Loading
Sisältö
Login

Johtajiston kokoustelu aloitti uuden vuoden

Uusi vuosi, uudet kujeet... Vuosi 2009 tuo partiotoimintaamme uutta partio-ohjelmaa, uusia ikäkausia, uusia kuntia, uuden seurakunnan ja uuden partiopiirin. Johtajisto kokoontui ottamaan uutta vuotta vastaan 11.1.2009.

Vanhoja ja uusia tekijöitä - Iso joukko johtajia

normal_20080418-202333-jugga.jpg

Lippukuntamme johtajistoon kuuluu noin 50 yli 14 vuotiasta partilaista, jotka ylläpitävät lippukunnan toimintaa.

Johtajisto kokoontui Lemuun, siis Maskuun, Wanhalle Oskarille sunnuntaina 11.1. rakentamaan uutta partiovuotta. Paikalle oli kutsuttu lippukunnan samoajat, vaeltajat ja partiojohtajat. Paikalle saapuikin lähes ennätysmäärä ihmisiä; kolmisenkymmentä johtajaikäistä partiolaista sekä kaksi tulevaisuuden lupausta, jotka pitivät huolen, ettei kokouksesta puuttunut menoa eikä ääntä.

Päivä aloitettiin osastojen kokouksilla, joiden ohjelmassa on toiminnansuunnittelua vuodelle 2009 sekä vuoden 2008 pakollisia toiminnan tilastointeja. Toimintasuunnitelmiin lisättiin perinteisten tapahtumien lisäksi myös jotain aivan uutta. Jofussa keskityttiin koko lippukunnan toimintasuunnitelman kokoamiseen, varsinaisen kokouksen valmisteluihin sekä valittiin pestien haltijat vuodelle 2009. Kokous valitsikin niin uusia kuin vanhoja tekijöitä tehtäviin.


Uudistuksia, uudistuksia

Vaikka uusi vuosi tuo tullessaan monenmoista uudistusta, ei niiden peruspartiotoimintaamme tulisi vaikuttaa. Viikottaiset koloillat, viikonloppu retket ja leirit sekä muut partiotapahtumat pysyvät ennallaan, vaikkakin eri-ikäisten suoritusohjelmat hieman muuttavat muotoaan ja termejään ohjelmauudistuksen myötä. Noin puolet viikottain toimivista ryhmistä on jo ottanut käyttöön uuden partio-ohjelman, ja loputkin ryhmät tulevat siirtymään uusiin ikäkausiin lähitulevaisuudessa.

normal_img_0102.jpg

Lounais-Suomen Partiopiirin kevätparaati kokoaa partiolaiset Turun tuomiokirkolle 3.5.2009.

Toimialueellamme vuoden vaihteessa tapahtunut kuntaliitos ei tuo partiotoimintaamme muutoksia. Jatkamme lippukuntana toimintaa entisten Lemun, Askaisten ja Velkuan kuntien alueella, vaikkakin nyt toimialuettamme on on virallisesti Masku ja Naantali. Lippukuntamme taustayhteisö on ollut kautta aikain Lemu-Askaisten seurakunta, mutta seurakuntayhdistymisten myötä taustayhteisömme on Maskun seurakunta.

Maskussa toimii toinenkin partiolippukunta, Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat. Uuden Naantalin puolella toimii puolestaan kolme lippukuntaa: Naantalin Siniset, Rymättylän Märssyvahdit ja Merimaskun Reimarit.

Lounais-Suomen partiopiiri on aloittanut toimintansa 1.1.2009, ja kaikki entisen Varsinais-Suomen Partiopiirin toiminnot on siirretty uudelle piirille. Partiopiiri on Suomen partiopiireistä suurin, partiolaisia on noin 12 300.

Perinteisiä ja uudenlaisia tapahtumia

normal_20060526-210752-Paavo.jpg

Iltanuotioita ja muuta leirielämää on mahdollisuus kokea myös vuoden 2009 retkillä ja leireillä.

Vuoden 2009 kevään ohjelmaan mahtuu kaksi kevätretkeä, toinen kaikille yli 10 v partiolaisille huhtikuussa ja toinen sudenpennuille toukokuussa. Kevään ohjelmaan kuuluu myös perinteinen partioparaati. Kesällä otamme osaa kahdelle piirileirille: HuHu 09 ja Reila 09, joista lähtee tiedotus liikenteeseen tammikuun aikana ja ilmoittautumisaika päättyy maaliskuussa. Syksyllä 2009 lippukunta tulee järjestämään myös osastoittain retkiä niin, että kaikilla partiolaisilla on mahdollisuus osallistua.

Seuraavat tapahtumat sijoittuvat helmikuuhun: Seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävä metsäkirkko 8.2. laavulla sekä lippukunnan varsinainen kokous 24.2. Wanhalla Oskarilla, jossa tullaan vahvistamaan lippukunnan tämän vuoden toiminta.

Eveliina Virtanen 13.01.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö