Loading
Sisältö
Login

Kevätretkellä New Yorkkissa

Lippukunnan seikkailijat, tarpojat ja samoajat johtajineen viettivät yhteistä kevätretkiviikonloppua 24.-26.4.2009.

Kevätretki

118_Rasti%201_Johanna%20Rantanen.jpg

New YoRKK -kisaan osallistui yhteensä 75 vartiota, yhteensä noin 500 partiolaista. (Kuva: Johanna Rantanen, RKK)

Perjantai-iltana joukko Kolkävijöitä lähti kohti paattista ja määränpäätä. Tarkoitus oli viettää retkiviikonloppua Paattisten pamauksen majalla. Perjantai-illan tullen teltta pystytettiin mökin pihaan, jonne majottauduttiin yöksi - heti kun kamina saatiin syttymään.

Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena ja lämpimänä. Hyvä niin, sillä tiedossa oli ulkoilua koko päiväksi. Aamupäivän aikana tutustuttiin partiotaitokilpailujen saloihin ja sääntöihin. Loppupäivä ratkottiinkin erilaisia tehtäviä, joista ensimmäinen oli ruokarasti. Vartioiden tehtävänä oli valmistaa herkullinen nakkikeitto trangialla ja jälkiruoaksi tehtiin omenatäytekakkua lippukunnan synttärien kunniaksi. Hyväähän siitä tuli.

703_Rasti%207_Linda%20Hiekkaranta.jpg

Norpat-vartio ilmoittautuu rastille. Vartioon kuului Tia, Lotta, Nelli, Anna ja Emilia. (Kuva: Linda Hiekkaranta, RKK)

Iltapäivän ohjelmassa oli rasteja lähimetsässä sekä tutustumista erilaisten työkalujen käyttöön: jokainen pääsi kokeilemaan mm. käsiporan käyttöä. Illan tullen syötiin päivällistä, jonka jälkeen innokkaat retkeilijät lähestulkoon nousivat kapinaan kun johtajat ilmoittivat teltan purun alkavan ja seuraava yö vietettäisiin sisällä, jotta seuraavan aamun tiukka aikataulu tulisi pitämään.

Iltapalaksi syötiin pizzaa ja viihdyttiin New York -aiheisella iltaohjelmalla. Kymmenen jälkeen hiljennyttiin enemmän tai vähemmän onnistuneesti ja painuttiin untenmaille.

New YoRKK

Sunnuntaiaamuna pakkasimme tavarat ja ihmiset autoihin jä lähdimme kohti Piikkiötä. Päivän ohjelmassa olivat Lounais-Suomen Partiopiirin ensimmäiset kevätmestaruuskilpailut. Kolkankävijöistä mukana oli kolme vartiota: Sorsat, Norpat ja Apinat. Vihreään sarjaan starttasi kaikkiaan 29 vartiota ja oranssiin sarjaan 46 vartiota Piikkiön Toivonlinnan maastossa.

Amerikan hengessä käydyssä pt-kisassa testattiin sekä totunnaisia että modernimpia partiotaitoja Piikkiön Toivonlinnan yhteiskoulun lähistöllä. New YoRKK 09 -kisassa kansainvälinen teemaa näkyi kattavasti sekä tehtävien että rastien nimikkeissä. Esimerkiksi Fast food -rastilla valmistettiin juustokakku muffinsivuokaan ja väänneltiin rautalangasta toimivaa halsteria. Woody Allen -rastilla puolestaan nikkaroitiin tuoli kuuluisalle elokuvaohjaajalle.

Lisää aiheesta:
Turun Sanomat 27.4.2009
Lounais-Suomen Partiopiirin nettisivut
New YoRKK -kisan nettisivut

Eveliina Virtanen 01.05.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö