Loading
Sisältö
Login

Sudenpentukisoissa matkattiin aikakoneella

Lauantaina 17.4. Kaarinaan kokoontui yli 70 sudenpentulaumaa Lounais-Suomen Partiopiirin Aikakone 2010 -sudenpentukisoihin.

353

Pupu-Kyyhkyt-lauma suorittamassa lhttehtv.

"Kauan sitten eräs mies nimeltä Kurt Gödel rakensi laitteen jota kutsuttiin ja kutsutaan vieläkin nimellä aikakone. Jos haluat tietää mitä maailmassa tapahtui 100 vuotta sitten eikä sinua pelota matkustaa äänen nopeudella etkä välitä ilmatöyssyistä ja tykkäät leikkimielisestä kisaamisesta saatat olla etsimämme henkilö."

Tältä kuulosti kisakutsu. Meidän lippukunnastamme löytyi 15 urheaa sudenpentua ja 4 akelaa, jotka uskaltautuivat aikakoneen kyytiin lauantaina 17.4.2010.

Aikakoneen matkaan lähdettiin Kaarinasta Vaarniemen koululta, jossa rakennettiin ihka oikea aikakone. Sitten otettiinkin suunta kotoisasti kohti Lemuntietä, josta jatkettiin Pyhän Katariinan Polut -retkeilyreitistölle. Kisassa oli mukana lippukunnastamme kolme pentuetta: Karhut, Hirvet ja Pupu-Kyyhkyt. Kisassa liikuttiin laumoissa saattajat mukana. Päivän aikana kierrettiin 9 rastia ja lisäksi matkan ajaksi oli varattu tehtävä, joka tuli suorittaa aina kun löysi matkanvarrelta tehtävälapun.

354

Hirvi-lauma ja aikakoneen matkalta lytynyt Lemuntie.

Kisatehtäviä oli mm. matka menneisyyteen, solmut narussa, bumtsibum, liiku kuin laiskiainen, puusta pudonnut ja juokseva vesi. Ja näiden tehtävänimien taakse piiloutunut tehtävä selvisi rastilla annetusta tehtäväkäskystä. Näistä paljastuksia luvassa lisää myöhemmin, mutta jätettäköön vielä toistaiseksi mielikuvitukselle tilaa, koska näitä samoja kisoja samoilla tehtävillä järjestetään ympäri Suomea.

Suurin osa sudenpennuista oli kisoissa ensi kertaa ja suoritus oli hieno. Vaikka joillain rasteilla jouduttiin jonottelemaan todella kauan, tunnelma pysyi hyvänä ja rasti suoritukset olivat hauskoja. Nuorimmille osallistujillemme päivä venyi aina viiteen asti iltapäivällä, mutta hymy ei hyytynyt edes iltapäivän pikku vesisateesta huolimatta.

Kisan viralliset tulokset tiedotetaan myöhemmin kun kisa on pidetty toukokouun loppupuolella myös piirin pohjoispään sudenpennuille. Maksimipisteet kokonaisuudessaan olivat 60 pistettä, josta lippukunnastamme Pupu-Kyyhkyt nappasivat 46,4 pistettä, Karhut 38,6 pistettä ja Hirvet 37,9 pistettä (kisan voittaja lauma keräsi 54,6 pistettä), mikä on ensikertalaisille oikein hieno suoritus kun kisasta ei lähdetty varsinaisesti pisteitä vaan kokemuksia hakemaan. Lähdetään varmasti ensi vuonna uudelleen!

Sunnuntaina piirin seikkailijat matkasivat aikoneen matkassa samassa maastossa. Seikkalijoita ei lippukunnastamme tähän kisaan osallistunut, mutta muutaman johtajan voimin oltiin pitämässä kisoissa rastia.

Eveliina Virtanen 19.04.2010

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö