Loading
Sisältö
Login

Sudenpennut kisailivat Kuunsirussa

Lounais-Suomen Partiopiirin sudenpentukisat kytiin tnn Uudessakaupungissa ja Somerolla. Kolkankvijist Ukin kisoissa olivat pentueet Susista, Kotkista ja Delfiineist.

20170513%20sudenpentukisat%20vk%20004.jpg?m=1494698425

Kolme joukkuetta kisoihin

Viitisentoista aktiivista sudenpentua muodosti tänään kolme eri joukkuetta sudenpentukisoihin. Joukkueiden nimet muodostuivat ryhmien omista nimistä (Delfiinit, Sudet, Kotkat), vaikka joukkueissa mukana oli osallistujia myös Karhut-laumasta.

Kisäpäivä maastossa

Aurinkoinen päivä valkeni aikaisin, jotta ehdittiin matkata Lemusta ja Askaisista Uuteenkaupunkiin ilmoittautumaan läsnäolevaksi ja kisojen alkuun.

Sudenpennut kulkevat 4-8 hengen pentueissa, joilla jokaisella oli mukanaan saattajat omista akeloista, jotka huolehtivat kisareitillä pysymisestä ja siitä, että eväät tulivat syödyksi, kun oli nälkä.

Kisatehtäviä oli laidasta laitaan: periskoopin rakentelua, ensiavun antamista, erilaisten asioiden tunnistamista niin tunto- kuin hajuaistinkin avulla, kierrätystä, puun iän ja koon arviointia sekä eläinten jälkien ja ravinnon yhdistämistä, jokamiehenoikeuksia ja viimeisenä tehtävänä oli kurkistaa itse rakennetun periskoopin kanssa kulman taakse, tunnistaa tavuja ja muodostaa niistä lause.

Päivän päätteeksi syötiin nakkikeittoa, eikä jääty odottamaan palkintojenjakoa, jotta päästiin ajoissa kotimatkalle, joten jännitetään tuloksia vielä.

Kuvia kisoista

Saattajien ottamia kuvia löytyy täältä. Käy kurkkaamassa aktiivista meininkiä ja iloisia ilmeitä!

Helena Siivonen 13.05.2017

Etusivu >Viestintä >Uutiset >Uutiset >
Sisältö