Loading
Sisältö
Login

Kolkankävijät osallistuu Rauhanrakentaja-hankkeeseen

"Partioliike viettää vuonna 2007 satavuotisjuhlaansa. Merkkipäivää julistetaan muun muassa juhlajamboreella Englannissa ja rakentamalla rauhaa Gifts for Peace –hankkeiden avulla. Suomessa juhlavuoteen kuuluvat esimerkiksi lippukuntien juhlakesäleirit, kaikkien Suomen lippukunnanjohtajien tapaaminen, suurjuhla ja Suomen Gifts for Peace –hanke Rauhanrakentaja." (Lähde: Riina Mustakallio; Rauhanrakentajan käsikirja; helmikuu 2006)

Tervehdys partioystävät!

”Partioliike viettää vuonna 2007 satavuotisjuhlaansa. Merkkipäivää julistetaan muun muassa juhlajamboreella Englannissa ja rakentamalla rauhaa Gifts for Peace –hankkeiden avulla. Suomessa juhlavuoteen kuuluvat esimerkiksi lippukuntien juhlakesäleirit, kaikkien Suomen lippukunnanjohtajien tapaaminen, suurjuhla ja Suomen Gifts for Peace –hanke Rauhanrakentaja. Juhlavuoden osallistumismerkkiä voivat partiopaidassaan kantaa kaikki juhlavuoden tapahtumiin osallistuneet. Osallistumalla rauhanrakentajaan voit ottaa merkin käyttöön jo 2006!

Partion juhlavuosi 2007 korostaa paikallisten partiolaisten osuutta maailmanlaajuisessa järjestössä – ’paikalliset lippukunnat rakentavat maailmaa’. Maailman järjestön juhlavuoden teema on One World – One Promise. Suomessa käytetään käännöksiä Yksi Maailma Yksi Lupaus – En Värld Ett Löfte. Teema kuvastaa partioliikkeen päämäärää, yhteisiä arvoja ja yhteistä tulevaisuuden tavoitetta.

--

Partiolainen osaa!
Rauhanrakentaja on paitsi Suomen Partiolaisten Gifts for Peace –hanke myös osa Suomen Partiolaisten vuosien 2005-2007 teemaa Partiolainen osaa – Scouter kan! Teeman tavoitteena on ikäkausiohjelmien käytön lisääminen ja partiomenetelmän vahvistaminen sekä lippukuntaleirien järjestäminen vuonna 2007. Teemaa toteutetaan lippukunnissa. Teema ja sen tavoitteet toteutuvat parhaiten peruspartiotoiminnassa, normaaleissa koloilloissa, retkillä ja leireillä. Niiden lisäksi on kuitenkin välillä mukava tehdä erityisiä hankkeita tai osallistua tapahtumiin. Piirien hankkeiden ha tapahtumien lisäksi on joitakin kaikille partiolaisille tarkoitettuja hankkeita. Vuonna 2006 tällaista kaikille Suomen partiolaisille tarkoitettua toimintaa on Rauhanrakentaja.”
(Lähde: Riina Mustakallio; Rauhanrakentajan käsikirja; helmikuu 2006)

Yksi tapa osallistua Rauhanrakentajaan on Rauhan kortit –postikorttikampanja. postikortit ovat tervehdyksiä, kuvia ja tekstejä arkipäivän tilanteista, jotka pitävät sisällään ajatuksen ystävyydestä, suvaitsevuudesta, tasa-arvosta ja rauhasta. Kortit askarrellaan itse ja lähetetään keskitetysti Partiotalon kautta partiolaisille toiseen suomalaiseen lippukuntaan tai toiseen maahan. Jokainen kortin lähettänyt saa samanlaisen tervehdyksen joko Suomesta tai ulkomailta.

Kolkankävijät aloittavat siis postikorttikampanjan - mukaan pääsevät kaikki lippukuntalaiset ikään tai sukupuoleen (tai mihinkään muuhunkaan) katsomatta!

Lisätietoja hankkeesta www.partio.fi/rauhanrakentaja

Helena Siivonen 30.03.2006

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö