Loading
Sisältö
Login

Partio-ohjelman uudet ikäkaudet toivat mukanaan uusia kirjoja ja oppaita

Tämän syksyn myötä Kolkankävijöiden viimeisetkin ryhmät ovat siirtyneet uuden partio-ohjelman mukaisiin ikäkausiin ja ohjelmaan. Uuden ohjelman myötä myös uusia kirjoja ja oppaita on ilmestynyt eri ikäkausille.

Uudet ikäkaudet lippukunnassa

loader.aspx?id=a2422562-bc37-44cb-a2af-148e709bbf99

Seikkailijan aktiviteettikortti

Sudenpentuohjelmaa ja sudenpentujen jälkiä aloitettiin suorittamaan ensi kerran viime syksynä ja uusi ohjelma on nyt käytössä kaikilla ikäkausilla.

Seikkailijaohjelman parissa viime syksynä aloitti seikkailijaryhmät Lemussa ja Velkualla. Alkusyksystä -09 pidettiin lippukunnan ensimmäinen seikkailijapeli "Shamaanin Taikajuoma". Tänä syksynä aloitti taas yksi uusi seikkailijaryhmä Lemussa.

Tarpojaohjelma otettiin lippukunnassa käyttöön ensi kerran tänä syksynä niin Askaisissa kuin Lemussakin. Ensimmäinen majakka tullaan järjestämään ensi keväänä.

Samoajaohjelma on lähtenyt aktiivisesti käyntiin. Samoajavartiot toimivat Lemussa ja Askaisissa ja niissä on noin kymmenen samoajaa.

Vaeltajaohjelmaa käynnistellään lippukunnassa tämän toimintakauden aikana.

Uuden ohjelman julkaisut

Sudenpennun jäljet, on tärkeä opus jokaiselle sudenpennulle. Nelivärisessä kirjassa on ohjeita ja vinkkejä sekä tehtäviä sudenpennuille. Kirja on A5-kokoinen ja siinä on noin
100 sivua. Kirja on myynnissä partiokaupoissa.

loader.aspx?id=197ed242-33cf-4361-b3c2-9465ac03e395

Reppu on marraskuussa 2009 ilmestynyt opas seikkailijalle ja tarpojalle.

Seikkailijan aktiviteettikortti on seikkailijan oma taiteltava kortti, jonne yhdessä sammon kanssa merkitään tehdyt aktiviteetit. Kortti kulkee kätevästi mukana pienen kokonsa ansiosta. Korttiin on myös saatvilla kätevä kaulariipus, jossa myös partion jäsenkortti kulkee mukana.

Tarpojan aktiviteettikortti on tarpojan oma taiteltava kortti, jonne yhdessä vartiojohtajan kanssa merkitään tehdyt aktiviteetit. Kortti kulkee kätevästi mukana pienen kokonsa ansiosta. Korttiin on myös saatvilla kätevä kaulariipus, jossa myös partion jäsenkortti kulkee mukana.

Reppu, opas seikkailijalle ja tarpojalle, on kattava tietopaketti erä- ja retkeilytaidoista sekä muista partiolaiselle hyödyllisistä taidoista. Kirja tukee niin ohjelman tekijää kuin johtajaakin ja se sisältää paljon havainnollisia valokuvia ja piirroksia. Kirja on myytävänä nyt partiokaupoissa.

Sanoajan muistikirja on Ajaston Filofax-kalenteri. Kalenteriin on merkitty partion tärkeät kalenteripäivät. Mukana on myös ikäkauden oma toimitussisältö, jossa on ohjeita ja vinkkejä ohjelman tekemiseen.

Johtajakansio on tarkoitettu ikäkausiohjelmaa toteuttavien akeloiden, sampojen, luotsien
ja ikäkausivastaavien tueksi.

Eveliina Virtanen 13.11.2009

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö