentajaan tutustumista hiljaisella polulla, länsimaiden ja kehitysmaiden elinolojen vertailua sekä lopuksi vartiot pääsivät kv-rastilla tutustumaan mm. kiinan kieleen, kulttuuriin ja astrologiaan. Reitin varrelta löytyi myös ainutlaatuisia luonnonmuodostumia ihmeteltäväksi; hiidenkirnu ja pirunpelto.

Päivän päätteeksi kaikki osallistujat saivat partioliikkeen juhlavuoden merkin, koska rauhanrakentajan suorittaminen on nyt aloitettu! Kotiin lähdettiin retkipassit täynnä ”partiolainen osaa” –leimoja ja tuliaisiksi jokainen sai myös vinkkivihon muodossa ideoita retkipäivän jälkeisiin vartioiltoihin.

Retkipäivän tekivät mahdolliseksi Rannikkoseudun alueen lippukunnat: Kolkankävijät (Lemu, Askainen, Velkua), Jokikylänpojat (Raisio), Maskun Hemmingin Pojat, Maskun Hemmingin Tyttäret, Mietoisten Kolopuutintit, Naantalin Siniset ja Raision KilliNallit sekä V-SP:n KV-ryhmä.

Eveliina Virtanen 24.09.2006

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö