Loading
Sisältö
Login

Juhlaparaati suomen Turussa 2007

Varsinais-Suomen Partiopiirin juhlaparaati kersi yhteens 54 Kolkankvij marssimaan aurinkoiseen Turkuun.

Turussa 6.7.2007 marssittu kevät paraati oli monin tavoin juhlaparaati. Itse tapahtuman osalta vietettiin 80 vuotis juhlaa ja tietenkin partioliikkeen sata-vuotis juhlavuosi kuului monissa pidetyissä puheissa. Kun kelikin sattui olemaan mitä parhain oli marssiminen erittäin mukavaa. Monien lippukuntien omat juhlavuodet näkyivät mm kasvomaalaiksissa.

Kolkankävijöitä tähän suomalaisen partiojärjestön huipputapahtumaan oli kokoontunut yhteensä 54, joista suurin ryhmä oli vaeltajat (yhteensä 18). Muun suomen siis tuskaillessa vaeltajaikäkauden passiivisuutta Kolkankävijät on poikkeus. Sudenpentuja paraatissa oli 12 ja vartiolaisia vain 8 loput olivat johtajia. Edellisvuosien heikkoon osallistumiseen tämänvuotinen marssi oli kuitenkin menestys. Suunta on siis jo ihan oikea, mutta vielä on paljon tehtävää, jotta kaikki Kolkankävijät kokisivat paraatin omakseen tärkeänä partiotapahtumana. Paraatiaktiivisuuden lisäämiseksi olikin kehitelty mm paraatimerkki kaikille paraatissa olleille sekä tietenkin vanha tuttu aktiivisuus pokaali täynnä karkkia aktiivisimmalle ryhmälle. Aktiivisuuskannun voitti tällä kertaa Askaisten tuore vaeltaja ryhmä Huskyt, heitä oli paikalla kiitettävät 71%.

Sunnuntaina jaettiin myös ansiomerkkejä partiossa kunnostautuneille Kolkankävijöille. II-luokan Mannerheimsoljen saivat Katariina Siivonen ja Anna Oikarinen. Varsinais-Suomen partiopiirin pronssisen ansiomitalin olivat ansainneet Jukka Niittymäki ja Maaret Rekola. Vielä valtavat onnittelut ansioituneille.

Omasta puolesta suur kiitos niille 53, jotka lisäkseni oli paraatiin lähtenyt. Ensi vuonna satsataan edelleen aktiivisesti, jotta saadaan ne tällä kertaa kotiin jääneetkin mukaan!

Antti Kuparinen 07.05.2007

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö