Loading
Sisältö
Login

Kansainvlist partiota Turussa

Maailman partiostin tapahtuma B-P Fellowship Event 6.-9.9.2012 on parhaillaan kynniss Turussa. Tapahtumassa ksitelln partion johtajakoulutusta ja tutustutaan partiotoimintaan Suomessa.

534249_448821941835964_1835229741_n.jpg

Kuva: Partiovaruste

Camp in City -mallipartioleiri

Tilaisuuden yhteyteen pystytettiin kaupunkiin rakennettu partioleiri. Mallileirillä voi lauantaipäivän aikana tutustua siihen mitä partiotoiminta on maalla, merellä ja ulkomailla. Leirillä pääsi myös näkemään partiolippukuntien veneitä, leirirakennelmia ja kuulemaan partiomusiikkia.

Tämä Camp in City -tapahtuma on kerännyt tänään paljon yleisöä Turun Varvintorille. Myös maailman partiosäätiön kunniapuheenjohtaja Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia ovat tänään vierailleet mallileirillä Maailman partiosäätiön kanssa.

Partion johtajakoulutus

Partion johtajakoulutus on samankaltaista kaikkialla maailmassa.

387725.jpg

Kuva: Turun Sanomat

Vaikka partiolaiset tulevat eri kulttuureista, kaikilla on sama partiolupaus ja sama aate. Kaarle XVI Kustaa totesi seminaarissa partion olevan maailman suurin johtajien kouluttaja. Johtaminen aloitetaan jo nuorena tekemällä oppimalla ja nuorempia lapsia ohjaamalla.

Partiosäätiön edellinen johtaja Lars Kolind puolestaan totesi partiojohtajakoulutuksesta: "Partiossa koulutetaan tulevaisuuden johtajia. Tämä on paras mahdollinen investointi, sillä tiedän, että nämä johtajat rakentavat parempaa maailmaa. Kun investoit nuoriin, investoit 30 vuotta eteenpäin tulevaisuuteen. Mutta kun investoit partiolaisiin, investoit johtajiin, jotka vaikuttavat niin maailman köyhimmissä paikoissa kuin tavallistenkin ihmisten elämässä".

Tapahtuma on saanut paljon näkyvyyttä mediassa:

Eveliina Virtanen 08.09.2012

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö