Loading
Sisältö
Login

Jofussa suunniteltiin tulevaa vuotta

Lippukunnan jofu eli johtajafoorumi kokosi Turkuun partiotoimistolle 4.11.2007 Kolkankvijiden johtajistoa keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa.

Johtajiston kuulumisia

LJN on saanut tänä syksynä uusia johtajavahvistuksia rivistöihinsä niin Lemuun, Askaisiin kuin Velkuallekin, ja sudenpentujakin on tullut lisää vielä toimintakauden alun jälkeen. Sudarit vipelsivät metsässä 27.10. lippukunnan oman sudarikisan merkeissä.

VJN on toiminut aktiivisesti ja mm. riihityksessä 12.-14.10. oli loistava osallistumäärä. Askaisissa toimiva vaeltajaryhmä Huskyt on toiminut aktiivisesti, ja lähdössä mm. Siniseen Kärppään kisaamaan. Myös vanha vaeltajaryhmä MP-team on koonnut ryhmänsä kokoon ja lähtee retkelle ensi viikonloppuna.

Tammikuun jofussa tarkistetaan johtajatehtävien hoitajat vuodelle 2008, ja etsiskeltiin uusia innokkaita tekijöitä. Lippukunnanjohtaja on erovuorossa helmikuun varsinaisessa kokouksessa, ja jatkaja on hakusessa. Jos tiedät kiinnistuneita, ilmianna itsesi tai kaverisi!

Uudistuksia.

Partiokentällä uudistuu seuraavina vuosina moni asia: ohjelma, ikäkaudet kasvatustavoitteet, partiomentelmä, ohjelmatapahtumat, koulutusjärjestelmä, koulutuksen moduulit ja partiopiiri.

Vuoden 2009 alusta uuden piirin koulutus- ja ohjelmatarjonta tukee uutta ikäkausijakoa ja partio-ohjelmaa, joten lippukuntana pyrimme siirtymään uusiin tuuliin muiden mukana. Ohjelma- ja ikäkausiuudistus etenee ja elää kokoajan, ja johtajistoa pyritään pitämään ajantasalla missä mennään. Koulutusuudistus puolestaan muuttaa kurssit moduulimuotoisiksi. Käytännössä kurssit pitävät muotonsa, mutta päällekkäisyyksiä pyritään karsimaan ja kurssit tukevat entistä enemmän lippukuntapestiä. Uudistuksista voi lueskella lisää www.partio.fi.

Varsinais-Suomen Partiopiirin ylimääräinen kokous 9.9. päätti olla mukana uuden piirin perustamisessa. Satakunnan partiolaisten syyskokous päätti asiasta lokakuun lopulla, olla myös mukana hankkeelle. Varsinais-Suomen Partiopiirin ja Satakunnan partiolaisten toiminta-aluelle perustetaan uusi paraspiiri maaliskuussa 2008, jonka toiminta alkaa varsinaisesti vuoden 2009 alusta. Projektin etenemistä voi seurailla www.paraspiiri.fi.

Piiriuudistus, ikäkausiuudistus ja kuntaliitokset tuovat mukanaan sääntöuudistuksia, ja kuten todettiin tulevat joka tapauksessa. Hallitus työstää sääntömuutoksia ja esittelee jofussa niitä ja päätöksiä tehdään varsinaisissa kokouksissa.

Kolkankävijöiden 20 v juhlavuosi käynnistyy 6.1.2008 - Ole paikalla!

Kolkankävijät juhlii ensi vuonna 20-vuotissynttäreitään ja pyöreitä vuosia juhlistetaan toiminnan kautta. Juhlavuosi aloitetaan jofussa 6.1.2008 koko johtajistomme voimin. Vuoden aikana osallistumme lippukuntana perinteisiin tapahtumiin ahkerasti, mutta luvassa on myös ekstraa; mm. metsäkirkko helmikuussa, kevätretki & 20 v juhlat huhtikuussa, kuntien kesämarkkinoille kiertonäyttely ja vuoden lopettaa lippukunnan joulujuhla. Juhlavuotena otetaan käyttöön myös lippukunnan oma ansiomerkki ja julkaistaan historiikki. Juhlakesäleiri, Norppa20, vie vartiolaiset, vaeltajat ja johtajat Itä-Suomeen 26.7-3.8.2008.

Eveliina Virtanen 05.11.2007

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö