Loading
Sisältö
Login

Partioviikko päättyi aurinkoiseen paraatiin

Aurinkoineni sunnuntai keräsi Turun kaduille yli 4100 partiolaista Lounais-Suomen Partiopiirin partioparaatiin. Kolkankävijöiden marssirivistöstä löytyi tänä vuonna yhteensä 52 kolkankävijää.

Paraatiharjoituksista

2009_05_03%2013_07_26_niko_IMG_1520_web_web.jpg
Paraatipäivän marssiharjoitukset pidettiin tällä kertaa Turussa. Kokoonnuimme Yliopiston parkkipaikalle, josta saimme aitiopaikalta ihailla partioviikon kunniaksi huivitettua Posankkaa. Alkuun ojensimme ja järjestimme rivit, joka tänä vuonna jostain syystä vaati ekstramäärän säätöä ja sähläystä, mutta sitten olikin aika laittaa rummut pärisemään rummuttajiemme Hennan, Ellun ja Anniinan toimesta.

Marssiharjoitusten alkuun ajoittain etupään rivit muistuttivat luikertelevia kastematoja, peräpäässä puolestaan oli nähtävillä melkoinen sudarimöykky kaarrosten jälkeen kun varmaan ihan jokainen ei muistanut missä rivissä oli tarkoitus marssia. Mutta harjoitus tekee mestarin ja tämäkin alkoi sujua hetken harjoittelun jälkeen. Rivistöt olivat kunnossa, tahti hallussa ja olimme siis valmiita suuntaamaan kohti Tuomiokirkkoa!

Paraatijuhlasta

Tuomiokirkolle kokoontui yli 4100 partiolaista. Paraateja järjestettiin partioviikon päätteeksi samana päivänä myös Tampereella, Helsingissä ja Lappeenrannassa - yhteensä 10 000 partiolaista osallistui näihin kevätparaateihin. Kaikilla paraateilla oli yhtenäinen teema, niitä marssittiin suomalaisen partioliikkeen 100-vuotisen taipaleen juhlatunnelmissa. Myös meripartiotoiminta juhlisti paraatissa 100 vuotisjuhliaan.

Paraatiaktiivisuudesta

Paraatiin osallistui tällä kertaa yhteensä 52 kolkankävijää: 39 ikäkausipartiolaista ja 12 partiojohtajaa. Lippukunnan paraatiaktiivisuus prosentti oli tänä vuonna 31,1%. Osa L-SP:n lippukunnista pystyy tuomaan paraatiin jopa yli 70 % jäsenistään - tässä meille kolkankävijöille tavoitetta kerrakseen! Toisaalta jo yhden bussin täyteen saaminen on hyvä saalis meille kun muutamina edellisinä vuosina on bussiin jäänyt melkoisesti tyhjiä paikkoja.

Kolkankävijöiden oman paraatiaktiivisuuspokaalin tällä kertaa itselleen saivat samoajaryhmä Karhut Lemusta. Karkilla täytetyn kiertopokaalin saa vuosittain ryhmä, joka osallistuu paraatiin parhaimmalla osallistumisaktiivisuusprosentilla. Onnittelut Karhuille hienosta saavutuksesta!

Aktiivisuuskisan 2010 tulokset:
1. 80,00% Karhu-vartio
2. 60,00% Sisiliskot
3. 57,14% Siilit
4. 50,00% Apinat
5. 47,62% Karhu-lauma
6. 46,15% Sorsat
7. 33,33% Karvanopat
8. 30,00% Hirvet
9. 20,00% Opossumit
10. 15,79% Pupu-Kyyhkyt

Paraatikuvista ja -tuloksista

Paraatikuvia ilmestynee lähipäivinä piirin nettisivuille.

Paraatin ryhtikilpailussa Kolkankävijät saavuttivat 5. sijan isojen yhteislippukuntien sarjassa. Kisan tuloksia tarkemmin täällä. Juuri ennen marssia pidetyt marssiharjoitukset ainakin tuottivat tulosta, sillä niin kaarteista kuin tahtimarssistakin saatiin täydet kympit - hyvä me!

Lippukunnanjohtaja kiittää kaikkia paraatiin osallistuneita ja paraatipäivän järjestelyissä auttaneita oikein onnistuneesta ja aurinkoisesta paraatipäivästä.

Eveliina Virtanen 25.04.2010

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö