Loading
Sisältö
Login

Uudet partioasut suunitteilla

uutiskuva

Joissakin partiomedioissa on vilahdellut pieni juttuja partioasun uudistuksesta. Viime kevn aloitetun partioasujen uudistamistyn tuloksena on jo syntynyt muutamia luonnoksia tulevista asuista.

<h3>Raikkautta, käyttömukavuutta ja enemmän vaihtoehtoja</h3>
Uudistuksella haetaan nykyiseen asuun parempaa käyttömukavuutta hengittävämmällä ja mielyttävän tuntuisella materiaalilla. Myös paidan muotoa yritetään parantaa tuomalla siihen raikkaampaa ilmettä, kuitenkin perinteitä kunnioittaen.

Samalla myös partioasusteiden valikoima laajenee. Partiopaidasta tulee selvästi sisävaate ja siitä tehdään oma malli miehille sekä naisille. Partiopaidan rinnalle ulkokäyttöön kaavaillaan partiotakkia. Valikoimaan pohditaan sisällytettäväksi myös muunlaista partiovaatetusta kuten väiskiä talvi- ja kesäkäyttöön, pitkähihaista puuvillapaitaa, liivihametta ja alushousuja.

Uudet asut pyritään tuomaan kauppojen hyllyille jo ensi syksynä. Uudistusprosessi on vielä kesken ja oman mielipiteensä asian tiimoilta saa suunittelutyöryhmän tietoisuuteen vastaamalla
<a href="https://www.webropol.com/P.aspx?id=29314&amp;amp;cid=174924">partiovaatekyselyyn</a> 29.11 menessä

<h3>Kolkankävijät ja uudistus</h3>
Kolkankävijöissä ei ole tehty vielä minkäänlaisia päätöksiä uudistuksen suhteen eikä siitä ole ollut keskustelua. Asian tiimoilta on ollut toistaiseksi melko vähän tietoa julkisuudessa. On monenlaista huhua uudistuksen etenemisestä ja tarkkaa takarajaa ei varmasti tiedetä. Uudistuksesta on esitelty mm. jäsenkokouksessa muutamia luonnoksia joiden viilailu vielä jatkuu.

Tällä hetkellä uudistus ei ole meille milläänlailla ajankohtainen ja välttämättä Kolkankävijät eivät ole siirtymässä uuteen partioasuun heti ensimmäisten joukossa. Mikäli joku nyt miettii tulisiko paitahankinta siirtää syksyyn vai hankkia nykyisen mallinen partiopaita, niin ehkäpä tähän pohdintaa saa vinkkiä kolkankävijöiden lippukunnanjohtajan toteamuksesta

"<i>eihän me olla vielä päätetty että vaihtuuko meidän partioasu. Ja vanhaa voi aivan varmasti käyttää niin kauan kun itse haluaa. Puhumattakaan että vaihtuuko se meillä ihan ensimmäisten joukossa...</i>"
<b> - Antti Kuparinen</b>

<h3>Lähteet</h3>
<ul>
<li><a href="http://www.partio.fi/uutiset.php?taso_id=2&amp;amp;id=304">SP:n uutinen "Partiolaisille uudet asut ensi syksynä"</a></li>
<li><a href="http://www.affronter.com/foo/Partiolaisten_pukeutuminen_2005.doc">Partiolaisten pukeutuminen 2005 - Partiovaateryhmä, Suomen Partiolaiset</a></li>
</ul>

Asu-uudistuksesta kiinostuneiden kannattaa seurata partiolehtiä ja SP:n kotisivuja (<a href="http://www.partio.fi">www.partio.fi</a>).

Joonas Suominen 25.11.2004

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö