Loading
Sisältö
Login

Lemun nuokkari hakee paikkaansa jälleen

Jo itseni ollessa nuori, huhuttiin nuokkarin muuttosuunnitelmista. Nyt aihe on taas pinnalla. Vapaa-aikalautakunta on ehdottanut yhdeksi vaihtoehdoksi Wanhaa Oskaria. Vuokratilat ja kylmä varasto yhdistettäisiin nuorisotilaa varten.

Nuokkarille on jo useasti pyritty hakemaan uutta sijaintia. Vuonna 2005 nuokkari oli siirtymässä Lemun urheilutalon alakertaan. Nuorison vastustus sai kuitenkin käännettyä kunnanhallituksen päät ja nuorisotalo jäi entiselle paikalleen.

Taas nuokkarin kohtalo on tapetilla. Nuorisotilan on todettu aiheuttavan häiriötä koulutoiminnoille ja toisaalta tila olisi tarpeellinen koulun laajeneviin toimintoihin. Vapaa-aikalautakunta on ehdottanut muutamia vaihtoehtoja uudelle nuorisotilalle. Yhtenä vaihtoehtona on, että Wanhan Oskarin nykyiset vuokratilat sekä yläkerran kylmä varasto yhdistetään nuorisotilaksi. Tällä hetkellä mm. Kolkankävijät vuokraavat Wanhalta Oskarilta kahta huonetta ja kylmän puolen varastotilaa. Kolkankävijöiden Lemun kokoontumistiloja käyttää viikottain kahdeksan ryhmää ja näiden ryhmien toimintaan osallistuu noin 80 partiolaista.

Toisena vaihtoehtona nuorisotilalle on ehdotettu vanhan Säästöpankin tiloja. Vanhan säästöpankin tiloissa toimii postin lajittelukeskus sekä siellä on vuokralla kaksi asuntoa.

Kolmantena vaihtoehtona Lemun vapaa-aikalautakunta on ehdottanut uutta tilaa, joka esimerkiksi voitaisiin toteuttaa tilaelementtinä.

Maskun vapaa-aikalautakunnan 5.2.2009 pidetyn kokouksen pöytäkirjaan on kirjattu seuraava päätös
"Päätettiin keskustelun jälkeen, että selvitetään seuraavaan kokoukseen Lemun vanhassa Säästöpankissa vuokaralla olevien postin lajittelukeskuksen ja kahdessa asunnossa asuvien henkilöiden vuokrasuhteiden mahdollinen irtisanominen sekä tutustutaan suunnitelmiin Wanhan Oskarin nykyisen vuokratilan ja yläkerran kylmän varaston yhdistämiseksi nuorisotilaksi.

Samalla päätettiin esittää kunnanhallitukselle, että siirretään Askaisten kunnanhallituksen esityksen mukaisesti Askaisten nuorisotila koululta vanhan kunnantalon alakerta"

Vapaa-aikalautakunta kokoontuu seuraavan kerran 4.3.

Lähteet

Joonas Suominen 28.02.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö