Loading
Sisältö
Login

Samoajien ROK

Rannikkoseudun alueen ryhmnohjaajakoulutus eli ROK pidettiin 23.-25.10.2009 Liesanmajalla Liedossa.

Kurssille osallistui lippukunnastamme kaksi kurssilaista ja neljä kouluttajaa. Kolkankävijöiden lisäksi toinen järjestävä taho oli Jokikylän Pojat Raisiosta. Kurssilaisia oli järjestävien lippukuntien lisäksi Merimaskun Reimareista, Maskun Hemmingin Tyttäristä ja Pojista, Naantalin Sinisistä ja Mietoisten Kolopuutinteistä. Kaikkiaan kurssille osallistui 25 kurssilaista, 6 kouluttajaa ja 2 kokkia.

Ryhmänohjaajakouluts oli ensimmäinen Rannikkoseudun alueella tämän muotoisena. Ennen on järjestetty vartionjohtajakursseja. Partio-ohjelma- ja ikäkausimuutoksen myötä myös kurssi on kokenut uudistuksia.

Kurssilla käytiin lävitse ryhmäytystä, ihanteita ja lupausta; kasvatustavoitteita ja partiomenetelmää; vartionjohtajan tehtäviä, vastuita ja velvollisuuksia; tarpojaohjelmaan tutustumista ja toimintasuunnitelman tekemistä; retken ja koloillan suunnittelua; johtamistyylejä; ryhmää, sen toimintaa ja rakentumista; samoajan käyttämiä koulutusmenetelmiä - unohtamatta tietenkään -puukko-kirves-saha-myrskylyhty-partiopaita-johtajakansio-rastirataa.

Kurssitodistukset tulevat postitse marraskuun aikana kurssilaisille.

Helena Siivonen 26.10.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö