Loading
Sisältö
Login

Sähköpostiosoitteet on piilotettu

Kolkankävijöiden sivuilta on piilotettu sähköpostiosoitteet. Jatkuva roskapostien määrän kasvu pakottaa jo meidänkin turvautumaan ehkäseviin menetelmiin. etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi muotoisella osoitteella tavoitat kaikki johtajamme.

http://www.kolkankavijat.fi/galleria/albums/userpics/10004/normal_dont_feed_the_bots.gif
Aikoinaan Kolkankävijöiden nettipalveluntarjoajaa jouduttiin vaihtamaan, koska silloinen palveluntarjoaja ei kyennyt enään tarjoamaan riitäviä menetelmiä roskapostin vähentämiseksi. Palveluntarjoajan vaihdos auttoikin johtajia kiusanneeseen roskapostiongelmaan.

Tilanne ei tällä hetkellä ole toivoton ja roskaposti on kyetty saamaan jollain tapaa hallintaan. Kuitenkin yhä edelleen roskan määrä kasvaa ja nyt joudumme kokeilemaan eri keinoja, jotta mainospostit saadaan kuriin.

Ikävää on se, että nykyään roskapostituksia vastaan kehiteltävät menetelmät vaikuttavat myös sivustojen käyttäjiin ja tavallisiin surffailijoihin. Kolkankävijöiden sivustolla on pyritty hyödyntämään sellaisia menetelmiä, jotka eivät vaikuta sivustolla surffailevien arkeen. Lomakkeisiin on generoitu piilotietoa, jonka avulla on pyritty karsimaan koneelliset lähetykset. Sähköpostiosoitteet on tähän asti koodattu siten, että normaalit selaimet osaavat ne tulkita oikein, mutta roskapostittajien osoitteidenkerääjille ne näkyisivät epäselvänä mössönä. Kaiken maailman hankalat Captcha-koodit ja muut on kierretty kaukaa.

Nyt joudumme ottamaan ensimmäisen askeleen, joka heikentää hieman sivuston käytettävyyttä. Kolkankävijöiden sivustolta piilotetaan johtajiemme sähköpostiosoitteet siinä toivossa, ettei spämmirobotit enään niin helposti niitä ainakaan tämän sivuston kautta saisi käsiinsä. Vahinko on jo tapahtunut ja osoitteet on jo spämmääjien tiedossa, mutta toivonmukaan ajan myötä ne häviävät listoilta ja nyt ei niitä enään uudestaan saisi sivustoltamme käyttöön.

Kaikki johtajat tavoittaa nyt ja tulevaisuudessa osoitteesta etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi ja info@kolkankavijat.fi osoite palvelee asioissa, joita ei kykene kohdistamaan tietyille henkilöille.

Joonas Suominen 08.08.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö