Loading
Sisältö
Login

Uusi partiosyksy lähti käyntiin Kolkanpolulla

Kolkankävijät kokoontuivat sunnuntaina 2.9.2007 Lemuun kolkanpolulle Veraisten laavulle aloittelemaan uutta partiosyksyä yhdessä.

Kolkanpolulle kerääntyi nelisenkymmentä kolkankävijää

Hieman epävakaisesta säästä huolimatta Kolkanpolulle kerääntyi 40 sudaria, vartiolaista ja johtajaa aloittamaan syksyn toimintaa. Ohjelmassa oli erähenkistä koulutuksellista yhteistä ohjelmaa, jonka jälkeen laumat ja vartiot suunnittelivat omaa tulevaa toimintaansa keskenään. Isoimmalla kokoonpanolla tapahtumassa oli liikkeellä Puuhippiäiset-laumasta vartioon siirtyvät kahdeksan uutta lemulaista vartiolaista, jotka jopa päihittivät taidoillaan osan vanhemmista vartiolaisista.

Tulentekoa, köytöksiä ja havainnointia

normal_20061014-162051-Jugga.jpg

Lippukuntalaiset kokoontuivat Kolkanpolun laavulle 2.9.2007

Laumat ja vartiot pääsivät parituntisen ohjelman aikana testaamaan omia retkeilytaitojaan kolmella eri toimintapisteellä. Tulentekopisteellä harjoiteltiin nuotiosytyttämistä ja kiehistentekoa, ja kyllähän nuotio toisensä perään syttyi, kun sytykkeet muistettiin tehdä kunnolla. Toisella pisteellä perehdyttiin siihen, mitä luonnossa liikkuessa kannattaa havannoida. Rastilla opeteltiin mm. miten luonnon merkkien perusteella voi määrittää pohjoissuunnan.

Kolmannella pisteellä vartiolaiset näyttivät taitonsa köytösten tekijöinä - alkuun syntyi enemmän tai vähemmän mallikelpoisia risti- ja pukkiköytöksiä A-pukkeihin. Opettelu tuotti kuitenkin tulosta, ja harjoittelun tuloksena kaikki hallitsivat köytösten oikeaoppisen tekemisen. Sudenpennut Opettelivat siansorkan tekemistä ja lopulta kaikki muuistivat hienosti, kumman käärmeen vuoro oli lämmittää toista. Kun köytökset ja solmut oli tehty, vartiot ja laumat saivat haasteen osallistua aktiivisesti tulevan vuoden aikana lippukunnan leiri- ja retkitoimintaan sekä pyrkiä kehittämään retkeily- ja erätaitojaan.

Jofussa keskusteltiin tulevista tapahtumista ja suunnattiin katseet juhlavuoteen 2008

Laavulla nuotiotunnelmissa järjestetyssä jofussa (=johtajiston kokous) käytiin vapaamuotoista keskustelua melko pienellä porukalla. Keskustelua herätti mm. juuri tämä pieni osallistujamäärä ja sen syyt, ja otettiin tavoitteeksi, että tulevan vuoden aikana tullaan tukemaan nuorempien johtajien kasvamista johtajaksi ja kouluttamaan heitä sisäisesti tehtäviinsä. Ja panostetaan myös retkeilytaitojen parantamiseen, jotta nuotio saadaan syttymään taidolla eikä tuurilla. Keskustelua herätti myös lippukuntamme toiminta-alueella suunnitellut kuntaliitokset, johon todettiin, että pitää vain katsoa ja odotella mitä tapahtuu. Senhän ei pitäisi näkyä mitenkään partiotoiminnassamme, ennemminkin ne saattavat vaikuttaa hallinnollisiin asioihin.

Syksyn aikana tulevia tapahtumia on vartiolaisten riihitys 12.-14.10. ja sudenpentujen retkipäivä lauantaina 27.10. ja lippukunnasta on lähdössä ensi kertaa edustusvartio piirin syysmestaruus-pt-kisoihin 15.-16.9. Loimaalle. VJN (vartionjohtajaneuvosto) kokoontuu Lemussa 4.9. ja LJN (laumanjohtajaneuvosto) kokoontuu seuraavan kerran 5.10. Askaisissa. Ryhmien viikottainen toiminta käynnistyy viimeisilläkin ryhmillä kuluvan viikon aikana. Vuonna 2008 Kolkankävijät viettää 20-vuotis juhlavuottaan, jota juhlitaan toiminnan aktiivisen kautta.

Eveliina Virtanen 03.09.2007

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö