Loading
Sisältö
Login

Oravat kasvoivat Opossumeiksi!

Oravat eivät ole enään Oravia vaan sudenpentukauden päätyttyä ryhmän nimi muuttui. Nykyään Oravat ovat seikkailijoita ja kuuluvat joukkueeseen nimeltä Opossumit. Mutta mistä ihmeestä tälläinen nimi?

53.jpg

Ex-Oravat lauma poseeraa ryhmäkuvassa


Nimen taustoja udellessani Opossumien sampo Rici Lindgren valoittaa ,että nimeä mietittiin pitkään. Vielä kolmannellakaan kokoontumiskerralla joukkue ei ollut päässyt yksimielisyyteen tulevasta nimestä. Nimiehdotuksia satelikin aina laiskiaisista lentäviin kalakukkoihin.

Rici heittikin ilmoille ehdotuksen Lentävistä Kalapukoikosta spontaanina vitsinä. Tämäpä ehdotus herätti seikkailijoiden mielenkiinnon ja selkeä enemmistö, jopa kahdeksean kymmenestä, oli ehdotuksen kannalla. Neljännellä kerralla nimeen kohdistui vielä muutospaineita ja se vielä kerran meni vaihtoon. Lippukuntamme ensimmäinen seikkailijajoukkue tunnetaan tästä lähin nimellä Opossumit.

Joukkueen tulevaisuudennäkymistä sen verran, että tarkoitus olisi alkaa perehtymään ja tutustumaan uuteen ohjelmaan. Tervetuloa-vaiheen jälkeen suunnitelmissa on aloittaa pohjoisilmansuunnan suunnittelu. Seikkailijoiden ohjelma koostuu pääilmansuunnista: pohjoinen, etelä, itä, länsi.

Aloitusmerkki_seikkailija.gif

Seikkailijoiden tunnus


Kuhunkin pääilmansuuntaan kuuluu:

  • toistakymmentä aktiviteettia eli tekemistä
  • kaksi retkeä
  • osallistuminen seikkailijakisoihin tai muuhun kisatapahtumaan
  • vähintään yksi taitomerkki.

Seikkailija-ikäkausi on uuden ikäkausiohjelman satoa. Seikkailijoita johtaa sampo, joka on vaeltaja tai aikuinen. Seikkailijoista koostuvaa kokoonpanoa kutsutaan joukkueeksi. Tilaanteen vaatiessa sampo voi ryhmäyttää joukkueen pienimpiin vartioihin esimerkiksi askartelupisteitä tai leikkiä varten. Näitä pienempiä vartioita johtaa sammon apuna toimivat vertaisjohtajat, jotka ovat myös samaisen joukkueen seikkailijoita.

Seikkailijoiden perusohjelma kestää kaksi vuotta. Valinnaisena kolmantena vuonna ohjelma koostuu väli-ilmansuunnista, jotka ovat talvileiri, palvelu, vaellus ja isojen kisat.

Lähteet

Lisää tietoa Opossumeista ja heidän tulevasta ohjelmasta ryhmän sivulla
http://www.kolkankavijat.fi/ryhmat/opossumit

Joonas Suominen 07.10.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö