Loading
Sisältö
Login

Syksyn satona noin 30 uutta Kolkankävijää

Askainen kahmi roimasti uusia sudenpentuja mukaan toimintaan. Lemussakin sudenpentuja ilmaantui viime vuotta enemmän. Velkualla taas sudenpennut siirtyivät vartioon eikä uutta laumaa ole perustettu.

normal_20080504-142214-jugga.jpg

Kolkankävijät partioparaatissa Turussa


Askaisten sudenpentujen määrä nousi 18 sudenpentuun 15 uuden sudenpennun myötä. Lemuunkin uuteen laumaan ilmottautui 11 uutta sudenpentua, joka on viime vuotista enemmän. Myös Lemun muihin laumoihin on ilmottautunut uusia sudenpentuja.

Mitä lähemmäs koitti uuden toimintakauden alku, sitä enemmän hupeni Kolkankävijöiden jäsenmäärä. Ennen syksyn uusien jäsenten kirjaamista jäsenmäärä ennätti jo valahtamaan 140 jäseneen. Näin alhaalla jäsenmäärämme ei olekkaan ollut pitkään aikaan. Vuoden 2000 tienoilla, kun aloitin jäsenrekisterinhoitjana, niin tuolloin jäsenmäärämme oli 142 jäsentä. Parhaimillaan Kolkankävijöiden jäsenmäärä on kivunnut jopa 182 jäseneen. Tällöin jäsenlistoille oli jäänyt roikkumaan jäseniä, jotka eivät enään olleet aktiivisessa toiminnassa mukana. Nyt nämä passiivijäsenet ovat alkaneet karsiutumaan jäsenlistoilta.

Jäsentilanteemme on edelleen hyvä. Syksyn uusien jäsenten myötä jäsenmäärä on kohonnut lähelle normaalilukemia - 170 jäsenen tuntumaan. Vielä syksyn mittaan toimintaamme ennättää ilmottautua uusia jäseniä ja varmasti tuo 170 jäsenen raja tullaan rikkomaan lähi kuukausina.

Vaikka jäsentilanteemme näyttääkin nyt entisen kaltaiselta, on jäsenmäärässä tapahtunut laskua. Pitkään Kolkankävijöiden jäsenten määrä säilyi nousujohteisena vaikka valtakunnallisesti tilastot näyttivätkin Partion jäsenmäärän laskevan. Nyt vuosien viivellä tämä trendi näyttää haijastuvan myös Kolkankävijöiden jäsentilanteeseen. Tällä hetkellä vuoden aikana eronneita jäseniä on 5 enemmän kuin uusia jäseniä.

Iloinen yllätys oli, että poikasudenpentuja on nykyään tyttöjä enempi. Vartiolaisilla, vaeltajien ja johtajien osalta tyttöillä on edelleenkin enemmistö.

Nähtäväksi jääkin onko tämä vuosi vain väliaikainen notkahdus vai nouseeko jäsenmäärä vielä tämän toimintakauden aikana.

Nykyistä jäsenrakennettamme voi hämmästellä osoitteessa
http://www.kolkankavijat.fi/?kolkankavijat

Joonas Suominen 22.09.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö