Loading
Sisältö
Login

Puput harjoittelivat suunnistusta

Puput on tokaluokkalaisten lauma Lemussa, joka kokoontuu maanantai-iltaisin Wanhalla Oskarilla.

pupu1.jpg

Maanantaina 23.3. Pupujen ohjelmassa oli suunnistuksen harjoittelua. Tutustuttiin siis karttaan ja kompassiin. Kartan lukeminen sujui näiltä sudenpennuilta hienosti, sillä hetkessä Lemun kartalta löytyi oma koti, kolo ja koulu. Hyvä aloitus, kartalla pysyttiin!

Kerrattiin karttamerkkejä, ja nekin muistuivat mieleen hyvin. Lopulta otettiin käteen kompassit ja harjoiteltiin suunnanottamista. Se olikin jo hiukan haastavampaa hommaa, mutta kaikki saivat selville suuntansa. Ja kaikki oppivat, ettei kahta kompassia kannata käyttää lähekkäin.

Ensi viikolla Puput suuntaavat metsään tositoimiin harjoittelemaan kartan ja kompassin käyttöä. Koloillan päätteeksi piirrettiin kartat huoneesta, joita käytettiin hyväksi aarteenetsinnässä. Johtajat piilottivat suklaakeksejä huoneeseen, ja karttojen perusteella puput ne löysivät aarteensa nopeasti ja saivat suunsa makeaksi.

Suunnistus on tärkeä taito luonnossa liikuttaessa. Todellisia taitoja koetellaan metsässä, mutta nykyään suunnistusta voi harjoitella vaikka tietokoneen ääressä suunnistusohjelman ääressä: Suunnista tietokoneella!

Eveliina Virtanen 28.03.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö