Loading
Sisältö
Login

Lauantaina vietetään ystävänpäivää!

Ystävänpäivää on perinteisesti vietetty 14.2. joka tänä vuonna osuu lauantaille. Ystävänpäivänä muistetaan ystävää... Nyt onkin oiva tilaisuus solmia partiokaverisi huiviin ystävyydensolmu.

normal_file000445038305.jpg

Ystävänpäiväperinne juontuu luultavimmin Antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta. Juhlalla kunnioitettiin Junoa, roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä Pania, luonnon jumalaa. Myös Kristityt omaksuivat tämän juhlan. Kristityt ovat viettäneet juhlaa Valentinus-pyhimyksen kunniaksi.

Euroopassa mm. Ranskassa ja Englannissa ystävänpäivällä on jo pitkät perinteet 1300-luvulta. Suomeen tämän päivän vietto rantautui vasta 1980-luvulla.

Ystävänpäivänä on muistettu ystävää. Mikä olisikaan partiolaiselle oivallisempi tapa muistaa ystävää kuin tekemälle ystävälleen huiviin ystävyydensolmu. Ystävyydensolmu tehdään ystävyyden osoituksena toiselle partiolaiselle. Yleinen ilmiö tämä on etenkin vaeltajien keskuudessa.

Ohjeet ystävyydensolmun tekemiseen sekä solmun taustoista ja mukavia tarinoita ystävyydensolmuun liittyen löytyy osoitteesta
http://www.scoutnet.fi/vinkit/solmuilu/ystavyydensolmu.php

Tarkempaa tietoa ystävänpäivästä löytyy Wikipedian artikkelista
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ystävänpäivä

Lähteet
http://www.scoutnet.fi/vinkit/solmuilu/ystavyydensolmu.php
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ystävänpäivä

kuvalähde
http://www.morguefile.com/archive/display/177191

Joonas Suominen 08.02.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö