Loading
Sisältö
Login

Miten sin viett partioviikkoa?

Mik onkaan hienompi aloitus partioviikolle kuin yrjnpivn kirkko maanantaina Velkuan kauniissa kirkossa. Mutta miten partioviikon vietto jatkuu viikon muina pivin?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Paolo_Uccello_050.jpg
Partioviikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolle osuu Pyhän Yrjön päivä 23.4. Yrjönpäivä onkin partioviikon tärkein päivä. Partioliikkeen perustaja, Robert Baden-Powell valitsi Pyhän Yrjön partiolaisten suojeluspyhimykseksi ja esikuvaksi. Pyhän Yrjön tarina onkin yksi kerrotuimista tarinoista partiossa.

Mutta mitä tapahtuu Yrjön Päivän juhlinnan jälkeen? Partiolaisilla on tapana pitää partioasua tai ainakin huivia koulussa ja työpaikoilla partioviikon kunniaksi. Muualla Suomessa järjestetään partioviikolla tapahtumia ja esimerkiksi Helsingissä partiolaiset näkyvät partioviikolla lähes joka päivä kaupungin katukuvassa.

Pääkaupunkiseudulla partioviikko käynistyi hieman etuajassa sunnuntaina rumpujen pärinän säestämänä, kun täällä oli perinteinen paraati ja yrjönpäivän kirkko. Maanantaina partiolaiset kokoontuvat iltanuotiolle Vantaalle, jonne on tervetulleita myös muutkin kuin partiolaiset. Keskiviikkona täkäläisillä on mahdollisuus tutustua kisahenkeen ja pyörähtää Seurasaaressa hauskoilla rasteilla ja torstaina siirtyä hiljentymään partiomessuun.

pipari.gif

PäPalaiset yrittävät myöskin parantaa maailmaa ja saada hyvän kiertämään piparikampanjan merkeissä. Helsingin keskustassa vilisee partiolaisia, jotka jakavat ohikulkijoille piparkakkuja ja tekevät hyviä töitä vaikkapa auttamalla ostoskassien kantamisessa tai lastenvaunujen ratikkaan nostamisessa. Myöskin muut haastetaan hyvien töiden tekoon. Haasteen vastaan ottaneita voi seurata http://www.liitypartioon.net-sivustolla

Miksikä noilla on niin monen montaa kiehtovaa ohjelmaa ja V-SP:ssä on kovin hiljaiseloa tämän viikon osalta?

http://wiki.partio.net/Pyh_Yrj
Partioviikko: 2 000 huivikaulaa marssi nin (SP)
Tll viikolla vietetn partioviikkoa (SP)
http://www.liitypartioon.net/ (PäPa)

Joonas Suominen 23.04.2007

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö