Loading
Sisältö
Login

Leppisten eka yöretki!

Kolkankävijöiden lemulainen Leppikset-lauma teki ensimmäisen oman yöretken Kolkankylään, Nousiaisiin 7.-8.2.2014. Mukana 100% sekä lapsista että johtajista.

20140208%20leppisten%20talviretki%20hs%20013.JPG?m=1392052849

Leppisten itse suunnittelemat ja toteuttamat ruokailuvälinepussit.

Leppikset-lauman ensimmäinen oma yöretki päätettiin sijoittaa helmikuun alkuun, koska silloin ulkona olisi lunta, eikä pieni pakkanen haittaisi menoa ja meininkiä. Toisin kuitenkin kävi. Räntää tuli taivaalta, +2 astetta ja märkää ja liukasta riitti.

Sauna, lettuja ja makuupussit

20140208%20leppisten%20talviretki%20ml%20001.jpg?m=1392052851

Sääolosuhteista huolimatta retkelle osallistui 100% Leppikset-laumasta (niin sudenpennuista kuin johtajistakin). Perjantaina ohjelmassa oli mökkiin tutustumista, lumilyhdyn rakentelua, saunomista ja melkein lumessa kierimistä, vohvelinmakuisia lettuja - kermavaahdolla tietty! - ja mikä ehkä kaikkein jännittävintä: eka yö makuupussissa.

Heti yhdeksän jälkeen illalla ryömimme makuupusseihin ja lapset hiljenivät noin viidentoista minuutin kuluessa, kun jokainen oli ensin löytänyt oman paikkansa ja ottanut unikaverin kainaloonsa.

Aikainen herätys ja maailman paras kokki

20140208%20leppisten%20talviretki%20hs%20001.JPG?m=1392052829

Aikainen nukkumaanmeno tarkoitti tietysti aikaista heräämistä. Kuiskiminen alkoi joskus klo 7 maissa ja pitihän sitä sitten nousta laittamaan aamupalaa nälkäisille sudenpennuille. Aamupala oli syöty joskus puoliyhdeksän maissa, jonka jälkeen aloimme heti hommiin.

Nimittäin aamupäivän ohjelmassa oli ruokailupussien tekoa. Mia-akela oli ommellut vaaleanvihreät pussit valmiiksi jo kotona ja meidän muiden tehtäväksi jäi suunnitella ja toteuttaa omannäköinen Leppis-ruokailuvälinepussi. Luovuutta oli selvästi ilmassa ja lopputulokset olivat huippuhienoja.

Lounaaksi maailman paras kokki, Outi-akela, teki meille kolkkamössöä, joka saavutti tälläkin kertaa valtaisan suosion. Ruoan jälkeen vaatteet päälle ja mökkimaastoon tutustumaan. Rakennettiin oma maja ja haaveiltiin pulkkailusta, mutta vain haaveiltiin, vähälumisuuden vuoksi.

Veistelyä ja sahausta

Mökille palattuamme sai veistellä puukolla, mikä taisi olla yksi retken kohokohdista. Sahasimme myös omat Leppis-mölkkypalikat, joita päästiin testailemaankin (palikat jätettiin mökille, muutkin saavat niitä käyttää!).

Iltapäiivään mahtui myös välipalatauko, piirtämistä, olemista ja tietty päivällinen - kanaa ja perunaa. Arvaatte varmaan, kuka senkin valmisti. Herkkua oli. Ja salaattiakin uskallettiin syödä.

Ennen kotimatkaa tarjolla oli vielä omien tavaroiden tunnistamista ja pakkausta, yhteisten tilojen siivousta, tavaroiden palauttamista varastoon ym. muuta, mitä retkellä yleensä tehdään ennen lähtöä. Ehdimmepä leikkiä kirkkistä ja pikipataakin hyvän tovin ennen kuin kello ehti kuuteen.

Kiitos osallistujille! :)

Ps. Kuvia löytyy täältä:
http://www.kolkankavijat.fi/kuvat/index.php/vuoden-2014-kuvia

Helena Siivonen 10.02.2014

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö