Loading
Sisältö
Login

Kilke on nyt ohi

Kuudes finnjamboree Kilke on nyt onnellisesti ohi. Leiriltä on palannut 25 kolkankävijää onnellisena, väsyneenä, pölyisenä ja iloisena monien, monien uusien leirimuistojen kera.

365

Hyrrä-savun leiriläiset yhteiskuvassa viimeisenä iltana.

Yhdeksän päivän leiri Evolla hurahti vauhdilla. Leirielämäämme Raffun Rumba-kylässä Hyrrä-savussa rikastutti Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat, Mietoisten Kolopuutintit ja Ruoripojat Porista.
Pyörii Raffussa, Rumban tahdissa, Hyrrrrrrä!

Ohjelmalaaksoissa tarpojat ja samoajat pääsivät suorittamaan erilaisia tehtäviä maa-, ilma-, vesi- ja tulilaaksoissa. Esimerkiksi tulilaaksossa päästiin kokeilemaan taontaa, maalaaksossa jonglöörausta ja ilmalaaksossa rakennettiin ja testattiin raketti. Vaeltajaohjelma koostui myös osaksi näiden laaksojen puuhailuista sekä palvelutehtävistä.

Koko leirin yhteisiä kokoontumisia leirillä oli neljä: avajaiset järven rannalla sekä ohjelmalavalla järjestetty jumalanpalvelus, musiikkiteatteri ja päättäjäiset. Alaleirissämme Raffussa järjestettiin puolestaan neljä erityyppistä alaleirin iltaa. Harjannostajaisia vietettiin kukkamekoissa, lägerbål tutustutti meidät suomenruotsalaisiin iltanuotioperinteisiin, kv-illan ohjelmasta vastasivat ulkomaalaiset partiolaiset ja vietettiinpä myös perinteistä iltanuotiota Raffun rockilla, rumballa, reggaella ja räpillä höystettynä. Tämä on Raf-Raf-Raf-Raf-Raffu musiikkia, Lounais-suomen murteella, också på svenska...

Päivittäin pääsimme ruokailemaan kyläkeittiössämme parin sadan muun leiriläisen kanssa. Rumba Airlines Catering tarjosi maailman matkallaan herkullista leiriruokaa ja viihtyisät ruokailuhetket.

Sää suosi leiriä, ajoittain jopa liiankin kuumana. Vettä tuli taivaalta yhtenä yönä ukkosen saattelemana, mutta Tarus-tyyppisiltä sateilta vältyttiin. Tosin parissa teltoistamme taidettiin tuona yönä harjoittaa uimaliikkeitä kun maa ei imenyt vettä samalla tahdilla kun sitä taivaalta tuli. Myrskyvaroituksiakin leirillä annettiin, mutta onneksi vältyimme pahimmilta trombeilta ja teltat pystyivät maassa. Viimeisen illan aikana kuitenkin leirialueelta ohjelmalavan tuntumasta oli kaatunut puita. Samaan aikaan sähköt katkesivat leiristä. Homma saatiin kuitenkin korjattua parissa tunnissa.

Viimeisenä iltana ja yönä vietettiin aikaa uusien partioystävien kanssa ja aamun sarastaessa vastaan tuli myös useampia leirijäyniä. Leirin purku sujui nopeasti, paluumatka alkoi ajallaan ja oli aika hyvästellä uudet partioystävät. Onneksi facebookit ja muut sähköiset yhteydenpitovälineet mahdollistavat helpommin yhteydenpidon leirin jälkeenkin.

... ja lopuksi huudetaan mukana:
Raffu,
Häng med i sången,
We are having more fun,
ja nyt saa huutaa: Raffu!

Kuvia tulossa nettisivuillemme. Lisää leiritunnelmia Kilkkeen nettisivuilta

Eveliina Virtanen 09.08.2010

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö