Loading
Sisältö
Login

Kokka Jussi uudistuu!

Numero 3/2008 jnee tlt osin Helena Siivosen viimeiseksi luotsaamaksi Kolkka Jussiksi. Helena ottaa uusia haasteita lippukunnassa ja luovuttaa ptoimittajuuden Joonas Suomiselle. Tmn myt lehteen kohdistuu mys muutamia uudistuksia.

kolkkajussilogo.jpg

Seuraava numero 1/2009 kasataan kutakuinkin samoin kuin Kolkka Jussit vuosienkin saatossa. Tavoitteena kuitenkin on Kolkka Jussin myötä piristää uutisointia lippukunnan kotisivuilla. Kolkka Jussin jutut tullaan jatkossa kirjoittamaan ensisijaisesti nettisivujen uutisointeina ja artikkeleina.

Kolkka Jussi tulee jatkossa olemaan paperiversioinen kooste merkittävimmistä nettisivuilla julkaistuista uutisista ja artikkeleista. Lisäksi lehteen tulee myös joitain juttuja, jotka ovat kirjoitettu vain lehteä varten. Tälläisinä tulevat säilymään esimerkiksi ryhmä- ja johtajaesittelyt.

Lehdestä ei tule kuitenkaan nettilehteä!

Vaikka lehden materiaali pääosin tullaan koostamaankin jo nettisivuilla julkaistusta materiaalista, Kolkka Jussi säilytetään edelleenkin paperisena julkaisuna. Jatkossakin lehti toimitetaan Kolojen kautta koteihin kolmesti vuodessa. Netistä poimitut jutut kuvitetaan ja taitetaan paremmin paperijulkasuksi sopiviksi. Lehden ilme pyritään säilyttämään nykyisellään.

Tavoitteena ajantaisainen ja monipuolinen tieto

Nettiuutisointi pyritään jakamaan vastuualueisiin ja jokaiselle vastuualueelle tullaan nimeämään vastuutoimittaja. Vastuutoimittaja seuraa omaa aluettaan ja kirjoittaa joko omatoimisesti tai tiedotustiimin toimeksiantojen pohjalta juttuja.
Erillaisia vastuualueita voisivat olla esimerkiksi:

  • Jokaiselle ikäkaudelle oma vastuualue tai sopivasti yhdistellen (sudenpentu-, vartio-, vaeltajaosasto,,,)
  • Kunnassa tapahtuu (seuraa kunnan asioita ja niiden vaikutusta toimintaamme)
  • Piirin ja alueen kuulumiset
  • Kisatoiminta
  • Kuulumisia lippukuntamme alueelta... Kuntaliitosten myötäkin pyritään saada uutisointia myös nykyisen Velkuan, Lemun ja Askaisen alueelta.

Tausta-ajatuksena on, että nettisivuilla olisi ajankohtaista tietoa tarjolla viikottain monipuolisista aiheista.

Paljon paikkoja vapaana!

Vielä yhtäkään vastuualuetta ei ole lyöty lukkoon eikä vastuualueita ole jaettu. Voit vapaasti ilmoittaa kiinostuksesi ja ehdottaa sopivia alueita. Näiden ajantuksen pohjalta tiedotustiimi lähtee uudistamaan lehteämme ja nettiuutisointia. Lähestymme vielä johtajistoamme asian tiimoilta. Myös vanhempien näkökulmaa on mielekästä saada esiin ja miksei myös kunta-aktiiville järjestetä mahdollisuus antaa uutisvinkkejä. Edelleen haaveillemme, että saisimme ryhmät kirjoittamaan uutisia toiminnastaan. Pienikin tapahtuma, talkoo tai muu on kyllä tarpeeksi kiinostava ylittämään nettiuutiskynnyksen.

Muutospaineita nykyisille nettisivuille

Kaavaillut uudistukset saattavat aiheuttaa monenlaisia muutospaineita nettisivuille. Nykyinen julkaisualusta ei luultavamminkaan kykene joustamaan näiden paineiden myötä. Tämä asettaa myös harkittavaksi nykyisen julkaisualustan vaihtamista nykyaikaisempaan ja joustavampaan. Tästä taas aiheutuu paineet nykyisten tietoprosessien muuntamiselle uudelle alustalle tai uuden ja vanhan sovittamisen yhtenäiseksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi.

Uudistuksen laajuus ja se miten uudistukset tullaan toteuttamaan, tulee selviämään tiedotustiimin kokouksien myötä.

Joonas Suominen 15.09.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö