Loading
Sisältö
Login

Riihitykseen mahtui auringonpaistetta ja syysmyrskyä

Riihitystä vietettiin 24.-26.10. ja tällä kertaa riihittäjät pääsivät tutustumaan Naantalin Luonnonmaan maastoihin.

normal_20071013-172147-kata.jpg

Riihittäjät keräsvät voimia evästauoilla. Karhu-vartion tytöt riihittivät tänä vuonna 1.luokan, kuva on vuoden takaisesta riihityksestä.

Riihitykseen osallistui 28 vartiolaista

Sorsat Lemusta ja Siilit Askaisista suorittivat 3. luokan riihityksen ja heitä oli yhteensä 13. Toisen luokan riihittäjiä oli yhteensä 9 vartiolaista kahdesta vartiosta: Perhoset Askaisista ja Norpat Lemusta. Tänä syksynä 1. luokan riihittäjiä Apinat ja Karhu -vartioista yhteensä 7 vartiolaista.

Riihitykseen osallistui siis yhteensä 29 vartiolaista, mikä on noin 70 % vanhaa ohjelmaa suorittavista vartiolaisista. Tänä syksynä aloittaneet ryhmät ovat aloittaneet uuden seikkailijaohjelman suorittamisen.

Riihittäjien taitoja testattiin lauantaina

Riihittäjien lauantaipäivään maastossa mahtui monenmoista rastia ja tehtävää. 2. ja 3. luokan riihittäjien taitoja punnittiin kartan ja kompassin käytössä, jokamiehen oikeuksissa, solmuissa ja köytöksissä, ensiapurastilla ja puukon, sahan ja kirveen käytössä sekä nuotion sytytyksessä. Herkullinen lounas tehtiin tietysti ruokarastilla trangioilla.

1. luokan riihittäjät lähtivät matkaan heti lauantai aamuna ja palasivat tukikohtaamme sunnuntaina puolenpäivän aikoihin. Riihittäjien taival kiemurteli maastossa, jonne oli merkattu muutama paikka, jossa oli käytävä. Yöpyminen tapahtui laavuissa matkan varrella. 1. luokan riihittäjät olivat itse pakanneet varusteensa mukaan ja suunnitelleet myös ruokalistansa. Osa riihitystä oli tutustua uuteen samoaja-ohjelmaan ja pohtia samoajuutta, sillä ikäkausi tulee olemaan seuraava askel heidän partiopolullaan.

Sää vaihteli auringonpaisteesta syysmyrskyyn ja vesisateeseen

normal_016.JPG

Lauantaina päästiin onneksi nauttimaan aurinkoisesta riihityspäivästä.


Riihitystä vietetiin täysin ulkoillen ilman mitään sisätiloja, joten ilmoihin oli vain sopeuduttava. Retkellä yövyttiin kaminateltoissa ja ruokaa tehtiin grillikatoksessa. Perjantaina retki aloitettiin pimeässä ja hieman kosteassakin säässä. Yötä myöden vesisade yltyi ja saatiinpa ensimmäiset varusteet kastettua yön aikana. Ja taisipa teltan katollakin olla muutama lammikko, joka vuosi telttaan. Lauantaiaamun kirkastuessa myös taivas kirkastui ja saimme onneksi nauttia auringon paisteesta koko päivän. Hyvä niin, sillä se oli varsinainen riihityspäivä, joka vietettiin maastossa.

Lauantaina alkuillasta ihailimme kirkasta tähtitaivasta, mutta pian alkoi tuuli ja sitten tulikin jo pilvet. Yön aikana tuuli yltyi, sade alkoi ja sitten partiolaiset pääsivätkin tositoimiin. Yksi jos toinenkin johtajaikäinen pääsi mm. kokemaan, miltä tuntuu kun pilkkopimeässä, vesisateessa ja sormet jäässä yrittää uudelleen kiinnittää teltan kiiloja sateen myötä pehmenneeseen soraan, jossa ne eivät yksinkertaisesti halua pysyä. Ja kellojahan siirrettiin talviaikaan, joten saimme nauttia näistä erilaisista partioelämyksistä vielä tunnin pidempään yöllä!

Sunnuntai valkeni sateisena ja tuulisena. Aamupäivällä tavarat pakatiin ja loppupäivä ulkoiltiin ja touhuttiin kosteissa merkeissä. Ja kaikesta pidettiin kovin kiinni, sillä tuulen voimakkuutta kuvaa hyvin se, että esimerkiksi pöydälle jätetty tyhjä lautanen lähti lentoon..

Eveliina Virtanen 27.10.2008

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö