Loading
Sisältö
Login

Ice age -talviretkellä

Kolkankävijöiden 9 innokasta jäsentä (4 seikkailijaa, 3 samoajaa, 1 vaeltaja ja 1 aikuinen) osallistuivat Rannikkoseudun alueen lippukuntien ensimmäiselle yhteiselle talviretkelle viikonlopuksi 1.-3.3.2013.

2013-03-03%2010_10_32.jpg?m=1362327211

Kolkankävijöiden, Jokikylän Poikien ja Merimaskun Reimareiden muodostaman sinisen savun iglu-jäälyhty sunnuntaina lumisateen jälkeen.

Rannikkoseudun alueen ensimmäinen yhteinen talviretki!

Ice age -talviretki järjestettiin seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille Rymättylässä. Retkelle osallistui Kolkankävijöiden partiolaisia Jokikylän pojista, Merimaskun Reimareista, Maskun Hemmingin Tyttäristä ja Pojista, Mietoisten Kolopuutinteistä, Naantalin Sinisistä, Raision Killinalleista ja Rymättylän Märssyvahdeista. Kaikkiaan osallistujamäärä oli lähes 160 partiolaista ympäri Rannikkoseudun lippukuntia.

Leiri oli jaettu neljään savuun: siniseen (JoPo, Kokä, MeRe), vihreään (MHTP, MieKot), keltaiseen (RaKiNa) ja ruskeaan (NaSi, RMV). Erilaisissa ohjelmissa ja ruokailuaikatauluissa hyödynnettiin savujen olemassaoloa.

Ohjelmaiglut lumikenkäilystä keskiaikaisiin markkinoihin

Talviretken ohjelman, joka oli jaettu erilaisiin ohjelmaigluihin, puitteissa retkiosallistujat pääsivät kokeilemaan taitojaan ja oppimaan uusia asioita muun muassa lumikenkien ja heijastimen valmistuksessa, pilkkimisessä (saatiin kaikkiaan 1 ahven) sekä jousipyssyn valmistuksessa. Maastoleikkiin osallistuttiin savuittain.

Maastoleikissä päästiin valtaamaan kaivoksia, metsästämään mammuttia, laulamaan ja leikkimään Laurentsiaa puolituntia yhteen menoon. Markkinat-ohjelmaiglussa sujahdettiin keskiaikaiseen tunnelmaan: tarjolla oli erilaisia ohjelmapisteitä pienistä leikeistä ja peleistä metallisen korun valmistukseen ja salakirjoituksen kautta ensiapuvalmiksiin.

Sää nimensä kaltainen

2013-03-03%2007_55_45.jpg?m=1362327208

Ice agen sää muistutti jääkautta.

Sää talviretkellä oli nimensä (ice age, jääkausi) kaltainen. Perjantai-iltana varpaat saattoivat olla aavistuksen kohmeessa, mutta lauantaina päästiin tunnelmaan: pakkasta noin -15 astetta, vaakasuuntainen lumisade höystettynä purevalla tuulella. Sunnuntaiaamuun mennessä lunta satoi noin 20 senttiä, joka loi omat haasteensa teltan pakkaamiseen.

Kuten lauantai-illan näytelmässä, jossa kesä voitti pahan talven, näyttäytyi aurinko mukavan lämmittävästi sunnuntaina.

Koska pakkasta oli toistakymmentä astetta, piti ruoka syödä nopeasti ja tiskauksessa sai olla tehokas, sillä muuten ruoka tai tiskivedet jäätyivät lautaselle. Yöt lämpöisessa kaminateltassa tuntuivat melkeinpä luksukselta: edes tunninmittainen kipinävahti ei haitannut yöunia.

""Hyvää yötä, Jeesus myötä, kiitos tästä retkestä, se oli kiva retki!""

Seuraavaa alueen yhteistä projektia odotellessa pidetään yllä viikonloppuna muodostuneita uusia ystävyyssuhteita ja nautitaan keväisestä auringonpaisteesta.

Helena Siivonen 03.03.2013

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö