Loading
Sisältö
Login

Ensi kesän piirileiri siirretään Gyltöstä Evolle

"Lounais-Suomen Partiopiirin Piiru14-piirileiriä ei aiemmista suunnitelmista poiketen järjestetäkään Paraisten Korppoossa Gyltön saarella, vaan Evon partioleirialueella Hämeenlinnassa." Tästä huolimatta luvassa on piirun verran parempi leiri.

20130729_Aikakone_ev_014.JPG?m=1376852923

Kuva Kolkankävijöiden AIKAKONE-kesäleiriltä 2013.

Lounais-Suomen Partiopiirin Piirihallitus tiedottaa (21.9.2013):

"Lounais-Suomen Partiopiirin Piiru14-piirileiriä ei aiemmista suunnitelmista poiketen järjestetäkään Paraisten Korppoossa Gyltön saarella, vaan Evon partioleirialueella Hämeenlinnassa.

Gyltön alue on osoittautunut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusten mukaan korkeariskiseksi puutiaisaivotulehdukselle. Selvitysten ja lausuntojen perusteella on haluttu tehdä vastuullinen päätös olla ottamatta riskiä yhdenkään leiriläisen sairastumisesta.

Tieto siitä, että Turun saaristossa sijaitsevassa Gyltössä esiintyy puutiaisia (punkkeja), jotka levittävät puutiaisaivotulehdusta saavutti piirihallituksen ja piirileirin leiritoimikunnan vasta, kun päätös piirileirin sijainnista oli jo tehty. Kun tieto asiasta saatiin, piirihallitus, leiritoimikunta ja leirin ohjausryhmä ryhtyivät välittömästi selvittämään asiaa tarkemmin. Lausuntoja on pyydetty useilta asiantuntijatahoilta.

Saatujen lausuntojen perusteella piirihallitus on tehnyt päätöksen siirtää Piiru14-piirileiri pois Gyltöstä, sillä ei haluta ottaa riskiä yhdenkään lapsen sairastumisesta. Puutiaisaivotulehdus on puutiaisen levittämä virustauti eikä siihen ole tarjolla lääkehoitoa. Tulehduksen hoito vaatii sairaalahoitoa. Tauti tarttuu muutamassa minuutissa punkin syljestä jo pureman alkuvaiheessa. Perinteinen punkkisyyni ei siis auta puutiaisaivotulehduksen ennaltaehkäisyssä.

Piirihallitus toivoo, että leiritoimikunta sekä jo rekrytoidut leirintekijät ymmärtävät päätöksen ja voivat sitoutua partiopesteihinsä myös leirin uudella sijaintipaikalla.

Piiru14-piirileirin uusi leiripaikka on Evon partioleirialue, joka sijaitsee Hämeenlinnan kaupunkiin kuuluvan Lammin maastossa. Noin sadan hehtaarin laajuisella leirialueella on järjestetty esimerkiksi kesällä 2013 Hämeen Partiopiirin piirileiri Ilves13 ja vuonna 2012 kansainvälinen vaeltajaleiri Roverway 2012 sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri Saraste."

Alkuperäinen uutinen:
http://www.lounaissuomenpartiopiiri.fi/ajankohtaista/uutiset/21-09-2013_piiru14-piirileiri-siirtyy-gylt%C3%B6st%C3%A4-evolle

Helena Siivonen 21.09.2013

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö