Loading
Sisältö
Login

Viikonloppuna syysretkeiltiin

Kolkankävijät retkeilivät ahkerasti 9.-11.10., sillä seikkailijoiden ja tarpojien syysretki järjestettiin Maskun Vähä-Joumossa ja sudenpennut puolestaan viettivät liikennepäivää Lemussa lauantaina.

normal_20080729-133944_js.jpg

Uudistuvan partio-ohjelman vuoksi 1. luokan riihitys järjestettiin viimeistä kertaa lippukunnassamme tänä syksynä. Viikonloppuna riihittäjät menivät metsään...


Shamaanin Taikajuoma -syysretki

Seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset suuntasivat Maskun Vähä-Joumoon perjantai-iltana ja parkkipaikoille pystytettiin illan pinevinä tunteina kaksi puolijoukkuetelttaa. Kylmenevää iltaa päätettiin yhteisesti iltanuotiolla, josta siirryttiin telttoihin kaminan lämpöön. Monelle seikkailijalle oli edessä ihan ensimmäinen yö kipinämikkona.

Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena ja näimme paikan ensi kertaa päivänvalossa. Hieno. Ykkösluokan riihittäjät Tia, Sanna, Eino, Aleks, Valdemar ja Petri lähtivät matkaan heti aamulla, päivän ohjelmassa oli vaellus Härmälän rotkoille ja sitten kohti yöpymispaikkaa. Sunnuntaina matka päätettiin melonnalla Hirvijokea pitkin.

normal_20080728-213535_js.jpg

saivat nauttia hienoista (ja hieman kylmistäkin) ilmoista...

Lauantaiaamupäivällä starttasi myös lpk:n ensimmäinen seikkailijapeli. Seikkailijoiden piti suorittaa rasteja, jotta he pystyivät vapauttamaan shamaanin loitustaan taikajuoman avulla. Ainesosia taikajuomaan saatiin onnistuneesta toiminnasta rasteilla. Kaikki ryhmät saivat keitettyä tuon taikajuoman itse tehdyllä nuotiolla.

Lauantai-illalla tarpojavartio Siilit viihdyttivät meitä ohjelmallaan. Iltapalan jälkeen suunnattiin telttoihin lämmittelemään ja nukkumaan. Aamulla herättiin raikkaissa merkeissä. Yöllä oli todellakin pakkasta. Sunnuntaipäivä kului purkaessa ja pakatessa ja sitten tulikin jo aika lähteä kotia kohti.

normal_20080728-200542_js.jpg

...ja telttailla sekä viettää retkielämää mm. valmistamalla herkulliset ateriansa trangioilla.

Mukana syysretkellä oli 13 seikkailijaa, 15 tarpojaa, 3 samoajaa, 4 vaeltajaa ja 3 aikuista sekä 2 vaparia. Vaparilla tarkoitetaan aikuista partion vapaaehtoista, joka ei ole partiojärjestön jäsen. Hän voi olla kuka tahansa, joka haluaa antaa oman panoksensa lasten ja nuorten hyväksi. Samalla hänellä on mahdollisuus kokea ihan oikeaa partiotoimintaa. Lisätietoa: http://www.vapari.partio.fi/. Tämän viikonlopun perusteella mm. kokemus talvitelttayöpymisestä oli kuulemma sen verran mukava, että näitä vapareita saatetaan nähdä uudelleenkin retkillämme. :)

Sudenpentujen liikennepäivä

Sudenpennut puolestaan kokoontuivat pyörineen Lemun urheilutalolle lauantaiaamuna. Paikalle tuli 15 sudenpentua Karhuista, Kyyhkyistä ja Pupuista johtajineen. Päivän ohjelmassa oli pyöräilyä ja opeteltiin liikenteessä liikkumista. Ohjelmassa oli mm. polkupyörällä taitoajoharjoittelua, naarmujen hoitoa, kypäränkäyttöä, liikennemerkkeihin ja liikennesääntöihin tutustumista niin teoriassa kuin käytännössäkin. Lisäksi päivän aikana tehtiin pieni polkupyöräretki.

Eveliina Virtanen 12.10.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö