Loading
Sisältö
Login

Kolkankävijät aloittivat Yhteisvastuukeräyksen

Kolkankävijät ja Maskun Hemmingin Tyttäret ja Pojat aloittivat Yhteisvastuukeräyksen yhdessä Maskun seurakunnan kanssa tänään ystävänpäivänä 14.2. Kaiken Kansan Talvitapahtumassa Mannerlahdessa, Askaisissa.

Yhteisvastuu%202016-02-14.jpg?m=1455449409

Yhteisvastuu torjuu nuorten syrjäytymistä

Partio on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittaisen Yhteisvastuukeräyksen kotimaan erityiskohde vuonna 2016. Keräyksen teemana on syrjäytymisen ehkäiseminen. Ystävien puute on nuorten omasta mielestä suurin syy syrjäytymiseen.

Yhteisvastuukeräysvaroilla toteutetaan hankkeita, joilla pyritään saamaan yhä useampi syrjäytymisvaarassa oleva lapsi ja nuori mukaan partiotoimintaan. Partiossa opitaan taitoja ja tietoja, jotka auttavat elämässä. Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa ja opitaan auttamaan toisia.

100 uutta tapaa tehdä partiota

Keräysvaroilla löydetään partiossa sata uutta tapaa tehdä partiota. Tuotoilla rahoitetaan paikallistason hankkeita. Niillä tavoitetaan lisää sellaisia lapsia ja nuoria, joita partiotoiminta erityisesti hyödyttää; esimerkiksi entistä useampia maahanmuuttajia, erityistä tukea tarvitsevia sisupartiolaisia ja vähävaraisista perheistä tulevia lapsia ja nuoria.

Kolkankävijät mukana Yhteisvastuussa

Kolkankävijöiden Ahmat-tarpojavartio johtajineen oli mukana Yhteisvastuun aloitusjumalanpalveluksessa 7.2., jossa tarpojat avustivat kirkonmenojen tehtävissä ja kirkkokahveilla.

Tänään 14.2. Kolkankävijät olivat näkyvästi mukana Kaiken Kansan Talvitapahtumassa yhdessä Maskun Hemmingin Tyttärien ja Poikien sekä Maskun seurakunnan kanssa. Tapahtumassa oli tarjolla lettuja ja hernekeittoa Yhteisvastuun hyväksi. Pääsivät osallistujat paistamaan makkaraa tapahtumaa varten viritetyllä laavullakin.

Yhteisvastuukeräys jatkuu aina partioviikolle saakka. Pitkin kevättä lippukunnassa suoritetaan Yhteisvastuu-merkkiä eri ikäkausissa ja Yhteisvastuun lipaskeräystäkin jatketaan.

Lähde: Lounais-Suomen Partiopiiri

Iloista ystävänpäivää ja aktiivisia hetkiä Yhteisvastuun parissa!

Helena Siivonen 14.02.2016

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö