Loading
Sisältö
Login

SamoajaEXPLO!

SamoajaEXPLO keräsi viikonloppuna 23.-25.10. Riihimäelle 1200 samoajaa ja kolmisensataa tekijää Riihimäelle. Osallistujia oli ympäri Suomen ja ohjelma oli suunniteltu nimenomaan samoajat kohderyhmänä, eli 15-17-vuotiaille nuorille.

20151025%20explo%20en%20004.jpg?m=1445795872

Kolkankävijöistä SamoajaEXPLOon osallistui Sisiliskot-samojavartiosta Elene, Veera, Elli sekä tyttöjen saksalainen vaihto-oppilasystävä, Isabel.

SamoajaEXPLO on noin kolmen vuoden välein järjestetty valtakunnallinen samoajatapahtuma, joka kerää paikalle toista tuhatta samoajaa ja muutamia satoja tekijöitä ympäri Suomen. Jokaisella samoajalla on siis kerran partiourallaan mahdollisuus osallistua EXPLOon osallistujana.

ExploRAILilla Riihimäelle

EXPLO alkoi perjantaina sillä, että tytöt lähtivät exploRAILilla eli junalla kohti Riihimäkeä yhdessä muiden Turun suunnalta tulevien osallistujien kanssa. Vastaavia junia tuli kaikista kaupungeista.

Perjantai-illan kohokohta oli allasbileet, jotka olivat muutoin huiput, mutta vesi olisi voinut olla lämpimämpää. Majoitus tapahtui kouluilla, mikä sai tytöiltä kiitosta - olivat sattuneet "hienoimpaan kouluun ikinä".

Kuplafutista, escape roomia ja treffit pimeässä
20151025%20explo%20en%20003.jpg?m=1445795870

Lauantaina ohjelmassa oli muun muassa kivoja ryhmäytymisharjoituksia, jännittävät treffit pimeässä ja ongelmanratkaisutaitoja vaativa escape room, josta piti päästä ulos viidessätoista minuutissa löydettyjen vihjeiden avulla. Tytöt pääsivät myös osallistumaan Cluedoon ja Huispaukseen. Pallo on pyöreä -aktiviteetti, kuplafutis, kaupunkisota ja lacrosse saivat myös osansa Kolkankävijöiden osallistumisesta.

Veera, Elene, Elli ja Isabel kertovat, että oli huippua päästä tutustumaan uusiin tuttavuuksiin, muihin samoajiin, ympäri Suomen niin järjestetyn ohjelman aikana kuin vapaa-ajallakin. Isabel kertoi, että hänellä vaihtarinakin oli huippua EXPLOssa - kannatti lähteä Sisiliskojen kanssa Riihimäelle.

Lauantai-illan bileet saivat myös kiitosta, joskin soitettu musiikki olisi voinut olla enemmänkin tyttöjen mieleen. Yöllä unta häiritsi käytävässä olleet valot ja nukkuminen jäi muutoinkin vähällä pitkälle jatkuneen ohjelman vuoksi.

Kannatti lähteä, ja menkää te muutkin!

Kaupungissa järjestetty EXPLO sai tytöiltä kiitosta. Ryhmänjohtajina toimivat tytöt kun ehtivät retkeillä metsässä riittämiin lippukunnan tapahtumissa kuin omien ryhmien retkilläkin.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli Elenen, Veeran, Ellin ja Isabelin mielestä enemmän kuin onnistunut ja he suosittelevat kaikille muillekin samoajille osallistumista EXPLOon, kun mahdollisuus tulee.

Tyttöjen ottamia kuvia löytyy täältä!

Helena Siivonen 25.10.2015

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö