Loading
Sisältö
Login

Pohjoisnuoli houkutteli sudenpentuja Mannerlahteen

Viikonloppuna jrjestetty sudenpentujen retki kokosi 19 reipasta sudenpentua Askaisten Mannerlahteen. Viikonlopun aikana sudenpennuille tuli tutuksi kompassi, ilmansuunnat sek karttamerkit.

normal_20100529-210251-joonas.jpg

Sudenpennut rakensivat ryhmiss kompassit

Perjantaina lipunnoston jälkeen ohjelma jatkui leikeillä ja siinä lomassa tutustumisella. Olihan matkassa sentään sudenpentuja niin Askaisista kuin Lemustakin.

Ilta jatkui teltanpystyksen merkeissä. Innokkaat sudenpennut kantoivat telttatarvikkeet viereiseen metsärinteeseen, jonne tohinalla alettiin pystyttämään kahta puolijoukkue telttaa. Poikien teltan kanssa ilmeni heti pienehköjä ongelmia - telttakepit eivät tahtoneet mahtua reijistä. Joten telttakepit vaihtoon tyttöjen kanssa ja sitten vaan uutta yritystä, mutta eivätpä vaihdetutkaan telttakepit tilannetta helpottaneet.

Väliin saatiinkin pieni energianpurkutuokio kirkonrotan merkeissä, kun odoteltiin niiden oikeanmallisten keppien saapumista Lemun kolon varastolta. Lopulta molemmat teltat saatiin yöpymiskuntoon ja masun täydennyksen jälkeen alkoikin iltapuuhat ja hiljaisuus.

Aamulla lipunnoston ja aamupalan jälkeen oli perinteikäs matka Kolkan-saareen. Leppoisan merimatkan jälkeen saaressa odotti rastirata kartasta, kompassista ja väli-ilmansuunnista. Toki väliin mahtui myös leikkejä sekä evästauko.

Saaresta takaisin päästyään sudenpennut askartelivat mosaiikkipannunaluset pienistä kaakelilaatoista, söivät päivälliseksi Kolkkamössöä ja ennen iltaohjelmaa ennätettiin saunoa ja uida pitkän kaavan mukaan. Illan ohjelmassa oli myös rasti tähdistä. Iltaohjelmassa kompassiteema jatkui. Sudenpennut saivat aimon tietoannoksen partiosymboleissa esiintyvistä liljoista, kompassiruususta ja pohjoisnuolesta. Myös sudenpennut pääsivät ryhmissä rakentamaan kompassin käyttäen apunaan vedellä täytettyä lautasta, parsineulaa ja korkin palasta.

Iltapalan jälkeen olikin aika siirtyä iltatoimien pariin ja valmistautua sisäyöpymiseen.

Sunnuntaina suunistettiin johtajien opastuksella sekä leikittiin ja toki pakattiin tavarat.

Leiri päättyi perinteisesti lipunlaskuun ja merkkien jakoon.

Aiheeseen liittyvää
Kuvia retkelt

Joonas Suominen 01.06.2010

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö