Loading
Sisältö
Login

Partiojohtaja-lehdestä verkkopainos vaiko verkonpaino?

Partiojohtajan viimeinen paperiversio ilmestyi maaliskuussa. Jatkossa Partiojohtaja ilmestyy verkkolehtenä ja nyt ensimmäinen sähköinen version on ilmestynyt.

60_Partiojohtaja_1_06_web.jpg

SP


Paperinen Partiojohtaja kolahti yli 20 000 johtajan postilaatikkoon. Lehteä on aiemmin jaettu 17 vuotta täyttäneille johtajille. Nyt lehti on kaikkien luettavissa internetissä eikä Partiojohtajaa enää paperiversiona nähdä.

Vanhoina hyvinä aikoina, kun lehti vielä ilmaantui postilaatikkoon, se tuli vähintään selailtua aamukahvin äärellä läpi. Nyt jää nähtäväksi miten jatkossa onnistuu surffailu aamukahvin äärellä ja muistaako lehteä edes jatkossa vilkaista.

Ilmeisesti vanhan paperilehden idea on vain siirretty internetin ihmeelliseen maailmaan. Toisin kuin valtaosalla verkkojulkaisuista, Partiojohtajalla on ilmestymisaikataulu, kuten paperiversiollakin oli. Juttuja ei siis saada lukea uunituoreeltaan nettilehdestä, vaan joudumme odottelemaan seuraavaan verkkolehden numeron ilmestymistä.

Jo jonkin aikaa minulla on ollut tunne, että partion internetuutisoinnissa on pieni tyhjiö. Hetken jo ennätin haaveilemaan Partiojohtajan verkkoversion paikkaavan tämän ja tyydyttävän säännöllisesti partiouutisnälkäni. Toisin taisi käydä. En ainakaan joka aamu pääse lukemaan Partiojohtaja-lehden tuoreimpia uutisia tasaiseen tahtiin vaan kerran kuukaudessa odottaa melkoinen luku-urakka.

Ehkä verkkoon siirtyminen tuo mukanaan jotain hyvääkin - paremman vuorovaikutteisuuden. Lehdestä löytyykin keskustelualue, joka korvaa paperilehden Mielestäni-palstan. Toivottavasti Partiojohtajan keskustelualue vihdoin kokoaisi partiolaiset kautta maan keskustelemaan samalle keskustelualueelle. Nykyisin partiokeskustelut ovat hajautuneet pitkin ja poikin internettiä.

Pikaisen tutustumisen jälkeen jäin kaipaamaan Partiojohtaja-lehdeltä lehtimäistä ulkoasua. Myöskin juttujen taso ei tuntunut kantavan paperiversion tasolle. Myöskin keskustelualueen toteutus jätti toivomisen varaa.

Ainakin itse jään kaipaamaan paperista Partiojohtajaa. Toivon mukaan ajan kuluessa lehti kehittyy vastaamaan paremmin toiveitani.

http://www.partiojohtaja.fi
Partiojohtaja-lehti (SP / viestintä)
http://wiki.partio.net/Partiojohtaja_%28lehti%29

Joonas Suominen 25.04.2007

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö