Loading
Sisältö
Login

Toimintakaudenavaus kokosi Kolkankävijät Kolkkaan!

Sunnuntaina kymmenen tiennoilla Mannerlahden ranta täyttyi Kolkankävijöistä ja heidän vanhemmista. Vanhempien jäädessä rantaan paistamaan tikkupullaa, sudenpennut, seikkailijat, vaeltajat sekä aikuiset seilasivat Kokansaareen.

Kolkankävijät Kolkkaan -tapahtuman keskeisenä teemana oli tutustuttaa jäsenemme sekä heidän vanhemmat uusiin ikäkausiin. Rastiradalla oli jokaista uutta ikäkautta kohden oma rasti, jolla oli kevyt tietoisku ikäkaudesta ja lisäksi ikäkauteen liittyvä jälki- tai aktiviteetti. Rastiradan lisäksi sudenpennuille ja seikkailijoille järjestettiin omaan ikäkauteen liittyvä askel ja aktiviteetti.

Uusien ikäkausia ovat sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Näiden ikäkausien myötä entiset suoritukset ovat mennyttä ja tilalle tulee sudenpentujen seuraamat askeleet ja seikkailijoiden, tarpojien, samoajien ja vaeltajien aktiviteetit. Lisäksi ohjelma koostuu sudenpentujen jäljistä (koostuu askelkokonaisuuksista), seikkailijoiden ilmansuunnista ja taitomerkeistä, tarpojien tasoista ja pausseista, samoajien taskuista ja vaeltajien aihealueista.

Rastiradan jälkeen nautittiin omista eväistä nuotion äärellä. Vanhemmille tarjottiin nuotiokahvet ja teet. Evästauon jälkeen sudenpennut ja seikkailijat tutustuivat konkreettisesti uuden ikäkautensa ohjelmaan. Tällä välin vanhemmat tutustuivat Kolkan saaren kohteisiin ja maisemiin.

Kaikkiaan tapahtumaan osallistui 25 lasta ja heidän vanhempaa sekä toistakymmentä johtajaa. Yhteisen osuuden päätteksi vanhemmat ja lapset kyyditettiin Kyllikillä Mannerlahteen. Tämän jälkeen johtajat vielä kokoontuivat nuotion äärelle JoFun merkeissä keskustelemaan tulevasta toimintakaudesta ja sen tavotteista, tapahtumista sekä asioista, jotka tulisi hoitaa.

Luvassa on ainakin lokakuussa vanhan ohjelman mukainen Riihitys. Suunnitteilla on talvileiri joululoman päätteeksi seikkailijoille ja näitä vanhemmille, jos vain tapahtumalle johtaja löydetään. Syksyksi kaavailtu yhteinen sudenpentutapahtuma päätettiin lykätä. Tämän vuoksi suuresti toivotaan, että jokainen lauma retkeilisi omatoimisesti syksyn aikana ja sudenpennuilla on oikeus tätä vaatia laumanjohtajiltaan. Sudenpennuille on runsaasti ohjelmaa luvassa kevätkaudella pulkkailun ja sudarileirin ja mahdollisesti sudariretkpäivän merkeissä. Loppu keväälle on myös suunnitelmissa Kolkkatalkoot sekä viikonlopun mittainen purjehdus- ja kanoottitapahtuma Kolkan ympäripurjehdus. Piirin samoajille tarkoitettu Huhu 2009 järjestetään alkukesästä sekä uuden piirimme piirileiri Reila 2009 loppukesästä.

Lisää JoFun keskustelun aiheista voitte lukaista tältä uutispalstalta, kunhan kokouksesta saadaan kooste kirjoitettua. Tätä voipi odottaa tämän viikon aikana.

Aloitustapahtumassa syntyi myös juttu Kolkka Jussiin, jonka voitte lukasta lippukuntalehdestämme. Lehti ilmestynee viikolla 40.

Mikäli teillä on kuvia tapahtumasta ja niitä voisi saada Kolkankävijöiden käyttöön, ottakaahan yhteyttä minuun (etunimi.sukunimi@kolkankavijat.fi), niin sovitaan miten kuvat saadaan siirettyä.

Joonas Suominen 15.09.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö