Loading
Sisältö
Login

Muistelemispäivää vietetään 22. helmikuuta

Muistelemispäivä 22. helmikuuta on partioliikkeen perustajan Robert Baden-Powellin ja hänen vaimonsa Olaven yhteinen syntymäpäivä.

Muistelemipäivä

Muistelemispäivänä me partiolaiset muistelemme partioystäviämme kaikkialla maailmassa muistaen kuuluvamme suureen kansainväliseen partioliikkeeseen. Samalla voimme toimia paremman maailman hyväksi. Maailmalla pojat ja poikajärjestöt tuntevat päivän nimellä "B-P day" eli B-P päivä, kun puolestaaan tyttöjärjestöt tuntevat päivän nimellä "World Thinking Day".

200px-Bp_1.jpg

Muistelemispäivä 22.2. on partioliikkeen perustajan, Robert Baden-Powellin, syntymäpäivä (synt. 1857).

Vuosituhattavoitteet

Yhdistyneiden kansakuntien vuosituhatkokouksessa vuonna 2000 pohdittiin, miten maailman kansat voisivat toimia paremman maailman saavuttamiseksi. Kokouksessa syntyivät vuosituhattavoitteet, joiden eteen 189 maata, myös Suomi, on luvannut työskennellä. Tavoitteet tähtäävät maailman kehitysongelmien ratkaisemiseen, jotta kaikilla olisi mahdollisuus hyvään elämään ilman sairauksia, nälkää tai turvattomuutta.

Woomal

Woomal on Suomen ja Senegalin partiolaisten välinen kolmevuotinen kumppanuushanke, joka alkaa keväällä 2009. Hankkeen nimi on wolofin kieltä ja tarkoittaa kehitystä. Hankkeen myötä lippukunnat saavat konkreettisia välineitä kansainvälisyyskasvatukseen. Samalla kerätään varoja Senegalissa toteutettavaa kehitysyhteistyötä varten. Hanke edistää kestävää kehitystä Senegalissa organisoimalla ympäristökasvatusta sekä järjestämällä mikroluottoja ympäristöllisesti kestäville pienyrittäjyyshankkeille.

Muistelemispäivänä 22.2.2009 julkaistava ohjelmavihko sisältää tietoa ja aktiviteetteja lippukunnan kansainvälisyyskasvatuksen tueksi. Aktiviteetit on räätälöity uusille ikäkausille. Lippukunnat ja piirit voivat tukea hanketta järjestämällä omia tapahtumia tai varainhankintatempauksia. Syyskuussa 2009 kehitysyhteistyötä on mahdollista tehdä tutummaksi erityisellä kehitysyhteistyöviikolla. Lisätietoja ohjelmasta julkaistaan 22.2.2009

Muistelemispäivän materiaaleja

partio.fi -sivustolta löytyy materiaaleja muistelemispäivää koskeviin koloiltoihin ja tapahtumiin. Materiaalit käsittelevät vuosituhattavoitteita sekä muistelemispäivänä alkavaa Suomen ja Senegalin partiolaisten -kumppanuushanketta.

Eveliina Virtanen 19.02.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö