Loading
Sisältö
Login

Lippukuntapäivässä kouluttauduttiin

Lounais-Suomen Partiopiirin Lippukuntapäivässä oli piirin kaikille partiojohtaikäisille partiolaisille tarjolla koulutuksia ja messupisteitä laidasta laitaan sunnuntaina 22.9. Raumalla.

20130428%20salainenkev%C3%A4tretki%20hs%20020.JPG?m=1367490046

Lippukuntapäivässä ei päästy kokeilemaan trampoliinia, vaikka Salaisella kevätretkellä niin tehtiinkin.

Kolkankävijöistä Lippukuntapäivään osallistui kolme johtajaa, joista kaksi osallistui päivän ohjelmaan ja yksi mahdollisti sitä. Aamu alkoi luonnollisesti noin kukonlaulun aikaan, jotta ehdimme Raumalle kello yhdeksän aamupalalle, jonka jälkeen oli kaikille yhteinen osuus, jossa käsiteltiin piirin ajankohtaisia asioita sekä kuulimme ikäkausista. Yhteisen osuuden jälkeen alkoivat omavalintaiset koulutukset.

Seikkailijaohjelmaa ja ansiomerkkejä

Aamupäiväksi olimme valinneet ansiomerkkikoulutuksen sekä seikkailijaohjelmakoulutuksen. Ansiomerkkikoulutuksessa käytiin läpi niin Lounais-Suomen Partiopiirin ansiomerkit, myöntämis- ja hylkyperusteet kuin Suomen Partiolaisten ansiomerkit. Lisäksi muistuteltiin, että lippukunnissa on myös omia ansiomerkkejä (ei kaikilla), joita voi ja kannattaa myös jakaa.

Seikkailijaohjelmakoulutuksessa pääpaino oli erilaisissa leikeissä ja erityslapsissa (osallistujat saivat ilmoittautuessaan valita 7 eri vaihtoehdoista 2 mielenkiintoisinta ja ne toteutettiin).

Lounaasta messuihin

Aamupävän koulutusten jälkeen suuntasimme lounaalle ja pullakahville. Lounaan jälkeen oli aikaa tutustua piirin asettamiin messupisteisiin. Tarjolla oli muun muassa kaikkien ikäkausiryhmien jaostojen pisteet, joisssa kerrottiin tulevista ko. ikäkaudelle suunnatuista tapahtumista sekä ansiomerkkipiste, jossa sai tutustua lähemmin ansiomerkkeihin. Lisäksi tarjolla oli koulutusryhmän messupiste ja aluetoimintaa esittelevä piste.

Lounastauolla oli myös hyvä hetki nähdä partiokavereita muista lippukunnista ja kysellä kuulumisia - niin lippukuntien kuin henkilöiden omiakin.

JTI + Media, laki ja partio

Iltapäivälle olimme valinneet JTI-koulutuksen eli johtamistehtäväohjaajan ilta -setin, jossa käsiteltiin partiojohtajaperuskurssilaisen johtamistehtävää ja ohjaajan roolia siinä.

Media, laki ja partio -setissä käsiteltiin tekijänoikeuksia ja viestinnän etiikkaa partiomedioissa. Kouluttajana toimi tietokirjailija Katleena ”Skeitti” Kortesuo.

Iltapäivän osuuksien jälkeen yhteinen lipunlasku, loppusanat ja sisaruspiiri. Kivaa oli! Ensi vuonna uudestaan! :)

Helena Siivonen 23.09.2013

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö