Loading
Sisältö
Login

Nyt ROKkaillaan!

Rannikkoseudun alueen yhteinen ROK-kurssi on parhaillaan menossa Merimaskun seurakuntatalolla. Tnn kouluttaudutaan pivn verran ja elokuussa jatketaan viikonlopun jatko-osalla.

ROK%2020170513%20hs%20002.jpg?m=1494670135

Kurssilaisia on Jokikylän Pojista, Kolkankävijöistä, Maskun Hemmingin Tyttäristä ja Pojista, Mietoisten Kolopuutinteistä, Naantalin Sinisistä sekä Raision KilliNalleista yhteensä 35 kurssilaista.

ROK Rannikkoseudulla

Rannikkoseudun alueen lippukunnat järjestävät vuorovuosin ROK-kurssin eli ryhmänohjaajakoulutuksen samoajaikäisille (15-17-vuotiaille) partiolaisille, mikä on osa samoajien partio-ohjelmaa. Tällä kertaa järjestelyvuorossa ovat Kolkankävijät ja Merimaskun Reimarit, joskin mukana on kouluttajavahvistuksia myös Mietoisten Kolopuutinteistä ja Jokikylän Pojista.

Tänään on vuorossa ROK-päivä, kesän aikana lippukunnissa koulutetaan lippukuntakohtaisia asioita sekä varmistetaan samoajien riittävät erätaidot. Elokuussa tapaamme koko porukalla viikonlopun mittaisen koulutuksen merkeissä, jonka jälkeen samoajat tekevät johtamisharjoittelun omassa lippukunnassaan sudenpentu-, seikkailija- tai tarpojaryhmässä. Koko tämän setin jälkeen samoajille jaetaan todistukset käydystä koulutuksesta.

ROK-päivän sisältöä

Aamu aloitettiin koulutuksella ikäkausista ja niiden ominaispiirteistä, jonka puitteissa loimme omat mielikuvat sudenpennuista, seikkailijoista ja tarpojista. Ikäkausista siirryimme luontevasti partio-ohjelmaan, jossa piti tunnistaa eri ikäkausiin liittyät ppartio-ohjelmeen kuuluvat termit. Lounaaksi söimme lihapullia ja muusia.

Parhaillaan on menossa aktivoiva koulutus turvallisuudesta, nyt käynnissä Piirrä ja arvaa -osuus. Iltapäivällä on vielä tulossa tärkeää asiaa samoajajohtajan velvollisuuksista ja oikeuksista sekä partiomenetelmästä ja -ihanteista.

Terkkuja aurinkoisesta koulutuksesta!

Helena Siivonen 13.05.2017

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö