Loading
Sisältö
Login

17 Sorsaa valtasi Lemun kolon keittiön

Sorsat on Lemussa torstai-iltaisin kokoontuva viidesluokkalaisten vartio. Ensi syksynä Sorsat siirtyvät uuteen partio-ohjelmaan tarpojiksi.

normal_20080730-173341_Seija.jpg

Sorsa-vartion tytöt kokeilivat melontaa kesäleirillä 2008. Ensi kesänä 8 Sorsaa lähtee mukaan piirileiri Reilalle.

Torstaina 2.4. Lemussa Wanhan Oskarin ovesta saapuu sisään 15 viidesluokkalaista vartiolaista. Sorsat kokoontuvat Wanhalla Oskarilla torstai-iltaisin Marikan ja Tonin johdolla, yhteensä vartiolaisia on 16. Tästä vilkkkaasta, hyvän tuulisesta ja innostuneesta porukasta ei ääntä eikä toimintaa puutu. Sorsilla on selvästi hyvä yhteishenki ja osallistumisaktiivisuus koloiltoihin ja erilaisiin partiotapahtumiin puhuu sen puolesta.

Leipuri-taitomerkkiä kevään aikana suorittavat Sorsat valmistivat tällä kertaa karjalanpiirakoita ja munavoita sekä jälkkäriksi loihdittiin hedelmärahkaa. Jokainen ihka oikea leipuri oli varustautunut koloiltaan kera esiliinan ja käsien pesun jälkeen kokkisota alkoi kolmen ryhmän kesken!

Noin puolentoista tunnin uurastuksen jälkeen pöytään oli katettu itse valmistetut herkut ja istahdettiin syömään. Nuoret leipurit onnistuivat hyvin haasteessaan ja hyvältähän kaikki maistui.

Kevään aikana Sorsat ovat leipurimerkin tiimoilta tutustuneet mm. erilaisiin jauhoihin ja mausteisiin ja yrittäneet tunnistaa niitä salapoliisimaisesti maun ja koostumuksen perusteella. Tulossa on kevään aikana ainakin vielä yksi kerta leipomisen merkeissä, jolloin kokeillaan miten syntyy kääretorttu.

Eveliina Virtanen 03.04.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö