Loading
Sisältö
Login

Askaisten ensimmäiset johtajat

Viime viikonloppuna (30.9. - 2.10.) järjestetylle VJ-kurssille osallistui kolme johtajaa Askaisista. Miia, Pauliina ja Sabina ovat ensimmäiset koulutetut johtajat Askaisista, jotka aloittivat sudenpentuina sen jälkeen, kun Askaisten partiotoiminta elvytettiin uudelleen vuonna 2000.

http://www.kolkankavijat.fi/galleria/albums/2005-09-30_vj-kurssi_Puzzle/20051001-111018-vj-kurssi_Puzzle_jone.jpg
Vartionjohtajakurssi Puzzle järjestettiin Rymättylässä pääsääntöisesti aurinkoisissa merkeissä, lukuun ottamatta sunnuntai aamupäivän tihkusateita. Kurssi toteutettiin Rannikkoseutu-alueen yhteistyönä. Kurssilla oli kouluttajia Raision KilliNalleista, Jokikylän Pojista, Maskun Hemmingin tyttäristä, sekä Kolkankävijöistä ja kurssilaisia samoista lippukunnista sekä Merimaskun reimareista ja Maskun Hemmingin pojista.

Sudenpennusta kohti johtajuutta.

Miia, Sabina ja Pauliina aloittivat partiouransa sudenpentuina Niina Valveen johtamassa Karhut-laumassa. Muutamien vuosien sudenpentuvaiheen jälkeen tytöt siirtyivät yhdeksän uuden vartiolaisen joukossa Ilvekset-vartioon vuoden 2001 loppupuolella. Vartiolaisina he syvensivät partio-osaamista ja oppivat uusia asioita, joita ei vielä sudenpennuille oltu opetettu. Vartiossa opittiin myös ryhmässä työskentelyä. Tytöt saivat vartiolaisina seurata kolmen eri johtajan tyyliä ja ammentaa jokaiselta johtajalta heidän parhaat ominaisuutensa.

Seuraava luonnollinen askel oli askel kohti johtajuutta ja osallistuminen vj-kurssille.
Pauliina ja Sabina toimivat Askaisten Apinat-vartion johtajina.

Toimintaa Askaisissa ja Velkualla jo lippukunnan alkuajoista lähtien

Hieman lippukunnan perustamisen jälkeen Askaisissa ja Velkualla oli myöskin partiotoimintaa 90-luvun alkupuolella. Kuitenkin johtajien muuttaminen opiskelupaikkakunnille aiheutti noille kahdelle kunnalle ylitsepääsemättömän johtajapulan. Toiminta Askaisissa ja Velkualla hiipui vuoteen -97 mennessä.

Uusi kipinä

Kolkanävijöissä vuonna 1999 toimintansa aloittanut Niina Valve päätti elvyttää Askaisten toiminnan. Vuonna 2000 tammikuussa Askaisissa aloitti uusi lauma nimeltään Karhut. Sinnikkäästi Niina on pyörittänyt partiotoimintaa Askaisissa ja rekrytoinut uusia johtajia riveihin. Josakin vaiheessa partiokipinä syttyi myös Velkualle. Niina Valveen sinnikkäiden ponnistuksien tuloksena Askaisissa toimii edelleen Karhut-lauma ja nykyisin jo 3 vartiota. Myös Velkuan toiminta on hyvällä mallilla. Niinan, Anja Suomisen ja Petri Rannikon ansiosta Velkualla toimii reipas sudenpentulauma Ketut ja innokas Hauki-vartio.

Joonas Suominen 03.10.2005

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö