Loading
Sisältö
Login

Ensimmäiset Yhteiseen Partioon -toimintamerkit tehty!

Askaislainen Joutsenet-tarpojaryhmä ja lemulainen Kirahvit-seikkailijaryhmä olivat Kolkankävijöiden ensimmäiset, jotka tekivät Yhteiseen Partioon -toimintamerkin. Hienoa!

Yhteiseen%20partioon%20hs%20001.jpg?m=1493376817

Kolkankävijöiden Yhteiseen Partioon -toimintamerkin tekeminen on avattu Joutsenien ja Kirahvien esimerkillä. Otetaanhan tavoitteeksi, että jokainen ryhmä, ryhmän jäsen ja kaikki muutkin tekevät oman merkkinsä!

Yhteiseen partioon -toimintamerkki

Yhteisvastuuhanke voi tuntua sanana kaukaiselta, mutta kyllä tässä liikutaan aivan partion ytimessä. Meidän partiolupauksemme ja ihanteemme velvoittavat meitä Yhteisvastuukeräyksen tavoitteen mukaisesti tarttumaan partion keinoin kotimaassamme kasvaviin lapsiin ja nuoriin, jotta mahdollisimman monella olisi oma kaveri. Tutkimusten mukaan joka kolmas nuori on ilman harrastusta ja jopa joka viides lapsi ja nuori on yksinäinen.

Yhteiseen partioon -toimintamerkki (2017-2018) on tarkoitettu kaikille lippukunnille ja kaikille ikäkausille sudenpennusta aikuisiin. Merkin tavoitteena on ohjata partiolaista ymmärtämään, että partio on avoin harrastus kenelle tahansa. Vinkkien avulla tutustutaan moninaisuuteen ja pohditaan sen merkitystä niin partiossa kuin partion ulkopuolellakin.Toimintamerkki on tarkoitus toteuttaa yhden toimintakauden aikana.

Toimintamerkin aktiviteetit on tarkoitus tehdä yhdessä koko ryhmän kanssa. Jokaiseen osioon kuuluu myös vaihtoehtoinen, koko lippukunnalle suunnattu kaikkien yhteinen toteutusmuoto. Yhteiseen partioon liittyy kiinteästi partio-ohjelmaan, sen arvoihin ja tavoitteisiin. Aktiviteettien yhteydet partio-ohjelmaan lukevat kunkin aktiviteetin kohdalla.

Lähde: Lounais-Suomen Partiopiirin nettisivut (l-sp.fi)

Helena Siivonen 28.04.2017

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö