Loading
Sisältö
Login

Tänään 22.2. vietetään Muistelemispäivää

Muistelemispäivänä 22. helmikuuta partiolaiset ympäri maailman muistavat ystäviänsä ja sitä, että kuulumme suureen kansainväliseen partioliikkeeseen. Samalla voimme toimia paremman maailman hyväksi. Muistelemispäivää vietetään juuri tänä päivänä, sillä se on partioliikkeen perustajan Robert Baden-Powellin ja hänen vaimonsa Olaven yhteinen syntymäpäivä.

20160721_Roihu_ev%20%287%29.jpg?m=1470477443

Muistelemispäivä

Muistelemispäivänä (World Thinking Day) juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Muistelemispäivää vietetään 22.2. joka vuosi. Muistelemispäivä on partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Lady Olave Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä. Perinne on jatkunut vuodesta 1926.

Tarkoituksena on ajatella tuona päivänä muiden maiden partiolaisia sekä herättää halu auttaa huonommassa asemassa olevia partiolaisia. Joka vuonna muistelemispäivällä on eri teema. WAGGGS julkaisee aktiviteettipaketin teemaan liittyen. Muistelemispäivän viettoon kuuluu myös oleellisesti varojen kerääminen Muistelemispäivärahastoon.

WAGGGS:lla on oma kehitysyhteistyörahastonsa, Muistelemispäivärahasto eli Thinking Day Fund, joka on perustettu vuonna 1932. Rahaston varoilla tuetaan ja edistetään partiotoimintaa kaikkialla maailmassa rahoittamalla mm. kehitysmaiden partiojärjestöjen johtajakoulutusta sekä julkaisemalla koulutusmateriaalia. Rahasto auttaa myös uusia, vastaperustettuja partiojärjestöjä. Muistelemispäivärahaston eräänä päätavoitteena on rakentaa ja vahvistaa yhteisvastuuta.

Muistelemispäivää voi viettää muun muassa seuraavilla tavoilla:
- tutustua partiotoimintaan eri maissa
- tehdä aktiviteetteja globaaleista ongelmista
- kerätä rahaa muistelemispäiväsäätiölle

Muistelemispäivä 2017
Teema: kasvu

Vuonna 2017 haluamme kasvattaa Muistelemispäivän juhlintaa, ja kutsua useampia nuoria ympäri maailmaa kokemaan, millaista partiolaisena oleminen on! Muistelemispäivähaaste vuonna 2017 on kasvun matka, partiolaisten tukemista omissa ryhmissään, kun he esittelevät partioliikettä uusille jäsenille.

Teema ja aktiviteettilista on suunniteltu noudattaen WAGGGSin strategiaa “Kontaktoi – Kasva – Vaikuta”.

Lähde: http://partio-ohjelma.fi/ohjelmamateriaalia/muistelemispaiva/

Helena Siivonen 22.02.2017

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö